Montako silmukkaa sukkiin?

Montako silmukkaa sukkiin?

Lukittu
Silmukoiden määrä villasukkiin voi aiheuttaa harmaita hiuksia. Sopiva määrä riippuu langasta, katso yleisimpien lankojen määrät.

Listasimme yleisimmät sukkalangat ja niillä neulottaviin villasukkiin tarvittavat silmukkamäärät.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Hjerte ei ole langan nimi vaan valmistajan, joka on tanskalainen Hjertegarn. Firma valmistaa mm. Sock 4 ja Strömpegarn Magic -nimisiä lankoja, jotka ovat 4-säikeisiä ja 50 g:n kerässä on 210 m lankaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kyllä nämä käsialat vaan vaihtelevat tosi paljon ihmisillä. Mä teen 7-veljeksestä 48 silmukalla ja 3mm puikoilla koon 40 sukat ja ovat sopivat, eivät yhtään tiukat. Mulla on löysä käsiala. Nallea joudun neulomaan 2mm puikoilla ettei tulisi vallan löysää.

Neulovainen

Minäkin suosittelisin toimitukselle, että voisitteko korjata, että tosiaan nuo 6-säikeiset langat ovat nallen paksuisia, eivätkä suinkaan seiskaveikan paksuisia? Esim step 6 :ssa on 100 grammassa 250m, nallessa on 260m, eli aika saman paksuisia ovat. Seiskaveikka on jo paljon paksumpi, siinä on vai 200m sadassa grammassa.

Vierailija

Tein juuri 3 puikoilla 44 s (mulla tiukka käsiala) ja ohjeen mukaan koko 26, mutta jalkaosassa menee melkein itselleni ja mun koko on 38. Ei toivoakaan, että vois lapselle laittaa jalkaan näitä sukkia. Noh kiilakavennusten jälkeen, kun tajusin asian niin heitin tekeleen roskiin ja aloitin alusta vähemmällä silmukka määrällä.

opettelen kantapäätä

Mitä sitä nyt roskiin heittämään! Pieleen mennyt tekele kannattaa purkaa ja tehdä uudelleen. Ei se lanka siinä purkuhommassa huonoksi mene ja voi sen käyttää johonkin muuhun, jos ei sukkiin. Ja olisihan sen sukan suun ainakin voinut käyttää, olisit purkanut vain siihen saakka. 

Kannattaa kysellä vanhemmilta sukkamestareilta ohjeita. He ovat kutoneet satoja sukkia ja osaavat antaa oikeat neuvot. Minäkin olen nyt vasta opetellut/opettelen sukan kantapäätä äitini ohjeilla. Olen saanut aina valmiit sukat, joten opettelu on jäänyt.

Sukkia lisää...

Eniten sukkien istuvuuteen ja sopivaan kokoon vaikuttaa jalan malli: on pitkiä, matalia jalkoja ja sitten taas leveitä ja rintavia jalkoja.  Esim leveä ja rintava jalka vaatii enemmän silmukoita jne

Tate

Voi ei.
Olen ekaa kertaa kutomassa sukkia ja näillä ohjeilla tulossa on sukat jättiläiselle! Varren kudoin melko löysällä käsialalla, mutta vaikka kudon sukkaosaa niin tiukalla että silmukat juuri ja juuri liikkuu puikolla niin isot tulee silti.

Vierailija

Just tolla mäkin oon tehnyt ja hyviä pn tullut! Joskus on kyllä hauska vääntää 2n puikoilla 7veikasta suorastaan pönäkät huopaset kun on niin tiukkaa neuletta; sopinee vetoisiin pirtteihin..

Nkiy

Kannattaa tehdä se surullisen kuuluisa mallitilkku ja verrata sitä lankavyötteen neuletiheyteen. Ei se huvin vuoksi siinä vyötteessä ole.
Jollei täsmää ohjeellisen tiheyteen, niin sitten enemmän tai vähemmän silmukoita perusohjeeseen. Helppoa eikö?

Vierailija

Perussukkaan silmukkaluvut ok,mutta entäpä pitkävartisiin sukkiin? Mikä silloin olisi aloitussilmukkamäärä esim.seitsemänveljestä langalla,3,5puikoilla?Koko 38. Eli peruskoko ja peruslanka.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat