Maarit, 54, sai työpaikaltaan palkallisen ”mummiloman”

Pieni Mimmi on Maarit Jakobssonin, 54, yhdeksäs lapsenlapsi.

Vaasalainen Maarit Jakobsson on yksi ensimmäisistä suomalaisista, jotka ovat päässeet viettämään palkallista, työnantajan myöntämää isovanhempainvapaata. Viikko kului lastenlasten perässä juostessa ja saunaa lämmitellessä.Lue koko juttu

Maarit, 54, sai työpaikaltaan palkallisen ”mummiloman”

Kommentit (16)

Kommentti

Johan on nuorekas mummi. Ensin kuvan nähtyäni ajattelin, että hän on kuvassa olevan vauvan äiti :)

  • ylös 22
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Luonnonsuojelijamummi

Mummi on tainnut tehdä jotain sen eteen, että näyttää "nuorekkaalta". Ihan yhtä hyvä mummi, on meikkaamaton, hiuksia värjäämätön ja vaatimattoman näköinenkin mummi. Mummi on tärkeä.

Vierailija

Tekstin mukaan tapaa tyttären perhettä kyllä melko harvoin, vain pari kertaa kuussa, vaikka asuvat lähekkäin! Hän ei siis juurikaan ole läsnä lastenlastensa arjessjuu a.

Vierailija

Kun on neljä omaa lasta joilta syntynyt 9 lapsenlasta ja on vielä itse työelämässä. Niin ei kaikkien luona varmaan ehdi joka viikko käymään, mummillakin saa olla oma elämä.

Vierailija

Missä sinun aitoutesi... kun arvostelet ihmisiä ulkonäön perusteella?? Voi olla ihana aito ihminen, vaikka huolehtii ulkonäöstään.. tai vaikka laittaisi "tekoripset".

Se että olet meikitön.. ei tee sinusta hyvää ihmistä.

  • ylös 13
  • alas 9
Ukkitonjees

Oispa näitä isovanhemmille suunnattuja vapaita ollut jo aiemmin. Meillä on molemmat ukit ja mummi ollut lastenlasten sytyessä pyörittämässä arkea kotonamme. (Se on aina tullut, kenellä helpoin vapaa saatavilla ja välistä aikoja sitten eronneet isovanhemmat on vaihtaneet paikkoja lastenlasten luona) Kaikille on ollut tärkeää että myös perheen isä on läsnä vauvan syntyessä ja etenkin mummi on pitänyt tärkeänä että koti on kunnossa kun vauva tulee taloon. Kaikille isovanhemmille on oma lapsuus ollut huolehtivien vanhempien kanssa, joten ilmeisesti sillä on väliä kuinka omien lasten perheet voi. Valitettavan usein lukee niitä juttuja kun mummi ei ole yhtään kiinnostunut lapsenlapsista vaikka asuisi kävelymatkan päässä. Eikä niinkään sen avun merkeissä suullista vaan sen henkisen kolahduksen, kun äiti jää ilman oman äidin ohjeita ja juttukumppania.

Kale

Sinänsä erinomainen asia ja hyvä juttu, mutta missä on tästä jutusta vauvan isä ja isoisät? Mielelläni näkisin toimittajan tai päätoimittajan vastauksen asiaan.

3 pojan äiti

Eikös tässä ollut jutussa lähinnä jujuna isovanhempain loma, jota jotkut työnantajat palkallisena antaa...pointti unohtunu monilta kommentoijilta. Olis kiva tietää lista työnantajista, jotka on tällaiseen mukaan lähteneet. Kiva olis myös juttu, jossa kerrottais miksi työnantajat on vapaaehtoisesti tälläiseen ihanaan juttuun lähteneet? Pirteä työikäinen isoäiti. Kyllä on 9:lle lapsenlapselle kultaa tuollainen. Paljon onnellisia terveitä vuosia isoäidille lastenlasten kanssa.

Nora

Näiden kyseenomaisten lasten iskä oli kotona tekemässä täyttä työviikkoa vaikka toki piti 2viikon isyysloman vauvan synnyttyä. Muiden isovanhempien työnantajat eivät tarjoa työntekijöilleen isovanhempain vapaata joten he eivät sitä olleet viettämässä. T: Vauvan äiti

  • ylös 10
  • alas 1
Aito mummo ei paklaa

[quote=Vierailija]Missä sinun aitoutesi... kun arvostelet ihmisiä ulkonäön perusteella?? Voi olla ihana aito ihminen, vaikka huolehtii ulkonäöstään.. tai vaikka laittaisi

Se että olet meikitön.. ei tee sinusta hyvää ihmistä.

Vastaus
Huvitti tuo kommentti tekoripseistä, että se olisi ulkonäöstä huolehtimista. Se on nyt aika epäonnistunut ne asenraneella ja kaikkea muuta kuin ulkonäöstä huolehtimista. Puhtaus, sileä nuttura ja rukoukset kuuluu mummolle. Luonnottomat tekoripset eivät ole mummolle sopiva asia, mikäli puhutaan vanhanaikaisesta pullantuoksuisesta mummista, kuten ko. jutussa on kyse.

Vierailija

Juttu herättää monenlaisia tunteita ja jopa katkeruutta. On perheitä, joilla joko ei ole isovanhempia tai isovanhemmat eivät syystä tai toisesta auta mitenkään. Isovanhemmat asuvat kaukana, ovat iäkkäitä ja/tai sairaita tai päihdeongelmaisia. Myös ihmissuhteet voivat kiristyä ja kolmen sukupolven välit eivät aina suju niin kuin Strömsössä. Miniöitten ja anoppien ja vävyjen ja appiukkojen välillä tulee erimielisyyksiä ja riitoja. Appivanhemmat ja puolison sukulaiset voivat aiheuttaa lapsiperheissä jatkuvia riitoja. Joskus aikuiset lapset eivät tule toimeen omien vanhempiensa kanssa.

Isovanhemmissakin voi olla syytä. Lapsenlapsista kuoritaan vain ns. kermat päältä ja paheksutaan nykyajan vanhempia ja heidän tapojaan. Ennen - hyvinä aikoina (?) - on lapsilla ollut "kuri". Jopa lasten fyysinen kuritus on hyväksytty kodeissa ja kouluissa yleisesti. Perheessä isällä on ollut auktoriteetti ja valta. Vain harvat isät - nykyiset isoisät - ovat hoitaneet omia lapsiaan ja tehneet kotitöitä. Jos isovanhemmat puuttuvat lastenhoitoon ja kasvatukseen määräilemällä ja jakamalla neuvoja, yhteentörmäyksiltä ja riidoilta ei voi välttyä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat