Psykologi Vesa Nevalainen: Kiusaaja on tahallaan ilkeä

Psykologi Vesa Nevalainen: Kiusaaja on tahallaan ilkeä

Kukaan ei kiusaa vain siksi, että on ajattelematon. Kiusaaminen vaatii suunnitelmallisuutta, sosiaalisia taitoja ja ilkeyttä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (134)

Vierailija

Ahneet ja valtaa rakastavat väkivaltaiset kiusaajat ovat pärjänneet hyvin. Leimaamalla ja tappamalla kokonaisia kansoja. Kun tästä ei ole seurannut mitään, esim intiaanien tappamisesta tuliaaein ja maan varastamisesta, sama on jatkunut muualla maailmassa.

Nyt meidät on aivopesty ajattelemaan että se on ok. Että kaikkien on oltava samanlaisia, puhuttava samaa kieltä, oikein kirjoittaminen laitteilla on ellei mahdotonta niin työlästä koska sanat tulevat automaattisesti erikseen kuten englannissa.

On ihmisiä, jotka kannustavat lapsiaan vain pärjäämään, keinoja kaihtamatta. Jos tuon 2 veen uhri räjähtäisi tilanteessa, tämän todellisen manipuloivan ja eristävän kiusaajan vanhemmat "olisivat huolissaan,", "pelkäisivät".

Mikä olisi riittävää, miksi länsimaalainen ihminen on ahne ja paha, ja on sitä jo pienestä.

Vapaa leikki ilman ohjausta tilanteessa jossa kaikki ovat pakosta synnyttää kiusaajia. Eri asia on kotona lastenhuone, jossa olo on vapaaehtoista sisarelle/kaverille.
Ohjattu työ /koulu jo pienenä on parempi kun kilpailu siitä kenelle riittää kamuja (vanhemmat haluavat että omalla on, että ei tule kiusatuksi, että ei tule niitä mt-ongelmia) ja kuka pennuista ottaa pomon paikan itselleen poistuu.

Hoitajat ovat ihmisiä. Jos on uhka, että jonkun penikan vanhemmat värväävät, rekrytoivat muun ryhmän vanhemmat näkemään" virheitä" ja" huonoa hoitoa" tai sabotoimaan työtä eri tavoin, jos oma penikka ei saa päättää kuka leikkii kenen kanssa. Tai manipuloija vanhempien pentu itse vie kaverit joltain ja sen jälkeen syyttää tuota todellista uhriaan, jonka perässä kulki ensin kiinnostuen samoista tavaroista ja vieden ne, ja sen jälkeen eristäen kavereista, kun tämä lempeä lapsi ei välittänyt tavaroista, vaan vaihtoi vain tavaraa, lelua.
Kiusattu, eristetty joka on usein ystävällinen, lempeä, kiltti, alun alkaen.

Vierailija

Jos lapsi vie kaikilta lelun kädestä, hän on viaton, eikä ymmärrä ja herättää hoitajien huomion ja saa palautetta.

Jos 2v kulkee vain yhden perässä, muille huomaamatta sabotoi yhden päivää haluamalla aina saman paikan, lelun, ym ja jos toinen ei tästä välitä, alkaa tämä Eristäminen ryhmästä, ei voi puhua viattomuudesta.

Tämä on ihmisen halu uskoa omaan erityislaatuisuuteen, väittää oman lajin olevan viaton lapsena. Jep, heti syntymän jälkeen ehkä mutta oppi saadaan helkkarin nopeasti. Mitä enemmän vanhemmat rahan, materian, maineen ja vallan ja verkostojen perään, tai näitä on paljon verrattuna siihen miten paljon on tehnyt työtä, kouluttautunut, sitä suurempi todennäköisyys siihen, että jälkeläinen pyrkii vaikuttamaan muihin niin, että itse hyötyy muista esim luomalla kaaosta manipuloimalla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Sosiaalisuutta korostava aika lisää kiusaamista.
Jos päiväkodissa muita manipuloivan tyypin kohteeksi joutunut leikkii yksin, se nähdään huonona, vaikka toisenlaisissa oloissa ja ajattelulla voisi ajatella, että hän on luova ja laumassa kulkeva suuremmalla todennäköisyydellä on manipuloiva kiusaaja.

Näin ihmisten asenteet kannustaisivat eikä pelko ohjaisi toimintaa, ja kun yksin leikkivän suhtauduttaisiin hyvin tämä taas vähentäisi kilpailua tai pelkoa (yksin jäämisestä) ja näin vanhemmat eivät manipuloisi (kiusaisi) eivätkä kasvattaisi tähän.

Paljon muutettavaa käytännössä

Raimo Kuuskajaskari kirjoitti:
Olisi kiva jos kiusattuja ja kiusattavia ymmärrettäisiin ja hoivattaisiin enemmän kuin kiusaajia. Kosolan kommentissa sympatiat ja avuntarpeen osoittaminen ovat kiusaajien puolella: "Eihän ne muuten kiusais, mutta kun niillä on niin tosi vaikeaa, pitää niitä ymmärtää...". Entäs kiusatut?

Tämä on mitä omituisinta tosiaan. Eikä oikein. Vaikka puhutaan lapsista ja nuorista, niin eiköhän kiusaajat pidä laittaa heti psykiatrin hoitoon, ja kiusattavat on heti vapautettava tällaisesta painolastista niskassaan kuin kyttäävä kiusaaja, jolla yleensä on vielä se oma kaveripiiri ehkä sisaruksetkin siinä tukena jatkamassa kiusaamista. Toisen pitää saada voida elää rauhassa ja keskittyä omaan koulunkäyntiinsä ja elämäänsä.  Lastenkin välillä voi olla väkivaltaista, outoa ja selvää mielenterveyshoitoa vaativaa toisten piinaamista!

 Vaikka joku nauraisi sinulle kömmähdystäsi, tai joku kiidättäisi viestiä että nyt se sanoi sinusta näin, ei sinulla ole oikeutta tämän kostamiseen ja kiusaamiseen -käy kysymässä mikä nauratti, tai miksi puhut selkäni takana pahaa, mutta älä ala törkeilemään. Se on juuri sitä inhottua kiusaamista. Pidä ihan normaalisti puolesi. Jos et pysty antamaan jotain anteeksi toivottavasti tunnistat vaivasi ennen kuin se ottaa sinussa valtaa. Ja jos tuntuu jotain on pielessä mene hakemaan apua itsellesi. Puolensa täytyy pitää, mutta pahaa oloa ei saa kohdistaa toisiin, eikä toisen kimppuun käydä tuon tuostakin, ja ilkeillä sivusta, puhuta pahaa. Jos tällaista on niin opettaja on täysin kuutamolla eikä tehtäviensä tasalla. Tarvitaan ulkopuolista apua, ja kiusaajat nimenomaan psykiatrin apua.

Kiusaajille kovemmat rangaistu...

Sakke Sakamoto kirjoitti:
Toivoisin, että ihmiset lopettaisivat kiusaaminen-sanan käytön ja korvaisivat sen sanalla "pahoinpitely", koska sitä se on.

Näin on! Jos Sinä olet joskus tahallasi ja tarkoituksella kiusannut jotakuta, niin Sinä olet se täysi kusipää ja raukka! Vielä nykyäänkin kiusattua rangaistaan! Kiusattu lapsi, nuori tai aikuinen laitetaan jopa vaihtamaan koulua, oppilaitosta tai työpaikkaa! Kiusaaja pääsee niin kuin koira veräjästä, vaikka hänelle pitää langettaa rangaistus rikoksesta! Kiusaaja on luonnehäiriöinen narsisti, manipuloija, silmänkääntäjä ja valehtelija.

Kiusaajille pitää saada nykyistä paljon kovemmat rangaistukset. Koulukiusaajat eli henkistä ja fyysistä väkivaltaa käyttävät oppilaat pitää erottaa koulusta. Työpaikkakiusaajat eli selän takana ilkeyksiä latelevat paskanpuhujat, työpaikan ilmapiirin myrkyttävät mustamaalaajat ja juoruilevat työnvälttelijät pitää irtisanoa työpaikalta. Harrastuksissa lapsia ja nuoria henkisellä väkivallalla ja pelottelulla "valmentavat" aikuiset pitää erottaa tehtävistään.

Vierailija

[quote=Terhi Pohjonen]Tutkimukset osoittaa toista, koulujen käytävillä tilanne on toinen. Varmasti kiusaajalla on tavalla tai toisella paha olo mutta olisi jo aika lopettaa kiusaajien säälittely ja keskittyä uhriin. Ensin haukutaan, pahoinpidellään ja varastetaan tavarat. Kun asiasta kertoo aikuiselle kuten on neuvottu asiaa vähätellään ja väitetään uhrin käyttäytyvän provosoivasti. KiVa-koulu projektia käytetään kulissina jonka suojissa tapaukset lakaistaan maton alle ja opettajat pahimmassa tapauksessa pilkkaavat kiusattua. Jokainen voi miettiä miltä tuntuu saada koulumatkalla toistuvasti turpaansa ja kun lopulta lyö takaisin puolustautuakseen saa rangaistuksen. Pahimmat kiusaajat ovat usein oppilaita joiden vanhemmat kuuluvat vanhempainyhdistykseen ja isommat oppilaat oppilaskuntaan. He ovat niitä fiksuja ja kantaa ottavia jotka todellisuudessa ovat ihan jotain muuta.[/
Kyllä! Olin aivan ihmeissäni rahan keruusta, kun myynnistä vastaava laittoi julkista viestiä, että te ette ole maksaneet. Emme olleet, kun ei oltu saatu tilata myytäviä tuotetta, joita tuo ihminen välitti. Hän kommentoi kritiikkiimme, että on todennut parhaan tavan olevan tämä julkinen.
Se tuntui todella ikävältä. Ei halunnut lainkaan ymmärtää asiaa toisen kannalta.
Siinä oli aivan selkeä kiusaaja aikuinen.

Oman lapsen takia tuota asiaa ei enempää alettu vääntämään, mutta ehkä joskus kun kohtaan tuon ihmisen, niin kerron asian hänelle.

Julma maailma. Julmat aikuiset. Kiusaaja aikuiset... niitä näköjään on.
En olisi uskonut ellen olisi saanut tuta..
Ja juuri ne aktiiviset ihanat. (Kuiskaan, että todellisuudessa paskat).

Vierailija

Ilkeys on suurin vamma kiusaajissa,oli kiusattu ihminen tai eläin.Näytetään ns.tässä ollaan jotain.Koulussa henkilö matki joka sanan,kun oli kuuloetäisyydellä ja sanoi vieruskaverilleen minusta,taas hän v******i.Lakkasin puhumasta kokonaan,jos matkija oli liki.

Vierailija

Kerron oman tarinani. Olin todella pahasti koulukiusattu lähes koko peruskoulun. Kiusaajani oli ns. paremman perheen lapsi, vanhempansa akateemisia. Omat vanhempani olivat duunareita ja välillä työttömiä.
Kiusaaja sai opettajan huomion ja empatian. Opettaja kertoi minulle, että kiusaajalla on paha olo, joten  yritä ymmärtää, että sinua kiusataan tai ehkä sinua ei edes kiusata, vaan kuvittelen. Kuvittelen mustan silmän ja katkennen hampaan jne. Kiusaaja kävi koulupsykologilla kerran viikossa, minä en saanut aikoja, en siis kertaakaan käynyt psykologilla, kuraattorilla tai millään, edes terkkarille ei aikaa tämän takia järjestynyt.  

Opettaja jutteli kahden kesken kiusaajan kanssa, minun kanssani ei. MInun kärsimyksiä ei huomioitu mitenkään, vaikka kiusaaminen oli törkeää. Minulta edellytettiin ymmärrystä, koska kiusaaja ei ollut "tahallaan paha", kuten sanottiin. Omat vanhempani eivät minua jaksaneet tukea. 

Pahinta oli, että kiusaamista ei saatu loppumaan. Kukaan ei kunnolla käskenyt kiusaajaa lopettamaan, vaan kaikki vain ymmärsivät häntä. KIusaajan tukeminen oli kaikille paljon tärkeämpää kuin minun.

Lopputulos: kiusaajastani tuli professori. Minä jäin nuorena työkyvyttömyyseläkkeelle vaikean masennuksen takia. Toivoin, että olisin saanut minäkin jotain tukitoimia. Keskiarvoni oli ysiluokalla selvästi parempi kuin hänellä.

Vierailija

Sakke Sakamoto kirjoitti:
Toivoisin, että ihmiset lopettaisivat kiusaaminen-sanan käytön ja korvaisivat sen sanalla "pahoinpitely", koska sitä se on.

Kerran huomasin,että henkilö siirsi pussittoman hirvikiväärin autonsa etupenkiltä taakse,eikä ollut metsästyskausikaan hirville.Henkilö uhhkaili työssä turpaanlyömisillä usein toisia ja haukkui hullux.

visiitti

Hyvä olisi ettei ihmissuhde olisi pelkästään hoitosuhde : sairas-terve.Se on aika raskasta jos ei pääse suhteesta ulos oppimaan jotain muuta kuin ainaista hoitamista.

Antti Lehto

Elämä on niin lyhyt aika, niin
yritetään elää sovussa toistemme
kanssa, jookos?

Virheitä tulee tehtyä, tästä ei
pääse mihinkään, mutta virheistään
voi oppia ja tehdä paremmin
seuraavalla kerralla olematta
loukkaamatta vastapuolta ilkeillä
kommenteilla.

Hyvät, rehdit ystävät ja pariskunnat,
eivät nokittele toisiaan eivätkä toivo
toisilleen pahoja saumoja elämässä.
Kun kemiat loksahtavat yhteen, tällöin
ei tarvita kilpailutilannetta ja vastakkain-
asettelua. Jos kemiat eivät yhdy, tällöin
on väkisin turha vääntää ystävyyttä taikka
rakkaussuhdetta aikaiseksi.

Työstetään kukin omaa sielunmaisemaamme
että emme olisi kovasydämisiä, kateellisia ja kostonhimoisia. Itsehillintä, iloisuus, mielenrauha ja empatia ovat aina
tervetulleita meidän kaikkien elämiin!

Vierailija

Tunnistan tuon vallan mahdin joka kiusaajalla on. Hänellä on jotain sellaista, mitä hän ei jaa vaikka pitäisi.
Ilmeisesti yrittää murtaa mielen.Sehän onkin kiusaajien tavoitteena.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sakke Sakamoto kirjoitti:
Toivoisin, että ihmiset lopettaisivat kiusaaminen-sanan käytön ja korvaisivat sen sanalla "pahoinpitely", koska sitä se on.

Kerran huomasin,että henkilö siirsi pussittoman hirvikiväärin autonsa etupenkiltä taakse,eikä ollut metsästyskausikaan hirville.Henkilö uhhkaili työssä turpaanlyömisillä usein toisia ja haukkui hullux.

Paljasti itsestään sellaisen,että kaivoi nenääsä sormella ja sormitöhnä suuhun.Taisi kolahtaa itsetunnon päälle

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tunnistan tuon vallan mahdin joka kiusaajalla on. Hänellä on jotain sellaista, mitä hän ei jaa vaikka pitäisi.
Ilmeisesti yrittää murtaa mielen.Sehän onkin kiusaajien tavoitteena.

Kun hän kotonansa muille perheenjäsenille kertoilee keksimiään ilkeilyasioita työpaikassa olevasta henkilöstä.Kerran kävi niin,että satuin pistäytymään viikonloppuna kaupassa,niin se paskapaskapaskanpuhuja sattui olemaan samassa kaupassa kumppaninsa kaa.Paskanpuhuja osoitti sormella mua ja sanoi kuuluvalla äänellä kump."tuolla se hullu menee."Jos olisi ollut kaupan henkilökuntaa kuulolla tai muita asiakkaita,(todistajat tapahtuneelle)olisin pyytänyt poliisin paikalle ja haastanut käräjille solvaajan vastaamaan puheistaan.Kun olin ulkona menossa,näin pariskunnan kaupan rappusilla ja molemmilla oli kummallinen virne naamalla ja toisella oli naama ihan punainen korvia myöden.Edellä kirjoitettu on totta joka sana.

Vierailija

Antti Lehto kirjoitti:
Elämä on niin lyhyt aika, niin
yritetään elää sovussa toistemme
kanssa, jookos?

Virheitä tulee tehtyä, tästä ei
pääse mihinkään, mutta virheistään
voi oppia ja tehdä paremmin
seuraavalla kerralla olematta
loukkaamatta vastapuolta ilkeillä
kommenteilla.

Hyvät, rehdit ystävät ja pariskunnat,
eivät nokittele toisiaan eivätkä toivo
toisilleen pahoja saumoja elämässä.
Kun kemiat loksahtavat yhteen, tällöin
ei tarvita kilpailutilannetta ja vastakkain-
asettelua. Jos kemiat eivät yhdy, tällöin
on väkisin turha vääntää ystävyyttä taikka
rakkaussuhdetta aikaiseksi.

Työstetään kukin omaa sielunmaisemaamme
että emme olisi kovasydämisiä, kateellisia ja kostonhimoisia. Itsehillintä, iloisuus, mielenrauha ja empatia ovat aina
tervetulleita meidän kaikkien elämiin!


Entäs sitten,kun henkilöstä sanotaan.Se on erittäin pirullinen ja tahtoo,että kanssatyöntekijät "tanssii hänen pillinsä mukaan."

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Antti Lehto kirjoitti:
Elämä on niin lyhyt aika, niin
yritetään elää sovussa toistemme
kanssa, jookos?

Virheitä tulee tehtyä, tästä ei
pääse mihinkään, mutta virheistään
voi oppia ja tehdä paremmin
seuraavalla kerralla olematta
loukkaamatta vastapuolta ilkeillä
kommenteilla.

Hyvät, rehdit ystävät ja pariskunnat,
eivät nokittele toisiaan eivätkä toivo
toisilleen pahoja saumoja elämässä.
Kun kemiat loksahtavat yhteen, tällöin
ei tarvita kilpailutilannetta ja vastakkain-
asettelua. Jos kemiat eivät yhdy, tällöin
on väkisin turha vääntää ystävyyttä taikka
rakkaussuhdetta aikaiseksi.

Työstetään kukin omaa sielunmaisemaamme
että emme olisi kovasydämisiä, kateellisia ja kostonhimoisia. Itsehillintä, iloisuus, mielenrauha ja empatia ovat aina
tervetulleita meidän kaikkien elämiin!


Entäs sitten,kun henkilöstä sanotaan.Se on erittäin pirullinen ja tahtoo,että kanssatyöntekijät "tanssii hänen pillinsä mukaan."

deeku,jonka päänsisukset on liuenneet ryyppäämisen,runsaan ryyppäämisen seurauksena.Persoonan muuttanut agressiiviseksi

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Antti Lehto kirjoitti:
Elämä on niin lyhyt aika, niin
yritetään elää sovussa toistemme
kanssa, jookos?

Virheitä tulee tehtyä, tästä ei
pääse mihinkään, mutta virheistään
voi oppia ja tehdä paremmin
seuraavalla kerralla olematta
loukkaamatta vastapuolta ilkeillä
kommenteilla.

Hyvät, rehdit ystävät ja pariskunnat,
eivät nokittele toisiaan eivätkä toivo
toisilleen pahoja saumoja elämässä.
Kun kemiat loksahtavat yhteen, tällöin
ei tarvita kilpailutilannetta ja vastakkain-
asettelua. Jos kemiat eivät yhdy, tällöin
on väkisin turha vääntää ystävyyttä taikka
rakkaussuhdetta aikaiseksi.

Työstetään kukin omaa sielunmaisemaamme
että emme olisi kovasydämisiä, kateellisia ja kostonhimoisia. Itsehillintä, iloisuus, mielenrauha ja empatia ovat aina
tervetulleita meidän kaikkien elämiin!


Entäs sitten,kun henkilöstä sanotaan.Se on erittäin pirullinen ja tahtoo,että kanssatyöntekijät "tanssii hänen pillinsä mukaan."

deeku,jonka päänsisukset on liuenneet ryyppäämisen,runsaan ryyppäämisen seurauksena.Persoonan muuttanut agressiiviseksi

"alkkisraivoa."

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Asuin rivitalossa ja naapurissa asui samaa koulua käyvät opiskeliat."Yksi perjantai,"niin naapurin työtön läski ryhtyi huutelemaan tuuletusikkunasta,hullu,hullu,kun kävelin ulkona.Nuoriso oli ilmeisesti puhunut perätöntä holhoojalleen.Olisipa tullut näkösälle se läski,niin olisin järjestänyt kilpajuoksun.

ja se,joka sanoo: 'Sinä hullu,on ansainnut helvetin tulen. Matt. 5:22

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sakke Sakamoto kirjoitti:
Toivoisin, että ihmiset lopettaisivat kiusaaminen-sanan käytön ja korvaisivat sen sanalla "pahoinpitely", koska sitä se on.

Kerran huomasin,että henkilö siirsi pussittoman hirvikiväärin autonsa etupenkiltä taakse,eikä ollut metsästyskausikaan hirville.Henkilö uhhkaili työssä turpaanlyömisillä usein toisia ja haukkui hullux.

Paljasti itsestään sellaisen,että kaivoi nenääsä sormella ja sormitöhnä suuhun.Taisi kolahtaa itsetunnon päälle

Eräässä työpaikassa samanl.tapaus ja aikuinen mies.Oli sellainen uhoajaluonne ja kiusottelia.Kerran olin vaseliinitötsä käsissä ja otin tarkoituksella hitusen vaseliinia sormenpäähän ja lipaisevani suuhun,ihankuin nenätöhnän.Kyllä katsoi töhnänsyöjä ns.hitaasti,kun tajusi mitä tarkoitin.

Vierailija

Antti Lehto kirjoitti:
Elämä on niin lyhyt aika, niin
yritetään elää sovussa toistemme
kanssa, jookos?

Virheitä tulee tehtyä, tästä ei
pääse mihinkään, mutta virheistään
voi oppia ja tehdä paremmin
seuraavalla kerralla olematta
loukkaamatta vastapuolta ilkeillä
kommenteilla.

Hyvät, rehdit ystävät ja pariskunnat,
eivät nokittele toisiaan eivätkä toivo
toisilleen pahoja saumoja elämässä.
Kun kemiat loksahtavat yhteen, tällöin
ei tarvita kilpailutilannetta ja vastakkain-
asettelua. Jos kemiat eivät yhdy, tällöin
on väkisin turha vääntää ystävyyttä taikka
rakkaussuhdetta aikaiseksi.

Työstetään kukin omaa sielunmaisemaamme
että emme olisi kovasydämisiä, kateellisia ja kostonhimoisia. Itsehillintä, iloisuus, mielenrauha ja empatia ovat aina
tervetulleita meidän kaikkien elämiin!

Kiusaajille kostetaan niin,että saavat pureskella ja niellä "omat lääkkeensä."Tehdään tarkoituksella olostasi vaikeaa.
Kiusaajat eivät ole sukunsa "piipunkantajia"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat