Diagnoosi yhdistää Sailaa ja Ilkkaa: "Asperger tekee vaimostani ihanan"

Diagnoosi yhdistää Sailaa ja Ilkkaa: "Asperger tekee vaimostani ihanan"

Jos Saila kävelee, hän ei voi puhua, sillä silloin maisema ja sen kauniit yksityiskohdat jäävät huomaamatta.

Katso silmiin! Keskity! Käyttäydy! Saila Nygrén on saanut koko ikänsä kuulla olevansa outo. Sitten tuli Ilkka. Ilkan mielestä Aspergerin oireyhtymä tekee Sailasta erityisen ihanan.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (48)

H.A.M.

Minä olen aina,lapsesta saakka,nähnyt kaiken väreissä.Ihmisten nimet,kirjaimet,numerot,viikonpäivät ym.Muistan erilaisia tapahtumia hyvin kaukaa kuten mikä tuoksu liittyy mihinkin paikkaan,mitä joku on sanonut jossakin tietyssä paikkaa vuosikymmeniä sitten,uneni ovat värilliset ja nähdessäni unta ajattelen että "taas minä näen tätä samaa unta."Olen hyvin herkkä vaistoamaan ja ymmärtämään asioita.Olen aina ollut erilainen,mieheni ymmärtää ja tukee minua.Hän on jo tottunut minuun,joku muu varmaan ihmettelisi ja pitäisi outona kaikkia erikoisia juttujani.Olen ollut psykiatrisessa hoidossa ja saanut diagnoosin.Totesivat myös että olen äärettömän herkkä.

Hei H.A.M., kiitos, kun kirjoitit! Hienoa, että sinulla on tukenasi ihana puoliso ja että olet myös saanut terveydenhuollostakin apua. Kuulostaa joka tapauksessa kauniilta nähdä kaikki väreissä. Herkkyys on ihmisessä kaunis asia. Hyvää jatkoa sinulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minä kyllä tunnen as-ihmisiä, mutta kukaan heistä ei ole veemäinen ja tahallaan ilkeä toisille.
Saila taitaa aspergerin varjolla olla toisille ilkeä. Kaikki vaan sen piikkiin! Suorasanaisuus ei ole sama asia kuin rehellisyys. Minusta ei ole hyvä jos sanoo asiat suoraan, jos se loukkaa toista. En ymmärrä mitä hyvää on siinä jos suorasanaisuudella loukkaa toista. Jos ei vaikka pidä toisen uudesta hiusmallista, niin minusta se on epäkohteliasta sanoa suoraan että onpa ruma. Tämä siis ihan yleisesti,ttäällä kun jotkut kommentoijat pitivät hyvänä sitä jos on suorasanainen. Ei, se ei aina ole hyvä juttu jos se menee epäkohteliaisuuden puolelle.

Kyllä as-ihminenkin ihan normaalisti ymmärtää mikä on hyvää käytöstä ja mikä ei. Jos ihminen muuten vain on inhottava, ei se johdu aspergerista. On väärin syyttää omasta ilkeydestään aspergeriä. Narsistiselta enemmänkin vaikuttaa, voi olla sekin lisäksi.

Amanda Jackson

Kyseessä on sama henkilö, joka kutsuu itseään omilla sivuillaan " facebook julkkikseksi", halveksii julkisissa päivityksissään muita naisia ja heidän ulkonäköään sekä kehitysvammaisia kammottavilla tavoilla. Hän myös esittää avoimen rasistisia mielipiteiteitä. En ihmettelisi, mikäli hänen diagnoosinsa olisi narsismi aspergerin sijaan.

TeroPuhuuManiassa

Keskimääräistä huomattavasti ihminen oirehtii eritavalla. Tässä on esimerkki siitä, kuinka henkilö voi itse vaikuttaa omaan käyttäytymiseensä vaikka niinsanotut rajanormit ovatkin välillä vaikeita pitää.

Suomalainen ihminen ei helposti kimmastu eikä räjähdä muiden edessä. Hillitystä käyttäytymisestä poikkeaminen toistuvasti muita ja läheisiä kohtaan voi tosiaan kertoa "lyhyestä pinnasta", joka kansankielellä merkitsee tiettyjen välittäjäaineiden suhteesta aivoissa, aivotumakkeessa ja hermostossa sen jatkeena.

Luonne taas enemmän merkitsee sitä, kuinka paljon henkilö antaa tuon kehon kemiallisen normaalitoiminnan ohjata elämää.

Tässä tapauksessa ihminen on "ottanu ohjat" ja oppinut luomaan uusia käytösmalleja muuttaakseen pikkuhiljaa myös kehon kemiallista reagoimista ärsykkeisiin. Tällainen ihminen on sosiaalisesti älykäs. Ja poikkeuksetta myös ns. keskijakaumaan älykkäämpi.

Pärä

Maaria kirjoitti:
Tuosta saa käsityksen, että jos näkee esim. viikonpäivät värillisinä, on Aspergerin syndrooma. Kyseessä on kuitenkin erillinen ilmiö, synestesia, jossa eri aivoalueet aktivoituvat samanaikaisesti. Meitä synesteetikkoja on väestöstä noin 1%, eikä ilmiö välttämättä liity Aspergeriin.

Äärimmäisen olennainen huomio. Synestesia ei kulje käsikädessä Aspergerin kanssa, eikä toisin päin. Synestesiaa on maailmalla tutkinut mm. Richard E. Cytowic, jonka teokset aiheesta ovat englanninkielisiä, mutta kirjat avaavat syntestesian tutkimusta varsin hyvin.

Vierailija

Samaan aikaa on sitä mieltä ettei haittaa jos loukkaa muita ihmisiä tai kysyy rumista takeista tai ulisee teepussin uittamisesta, mutta sitten muiden kommentit 'sinusta olisi tullut mitä vain jos yrität' loukkaa. Aika kaskinaismoralismista, mikä on huonotapaista ja tekopyhää, eikä selity assbergerilla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat