Helsingissä syntynyt Aishi Zidan saa jatkuvasti vastata kysymykseen: "Mistä olet kotoisin?"

Helsingissä syntynyt Aishi Zidan saa jatkuvasti vastata kysymykseen: "Mistä olet kotoisin?"

Kun kaupan myyjä alkaa puhua Aishille englantia, hän huomaa joskus puhuvansa englantia takaisin.

Aishi Zidan on kyllästynyt kertomaan, mistä hän on kotoisin. Joskus hänestä tuntuu, että suomalaiseksi pääsee vain, jos täällä syntyy. Joskus ei silloinkaan.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (28)

M Hirvioja

No nimenomaan Aishi sopii Jerusalemin kirjeenvaihtajaksi, jos ensinnäkin toisen vanhemman juuret ulottuvat Lähi-Itään ja toisen Skandinaviaan, lapsuuden perhe on ollut ei-uskonnollinen eli ei kristitty, juutalainen eikä muslimi. Eikö se ole paras mahdollinen tausta objektiiviseen raportointiin. Ehdottomasti parempi kuin joku uskonnollinen tausta tai vaikka kantasuomalaisuus, johon kuuluu perinteisesti Israel-myönteisyys kristilliseltä pohjalta tai palestiinalaissympatiat vasemmistolaiselta pohjalta.
Ja selvyyden vuoksi, itse omaan kristilliseltä pohjalta Israel-sympatiat, joten en pidä itseäni objektiivisena kommentoijana. Demokratiaan kuuluu se että siedetään erilaisia näkökulmia ja keskustelua. Naisena iloitsen Aishin menestyksestä ja nautin hänen selkeäsanaisesta raportoinnistaan. HYVÄ AISHI, HYVÄ KAIKKI LAHJAKKAAT NAISET!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Taustoja seuraava kirjoitti:
Toivoisin niin sitä, että joskus saisi lukea oikeudenmukaista ja totuudellista uutisointia Israelista, mutta tähän asti Yle, kuten media laajemminkin, esittää Israelin aina lähtökohtaisesti syylliseksi ja pahaksi riippumatta siitä , kuinka julmia terroritekoja "palestiinalaiset" tekevät - viimeksi pari päivää sitten. Sellaista kansaa ei historiallisesti ole olemassa kuin palestiinalaiset. Ikävää, että Kodin kuvalehtikin sortuu tällaiseen.

Israelilaiset ovat ihan yhtä paljon syyllisiä sikäläiseen konfliktiin kuin palestiinalaisetkin. Ja ainakin Israelilaiset voisivat halutessaan tuon tilanteen rauhoittaa. Palestiinalaisten puolelta se on hankalampaa, kun niillä ei ole ihan yhtä yhtenäistä johtoa.

Ja ylipäätään oli virhe toisen maailmansodan jälkeen vaan päättää ottaa tuolta alueelta maita ja vain päättää perustaa Israeli sinne.

Suomalainen aidosti?

Suomen asioista päättäminen on asia, johon ei voi sekoittaa muiden kansojen kulttuuria. Joko ollaan aidosti suomalaisia tai ei olla. Ei suomisukuisiakaan oteta päättämään Palestiinan asioista. Vai otetaanko?

Vierailija

Olisihn se kiva, jos joku, joka on niin kovasti kärsinyt vierasperäisestä nimestään, voisi  vaikka tikulla kaivaen löytää ja mainita jotain positiivista, esim. että olen sentään tässä  typerässä kotimaassani  saanut koulutuksen, työpaikan ja sananvapauden.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat