Lukijan kirje: Yksinäisyys on vakava ongelma, johon pitää puuttua

Voimme keskustella ihmisten kanssa internetin välityksellä ympäri maailmaa, mutta samanaikaisesti saatamme olla yksinäisempiä kuin koskaan.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Yksinäisyys on vakava ongelma, johon pitää puuttua

Kommentit (5)

Parempi nettielämä kuin ei sit...

Molempi parempi, ajattelen minä. Joillekin digitalisaatio saattaa tosiaan merkitä vain yksinäisyyden lisääntymistä, kun aikaa ei ole eläviin ihmissuhteisiin. Uskon kuitenkin, että useimmat läytävät netin ja elävän elämän välillä terveen tasapainon.

On myös niitä, joilla ilman nettiä ei olisi ihmissuhteita ollenkaan. Siksi yhteys netin välityksellä toisten kanssa on parempi kuin ei kontaktia ollenkaan.

Joidenkin elämässä netti ja virtuaalitodellisuus saattaa kehittyä ja kasvaa epäterveelle tasolle. Siksi esimerkiksi vanhepien on hyvä seurata lastensa nettielämää. Onhan siitä surullisia esimerkkejä muun muassa Oulun seudun skandaaleissa.

Olet oikeassa, että emme vielä tiedä, mitä netti ja virtuaalimaailma kaiken kaikkiaan vaikuttaa ihmisen kehitykseen.

  • ylös 34
  • alas 13
Köyhyysongelma hoitoon

Iso, hoitamaton köyhyysongelma Suomessa, ei ole "yksinäisyyttä". Kiertoilmaisut miljoonan suomalaisen, köyhyysrajan alle pakottamiselle, saisivat jo riittää.

  • ylös 17
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Niinpä. Nyt saisi matalakorkoista lainaa. Pitäisi luoda työtä lainamiljardeilla. Jos nimittäin valtio ei tee mitään niin ei niitä töitä luo kukaan muukaan, paitsi orjatyötä palkalla jolla ei elä, ja nekin menee raksatöiden tapaan ulkomaisille halpatekijöille.
Ennen sai muutettua työn perässä, nyt on maapallo täytetty ihmisillä ja joka paikkaan satoja hakijoita.
Lisää tähän massasukupuutto, ilmastonmuutos ja globaali ahneus. Koskaan ei ole asiat olleet maailmanhistoriassa näin huonosti.

  • ylös 6
  • alas 14
Kaija K

Miksi ihmiset tekevät yksinäisyydestä ongelman? Sehän on voimavara, on hienoa tulla itsensä kanssa toimeen. Minua kaikki ihmisten tapaamiset ahdistavat, paitsi kolmen tyttäreni ja yhdeksän lapsenlapsen. Heitä tapaan kerran pari vuodessa, tiedän kuitenkin heidän olevan olemassa. 

  • ylös 5
  • alas 13
LPA33

Kyllähän tuo yksinäisyys on nykyään ongelma, liekö ollut tosin ennenkin? nykyään on helpompi toki jäädä yksin sinne tietokoneen äärelle.

Ihmisillä lienee myös aika paljon vaikeuksia ystävystyä, ainakin täällä suomessa, ei oikein tiedetä että miten se tapahtuu... Ystävystyminen kun ei aina noudata mitään selkeää kaavaa.

Ihminen on kehittynyt toimimaan yhteisöissä, joten tottakai ihminen tarvitsisi tavallaisessa tilanteessa edes muutaman ystävän, toki on joitain ihmsiä ketkä nauttivat olostaan erakkona - tämä lienee harvinaista, ei meidän lajityypille kovin ominaista toimintaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat