Lukijan kirje: Aion viettää joulun yksin – eikä siinä ole mitään surullista

Lukijan kirje: Aion viettää joulun yksin – eikä siinä ole mitään surullista

Lahja minulle minulta!

”Jouluaatto yksin on monien mielestä yksinäisyyden ja surullisuuden huipentuma. Luulen, että moni säälii salaa mielessään myös minua. Miksi sen pitäisi olla niin?” lukijamme kysyy.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Näyttää siltä, että vietän tämän jouluaaton yksin, vaikken haluaisi. Toivoisin voivani olla silloin yhdessä ystävieni kanssa, mutta he viettävät joulun jälleen joko omien perheittensä tai muiden kaverien kanssa. Yksi vuoden kauheimmista päivistä siis tiedossa. Selviydyn siitä suunnittelemalla itselleni mahdollisimman paljon tekemistä ja menemällä niihin paikkoihin, jotka ovat silloin auki. Yövyn varmaankin hotellissa, vaikkei oikeastaan olisi varaa, koska yksin kotona istuttu aatto tuntuu vain liian hirveältä. Toivottavasti aatto menee nopeasti ohi ja voi taas hengittää hetken ennen uudenvuodenaattoa, jolloin uhkaa seuraava yksinäinen juhlapäivä.

"Joulu on yhdessäolon aikaa" on minulle tyhjä lause.

Vuoroin vieraissa joulunakin

Ymmärrän täysin kirjoittajaa, miksi pitäisi väkisin mennä jonnekin tai pyytää vieraita. Olemme jo mieheni kanssa kahdestaan, kaksi lastamme ovat jo perheellisiä, joskus olemme joulun yhdessä, välillä he (siis lapsemme) ovat puolisoidensa vanhempien luona tai viettävät "oman" joulun. Meiltäkin kysellään tulevatko lapset, menemmekö heille ja jos vastaan, että olemme mieheni kanssa kotona kahdestaan tuntuu että meitä pidetään ihan outoina. Pitäisi nyt ainakin risteilemään lähteä, voi ei!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Varmaankin jo 10 joulua tullut vietettyä pääasiassa yksin, mitä nyt aikuinen lapsi käväisee kyläilemässä ilman puolisoaan. Muu perhe kokoontuu samaan paikkaan joka joulu. Minua se ei houkuttele yhtään, kun pitää käskystä syödä silloin kun ja sitä mitä tarjotaan, kuunnella toisten omakehua ja itsensä korostamista, kuunnella jokavuotista pilkkaa ja ilkkumista, istua paikallaan ja koettaa keksiä juttelemista. Omassa seurassa voit nukkua silloin kun nukuttaa, syödä mitä tekee mieli, harrastaa mitä haluaa, saunata milloin huvittaa, ja etenkin kuunnella musiikkia ja katsoa tvtä ilman häiritsevää meteliä. Hermot lepää, mieli rauhoittuu. Enää ei kukaan edes kysele miksi en tule, kun ei ole autoa ja julkiset ei kulje, selitys on aina riittänyt. Säästyy matkarahat, lahjojakaan ei tarvitse ostaa kellekään, ruokia voi ostaa vain itselleen riittävän määrän. Ihanaa introvertin juhlaa :)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat