Kirjoita Ihmisten kesken -palstalle – voit voittaa uutuuskirjoja!

Mikä mietityttää? Kerro se Ihmisten kesken -palstalla.

Kirjoita Kodin Kuvalehden suositulle Ihmisten kesken -palstalle. Arvomme kirjoittajien kesken uutuuskirjoja.Lue koko juttu

Kirjoita Ihmisten kesken -palstalle – voit voittaa uutuuskirjoja!

Kommentit (7)

Vierailija

En pidä kilpailustanne, jossa valokuvataan jokin vaatekappale tms., koska itse en osaa lähettää valokuvia tietokoneen kautta. Palkinnot ovat hyviä mm.laivaristelyitä ym. Eikö niihin voisi osallistua muuten kuin valokuvaamalla? Toivon vähän tasa-arvoa tännekkin.

  • ylös 18
  • alas 11
Joulun Rauha

Paras kun viettää joulua haluamallaan tavalla. Julmaa on jos joulun vietto kielletään. Jokaisella on nimi ja nimipäivä ja syntymäpäivä. Jos niitä ei saa juhlia on aika surullista. Joulu on myös surullinen joulu. Kun lemmikki ja lähisukulainen on kuollut joulun edellä voi jouluilo tulla Loppiaisena. Vapaus vallitkoon. Miksi mennä hälisevään ihmispaljouteen jos haluaa ja kaipaa omaa rauhaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vapaaehtoistako

Köyhyyteen pakottaminen eristää tehokkaasti, ei se parane romantisoimalla joulua. Ne joilla on sitä rahaa vakuutuskuorissa ja perintöinä, mässäilevät ja kuluttavat. Hiljainen köyhä kansa, katsoo sivusta, kun ahneus kukoistaa ja joulun alkuperäinen sanoma, hukutetaan eriarvoistamiseen ja säälimättömyyteen heikoimmassa asemassa olevia kohtaan.

Teekutsuton

Kannattaa myös muistaa, että Suomessa on paljon uskontojen uhreja, eli raakaa perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa kokeneita, joita on uskonnon verukkeella alistettu ja pahoinpidelty. Heille joulun vietto, tuo ikävät muistot mieleen. Vähemmän olisi enemmän, rikkaidenkin joulun vietossa. Kohtuullisuus kohottaisi juhlan arvoa. 

  • ylös 15
  • alas 13
terttuterttu.pesonen @pp.inet.fi

Kännykä voitti lapsenMymmelille,Toivottavasti äidillä oli huono tukkapäivä ,eikä tämä kuulu joka päivään,Tulin hyvin surulliseksi kun luin tämän jutun.Näistä lapsista tulee yksinäisiä ja syrjäänvetäytyjiä.Kun heitä ei oteta huomioon.;Meillä on 5v,lapsenlapsi ja hän tulee kyllä ensin kaikessa.Toivon että tämä äiti lukisi tämän jutun ja mesisi itseensä.Myös muiden äi

tien on hyvä mennä itseensä ja ajatella kuinka lapsia kohtelee,Se lapsena olo aika on niin lyhyt.

Tanttaralla

Me ihmiset olemme peilejä toisillemme. Yrittääkö äitisi elää sinun kauttasi? Arvottaako hän omaa olemassa oloaan sinun kauttasi? Onko hänellä vertailutauti? Puhuuko hän ystäviensä kanssa lapsistaan ja tuntee ylemmyyttä jos sinulla menee paremmin kuin ystävien lapsilla? Onko sinun välttämättä käytävä ostoksilla äitisi kanssa? Ajattele että äidilläsi on omat syynsä ajatella niin kuin ajattelee. Onko jokin hänen unelmansa jäänyt toteutumatta syystä tai toisesta? Mieti millainen lapsuus ja nuoruus äidilläsi oli? Onko hänellä siskoja ja veljiä? Millaiset välit äidilläsi on lähisukulaisiinsa? Miten äitisi äiti kohteli äitiäsi? Voi olla että vähättelyn ja arvostelun ketju jatkuu sukupolvelta toiselle? Mikä osa äidilläsi on ollut nokkimisjärjestyksessä? Mitä toiveita hän on elätellyt ja miten todellisuus on hänelle näyttäytynyt? Elätkö omia toiveitasi ja haaveitasi jahdaten vai tyydytkö noukkimaan lähipiirisi oletuksia omasta arvostasi ja mahdollisuuksistasi? Mietin vaan.

Näyttelijälle mietittävää

Näyttelijänä miettisin mitkä hänen elämänsä tavoite ja päämäärä ovat. Riittääkö kulissielämän tavoitteiden saavuttaminen? Onnittelut jos on nuorena rakastunut ja onnistunut saamaan lapsia. Onnittelut jos lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja ymmärtäneet lähteä kotipesästä kokeilemaan siipiensä kantavuutta. Ehkä näyttelijän kannattaisi miettiä mitä olisi elää jos lapset olisivat jääneet syntymättä. Kuka tuottaisi iloa ja sisältöä elämään? Tai miettiä miltä tuntuu kun syöpähoitojen jälkeen on elämää jäljellä 2-8 viikkoa. Virut tylsänä jossain laitoksessa ja odotat vain vierailutuntien päättymistä. Sukulaiset ja tuttavat lohduttavat itseään ja toisiaan tiedolla, että sairaalassa kuolee odottelemassa on joku muu, eivät he itse. Itseäsi et pääse pakoon, et mammografialuolassa, syöpämyrkkyliemi-tiputuskammiossa, et sädekoneessa, et hautausmaalla pois nukkuneita sukulaisiasi ja ystäviäsi muistellessasi ja heidän hautakiviin lueskellessasi. Et katsellessasi tien vierellä myyrien koloja, kun mietit milloin itse olet vain tyhjä kuori, josta sisälmys on purjehtinut kuka ties minne. Ja jonka seuraava osoite on hautausmaan multien alla. Kiitä itseäsi että onnistuit saamaan lapset. Anna heidän elää oma elämänsä. Etsi omat tavoitteesi ennen kuin itsekin olet maatunut kerros jotakin haudalla, jonka äärellä joku saattaa käväistä katsomassa hautakiven tekstiä: On tuokin ihminen joskus elänyt?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat