Lukijan kirje: Katkeruus on alkanut kalvaa minua

En haluaisi kantaa kaunaa menneistä. Miten saan kitketyksi katkeruuden juuret mielestäni?Lue koko juttu

Lukijan kirje: Katkeruus on alkanut kalvaa minua

Kommentit (5)

Vierailija

Kieltäydy pyörimässä niissä ajatuksissasi, joissa vertailet omaa ja veljesi elämää.Kun mielesi alkaa jumittaa niissä, keskity tekemään muuta, lopeta se alkuun. Mitä enemmän niitä mielessäsi muhitat, sen syvemmälle vaivut. Ihmisen ei ole pakko ajatella kaikkia niitä ajatuksia, mitä hänen päähänsä pälkähtää. Voi tietoisesti alkaa ajatella muuta tai jos ei se auta, keskittyä tekemään muuta. Voit myös tehdä listan kaikesta mikä omassa elämässäsi on hyvin ja lukea sitä uudelleen kun kateus veljeäsi kohtaan iskee. Menneitä ei voi muuttaa, mutta tämän hetken käytöstäsi voit muuttaa. Sitä paitsi me emme koskaan tiedä, mitä jonkun ihmisen elämä on julkisivun alla. Hänellä voi olla vaikka mitä huolia mutta kaikki ihmiset eivät käsittele ongelmiaan julkisesti.

  • ylös 28
  • alas 9
Vierailija

Tätä katkeruutta kannattaa analysoida ja miettiä miksi nyt on noussut pintaan näitä tunteita. Onko jokin asia elämässä muuttunut tai muuttumassa, viekö katkeruus ajatukset toisaalle jostain muutoksesta. Mitä tulee perintöön, vanhemmilla on ollut visio tulevaisuudesta ja he ovat antaneet sille lapselle mahdollisuuden, ketä on koulutettu jatkamaan tilaa lapsesta saakka. Tiedät varmaan itsekkin, että maatalousyrittäminen on raskasta ja rahaa tulee niukalti, jos näyttää että hän pöyhkeilee se voi olla vain kulissia. Mutta vaikka mikään näistä ei osunut oikeaan, on sinun kuitenkin jatkettava omaa elämää. Aitiopaikalta itse seuraan samaa omassa perheessä. 70-vuotias nainen on katkera kaikesta, hänen elämänsä on hyvää ja eläke riittää kattamaan kaiken. Mutta hän on nyt kehitellyt, että häneltä uupuu arvostus. Hän ei ole se perheen matriarkka, joka haluaisi olla. Valitettavasti häntä kiinnosti vuosikymmenet vain oma napa, nyt kaiken pitäisi muuttua hänen mielensä mukaisesti. Tämä vain kertoo, että elämän aikana on tehty valintoja joita katuu mutta ei halua myöntää tätä itselleen, sen sijaan valitsee muiden syyttelemisen.

  • ylös 29
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miten kitket katkeruuden? Etsi läheltäsi paikka, missä voit harjoittaa ohjattua mielikuvaharjoittelua tai meditaatiota. Katkeruus on kuin rikkaruoho, joka puskee maaperän lävitse. Se pitää kitkeä pois ja ottaa juuriltaan maasta. Joka kerta kun katkeruus nousee pintaan, kysy itseltäsi onko tästä tunteesta hyötyä. Jos ei, niin siirrät tunteen sivuun. Keskitä päivässä puoli tuntia mielikuvaharjoitteluun ja muuna aikana lopeta itsesi kiusaaminen. Näitä harjoituksia on monia mutta ohjatussa ympäristössä pääset keskittymään tähän harjoitukseen. Sillä ei ole väliä onko vanhempasi tehneet oikein tai väärin, monet meistä kokevat vääryyttä elämässä, annatko tuon tunteen määrittää sinun loppuelämäsi ihmisenä? Sinä, ei vanhempasi tai veljesi, olet vastuussa omasta hyvinvoinnista. Täältä ei vie kukaan mitään mennessään, mitä vanhemmaksi tulee sitä enemmän luopumista on opeteltava. Ole onnellinen ettei sinulla on maatilan taakkaa - fyysistä eikä henkistä.

  • ylös 4
  • alas 21
Perheyrittäjän tytär

Katkeruus ja kateus lähtevät siitä, että omassa elämässä on aihetta tyytymättömyyteen. Mihin asioihin omassa elämässäsi haluat parannusta? Mitkä ovat elämäsi unelmat ja tavoitteet? Mistä tunnet iloa ja tyytyväisyyttä? 

Jos vanhemmat ovat elossa, niin voit ehkä puhua asiasta heidän kanssaan. Olisitko itse halunnut tilan jatkajaksi? Vai olisitko halunnut enemmän rahaa? Jos veli on saanut yrityksen kukoistamaan, niin mitä tämä on häneltä vaatinut? Luultavasti hän on nuorena ottanut isot lainat maksaakseen sukupolvenvaihdoksen kulut. 

  • ylös 5
  • alas 21
Jatkaja

Ilmeisesti et seuraa lehtiä ja uutisointia maatalouteen liittyen. Jos sukupolvenvaihdoksesta on jo aikaa, niin olette todennäköisesti saaneet paljon enemmän kuin nyt saisitte tilan myymällä. Rakennuksilla ei ole juuri mitään arvoa, eivätkä ne menisi edes kaupaksi, sen sijaan veljelläsi on todennäköisesti isot velat ja kannattavuuskriissä oleva maatila, joka kaipaa kipeästi palkkatyöstä tulevaa ansiota maksaaksen velkansa. Veli maksoi spv:ssä paljon enemmän kuin maatilan arvo on tänään. Väitteesi siitä, että teidät sisaret jätettiin perinnöttömiksi on yksinkertaisesti älytön ja todella epäreilu. Siitä syystä ei kannata käsitellä asiaa vanhempien tai veljen kanssa, vaan ennemmin psykologin. Katkeruus on tunneasia, ei perustu faktoihin.

  • ylös 6
  • alas 22

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat