Köyhä äiti Maria, 38: ”Vaikeimpia ovat asiat, joita hyvätuloiset eivät edes ajattele”

Köyhä äiti Maria, 38: ”Vaikeimpia ovat asiat, joita hyvätuloiset eivät edes ajattele”

”Joskus nousee pala kurkkuun, kun joudun kieltämään lapsilta niin paljon. Onneksi meillä riittää rakkautta”, Maria sanoo.

Maria piti päiväkirjaa niistä hetkistä, jolloin suri köyhyyttään. ”Vaikeimpia olivat usein asiat, joita suurituloisempi ei tule edes ajatelleeksi”, hän sanoo.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (87)

Vierailija

Köyhyys on niin suhteellista. Miksi näissä tarinoissa ei koskaan kerrota mistä tulo koostuu ja paljon ne tekevät kuukaudessa? Miksi ei kerrota menoja ihan määrällisesti? Jotenkin tuntuu että "köyhät" unohtavat edut mitä saavat esim. lääkkeissä on maksukatto jos lääkkeet ovat korvattavia.

En usko että kukaan on köyhä oikeasti.

Vierailija

Tavallaa vaikea ymmärtää kun itsekin käytän Pirkka Shampoota ja kiivejä saa erolla rasian...Kenkä ostoja voi myös vähän ennakoida eikä just tänään etsiä niitä käytettyjä kun edelliset hajosi...

Mutta ehkä tuo köyhyys tosiaan masentaa ja passivoi eikä sitä ymmärrä jos ei osu kohdalle. Normaalituloisen on helpompi "köyhäillä"...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Työtön itsekin, ei silti asenteellinen kirjoitti:
Särähti kyllä korvaan toi kohta 9. "Miten selittän hänelle että joulupukki tuo lahjoja enemmän rikkaille, ei kilteille?". Niinkun se olis joku totuus että rikkaiden lapsista tulee ilkeitä ja köyhien lapsista kilttejä.

Eihän siinä niin sanota, vaan että lapsi ei voi oikeasti "kiltteydellä" vaikuttaa lahjojen määrään.  Rikkaan perheen lapsi saa enemmän lahjoja kuin köyhät, kiltteydestä riippumatta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Meillä ei sula pakastin vahingossa, koska pakastin piippaa ärsyttävästi, jos pakastimen ovi on liian pitkään auki.

Niin, kunhan vain joku on kotona kuulemassa sen piippauksen. Ikävämpi homma, jos ovi jää auki vaikkapajuuri ennen viikonlopun mummulareissua.

Nomä

Me ollaan oltu koko ikämme köyhiä:pienipalkkaisia kituuttajia. Aloitin 14 v työllä elättämisen, ruokaa ei ollut joka päivä, vuokra oli 100 mk ja tiliä oli 200 mk/kk. Lapsilisä tuli muutaman, olisko 2 tai 4 kertaa vuodessa, äitini postitti sen minulle, sillä ostin kausivaatteen, esim. talvitakin. Nolottaa lukeutua pienituloisten sakkiin, silti saimme koulutettua lapsemme, meillä on oma kämppä, säästimme aikoinamme, pankkikorko oli silloin melkein 20%. Nyt saisimme asunnosta moninkertaisen hinnan ostohintaan verrattuna. Syömme terveellisesti ja hyvää itse tehtyä ruokaa. Juopottelemme silloin tällöin siististi. Emme matkustele muutoin kuin junalla kotimaassa. Autoa ei ole.

syksynlehti

Olen elämässäni joutunut kokemaan myös köyhyyttä ja on ollut myös parempiakin aikoja. Mutta se on auttanut, kun en ole odottanut tulevaisuudelta jotain nykyistä parempaa. 

Vierailija

Toimittaja vois vähän miettiä ketä haastattelee.
Äiti on koulunkäyntiavustaja. Palkka on surkea.
On oma valinta jäädä työhön, jossa brutto on tonnin luokkaa ja kesät ollaan työttömiä.

Kun itse olin kotona, kävin kesäisin Hietsussa joka viikko.
Puhelimessa oli lista vaatteusta, mitä tarvitaan vuiden aikana. Oon varmaan niin tyhmä, etten tajunnut tätä pitää hävetä.

Tää äiti tarttus potkun persuksiin ja peilin, johon katsoa. Voi voi, kun mulla menee surkeesti

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat