Psykologi Vesa Nevalainen: Kiusaaja on tahallaan ilkeä

Psykologi Vesa Nevalainen: Kiusaaja on tahallaan ilkeä

Kukaan ei kiusaa vain siksi, että on ajattelematon. Kiusaaminen vaatii suunnitelmallisuutta, sosiaalisia taitoja ja ilkeyttä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (115)

Vierailija

[quote=Terhi Pohjonen]Tutkimukset osoittaa toista, koulujen käytävillä tilanne on toinen. Varmasti kiusaajalla on tavalla tai toisella paha olo mutta olisi jo aika lopettaa kiusaajien säälittely ja keskittyä uhriin. Ensin haukutaan, pahoinpidellään ja varastetaan tavarat. Kun asiasta kertoo aikuiselle kuten on neuvottu asiaa vähätellään ja väitetään uhrin käyttäytyvän provosoivasti. KiVa-koulu projektia käytetään kulissina jonka suojissa tapaukset lakaistaan maton alle ja opettajat pahimmassa tapauksessa pilkkaavat kiusattua. Jokainen voi miettiä miltä tuntuu saada koulumatkalla toistuvasti turpaansa ja kun lopulta lyö takaisin puolustautuakseen saa rangaistuksen. Pahimmat kiusaajat ovat usein oppilaita joiden vanhemmat kuuluvat vanhempainyhdistykseen ja isommat oppilaat oppilaskuntaan. He ovat niitä fiksuja ja kantaa ottavia jotka todellisuudessa ovat ihan jotain muuta.[/
Kyllä! Olin aivan ihmeissäni rahan keruusta, kun myynnistä vastaava laittoi julkista viestiä, että te ette ole maksaneet. Emme olleet, kun ei oltu saatu tilata myytäviä tuotetta, joita tuo ihminen välitti. Hän kommentoi kritiikkiimme, että on todennut parhaan tavan olevan tämä julkinen.
Se tuntui todella ikävältä. Ei halunnut lainkaan ymmärtää asiaa toisen kannalta.
Siinä oli aivan selkeä kiusaaja aikuinen.

Oman lapsen takia tuota asiaa ei enempää alettu vääntämään, mutta ehkä joskus kun kohtaan tuon ihmisen, niin kerron asian hänelle.

Julma maailma. Julmat aikuiset. Kiusaaja aikuiset... niitä näköjään on.
En olisi uskonut ellen olisi saanut tuta..
Ja juuri ne aktiiviset ihanat. (Kuiskaan, että todellisuudessa paskat).

Vierailija

Ilkeys on suurin vamma kiusaajissa,oli kiusattu ihminen tai eläin.Näytetään ns.tässä ollaan jotain.Koulussa henkilö matki joka sanan,kun oli kuuloetäisyydellä ja sanoi vieruskaverilleen minusta,taas hän v******i.Lakkasin puhumasta kokonaan,jos matkija oli liki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Asuin rivitalossa ja naapurissa asui samaa koulua käyvät opiskeliat."Yksi perjantai,"niin naapurin työtön läski ryhtyi huutelemaan tuuletusikkunasta,hullu,hullu,kun kävelin ulkona.Nuoriso oli ilmeisesti puhunut perätöntä holhoojalleen.Olisipa tullut näkösälle se läski,niin olisin järjestänyt kilpajuoksun.

Vierailija

[quote=Vierailija]Asuin rivitalossa ja naapurissa asui samaa koulua käyvät opiskeliat."Yksi perjantai,"niin naapurin työtön läski ryhtyi huutelemaan tuuletusikkunasta,hullu,hullu,kun kävelin ulkona.Nuoriso oli ilmeisesti puhunut perätöntä holhoojalleen.Olisipa tullut näkösälle se läski,niin olisin järjestänyt kilpajuoksun.[/quote
Työtön/työnvieroksuja oli jatkuvaan härnäämässä ja uhittelemassa muille talonasukkaille.Kerjäsi ilmeisesti riitaa ja turpaansa.Piti sanelulaitetta päällä,jos joku sanoi touhuistaan haukkumistyyliin.Sanelukoneen tallent.niin saisi vahingonkorvausia haukkujalta.
Syksyllä pimeänaikaan puhkaisin kiusaajani ajoneuvosta jäähdyttimen putken.Motti oli leikannut kiinni.Hän kertoi,että joku irtoesine oli rikkonut jäähdyttimen autosta,kun hinuri toi auton parkkiin.Kas kummaa,v.tuilu loppui!

Vierailija

Kerron oman tarinani. Olin todella pahasti koulukiusattu lähes koko peruskoulun. Kiusaajani oli ns. paremman perheen lapsi, vanhempansa akateemisia. Omat vanhempani olivat duunareita ja välillä työttömiä.
Kiusaaja sai opettajan huomion ja empatian. Opettaja kertoi minulle, että kiusaajalla on paha olo, joten  yritä ymmärtää, että sinua kiusataan tai ehkä sinua ei edes kiusata, vaan kuvittelen. Kuvittelen mustan silmän ja katkennen hampaan jne. Kiusaaja kävi koulupsykologilla kerran viikossa, minä en saanut aikoja, en siis kertaakaan käynyt psykologilla, kuraattorilla tai millään, edes terkkarille ei aikaa tämän takia järjestynyt.  

Opettaja jutteli kahden kesken kiusaajan kanssa, minun kanssani ei. MInun kärsimyksiä ei huomioitu mitenkään, vaikka kiusaaminen oli törkeää. Minulta edellytettiin ymmärrystä, koska kiusaaja ei ollut "tahallaan paha", kuten sanottiin. Omat vanhempani eivät minua jaksaneet tukea. 

Pahinta oli, että kiusaamista ei saatu loppumaan. Kukaan ei kunnolla käskenyt kiusaajaa lopettamaan, vaan kaikki vain ymmärsivät häntä. KIusaajan tukeminen oli kaikille paljon tärkeämpää kuin minun.

Lopputulos: kiusaajastani tuli professori. Minä jäin nuorena työkyvyttömyyseläkkeelle vaikean masennuksen takia. Toivoin, että olisin saanut minäkin jotain tukitoimia. Keskiarvoni oli ysiluokalla selvästi parempi kuin hänellä.

Vierailija

Sakke Sakamoto kirjoitti:
Toivoisin, että ihmiset lopettaisivat kiusaaminen-sanan käytön ja korvaisivat sen sanalla "pahoinpitely", koska sitä se on.

Kerran huomasin,että henkilö siirsi pussittoman hirvikiväärin autonsa etupenkiltä taakse,eikä ollut metsästyskausikaan hirville.Henkilö uhhkaili työssä turpaanlyömisillä usein toisia ja haukkui hullux.

visiitti

Hyvä olisi ettei ihmissuhde olisi pelkästään hoitosuhde : sairas-terve.Se on aika raskasta jos ei pääse suhteesta ulos oppimaan jotain muuta kuin ainaista hoitamista.

Antti Lehto

Elämä on niin lyhyt aika, niin
yritetään elää sovussa toistemme
kanssa, jookos?

Virheitä tulee tehtyä, tästä ei
pääse mihinkään, mutta virheistään
voi oppia ja tehdä paremmin
seuraavalla kerralla olematta
loukkaamatta vastapuolta ilkeillä
kommenteilla.

Hyvät, rehdit ystävät ja pariskunnat,
eivät nokittele toisiaan eivätkä toivo
toisilleen pahoja saumoja elämässä.
Kun kemiat loksahtavat yhteen, tällöin
ei tarvita kilpailutilannetta ja vastakkain-
asettelua. Jos kemiat eivät yhdy, tällöin
on väkisin turha vääntää ystävyyttä taikka
rakkaussuhdetta aikaiseksi.

Työstetään kukin omaa sielunmaisemaamme
että emme olisi kovasydämisiä, kateellisia ja kostonhimoisia. Itsehillintä, iloisuus, mielenrauha ja empatia ovat aina
tervetulleita meidän kaikkien elämiin!

Vierailija

Tunnistan tuon vallan mahdin joka kiusaajalla on. Hänellä on jotain sellaista, mitä hän ei jaa vaikka pitäisi.
Ilmeisesti yrittää murtaa mielen.Sehän onkin kiusaajien tavoitteena.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sakke Sakamoto kirjoitti:
Toivoisin, että ihmiset lopettaisivat kiusaaminen-sanan käytön ja korvaisivat sen sanalla "pahoinpitely", koska sitä se on.

Kerran huomasin,että henkilö siirsi pussittoman hirvikiväärin autonsa etupenkiltä taakse,eikä ollut metsästyskausikaan hirville.Henkilö uhhkaili työssä turpaanlyömisillä usein toisia ja haukkui hullux.

Paljasti itsestään sellaisen,että kaivoi nenääsä sormella ja sormitöhnä suuhun.Taisi kolahtaa itsetunnon päälle

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat