Mitä eroa sokereissa on

Mitä eroa sokereissa on

Lukittu
Tiedätkö miten ruokosokeri eroaa muscovado-sokerista? Tiedosta voi olla hyötyä leipomispuuhissa.

Milloin kulhoon kannattaa mitata ruokosokeria, tomusokeria tai erikoishienoa sokeria? Entä voiko leivonnassa käyttää hedelmäsokeria? Tästä sokerioppaasta saat huimasti ideoita uusiin tapoihin makeuttaa leivonnaiset!Lue koko juttu

Kommentit (9)

Mistäköhän saa vaaleaa muscovadosokeria? Tietääkö kukaan? Useammassa reseptissä tullut vastaan, mutta en ole sitä vielä mistään löytänyt. Voiko sen korvata tavallisella sokerilla menettämättä jotain olennaista leipomuksen mausta?

Hyvä artikkeli, mutta huomauttaisin, että kidesokeri on juurikin ruokosokeria (Toiselta nimeltään sakkaroosi tai puhekielessä tavallinen sokeri). Onkohan tässä Ruokosokerista kerrottaessa tarkoitettu ruskeaa sokeria, johon on jätetty valmistusprosessin aikana enemmän raakasokerin ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

" Voiko sen korvata tavallisella sokerilla menettämättä jotain olennaista leipomuksen mausta?"

Voi aivan hyvin korvata. Siirappi tai fariinisokeri on lähimpinä sitä.itse laitan aina mitä kaapista löytyy.. Kun leipomisinto iskee, tai haluan kok. jtk, reseptiä heti.Teen aina muutenkin omia muunnoksia valmista resepteistä, itselle sopivia.

Muscovadosokeri on ruskeaa sokeria, jossa maku on vahvempi, vähä niin kuin fariinisokeri. Ja kyllä sitä löytyy , S-kaupoista ja stokkalta ainakin.Riippuu kai valikoimista.

.."että kidesokeri on juurikin ruokosokeria" 

EI OLE. Kidesokeri tehdään sokerijuurikkaasta ja ruokosokeri sokeriruosta ja se on ruskeaa väriltään. Sen pitäisi olla terveellisempää, kuin valkoinen sokeri. Itse käytän sitä.

Hyvä että löysin tämän kirjoituksen! Tuli kokeilemisen arvoisessa reseptissä vastaan tuo outo nimi, muscovadosokeri... Eli voin käyttää ihan tavallista kidesokeria, hyvä! :)

En ikinä käyttäisi hedelmäsokeria mihinkään, sillä se on kaikista huonoin vaihtoehto sokereista. Glukoosi on paras (nestemäinen sokeri), mutta ei oikein maistu hyvältä.. Jäätelöihin, fudgeihin ym paras. Glukoosi muokataan kehossa, sitä voi varastoida maksaan ja lihakset käyttää sitä. Sitten tulee sakkaroosi (nuo perussokerit), jossa on osaksi glukoosia. Hedelmäsokeri (fruktoosi) on pahin, sillä elimistö ei hyödynnä sitä muuten kuin muuttamalla sen rasvaksi. Hedelmissä ja marjoissa on niin vähän hedelmäsokeria ettei se niissä haittaa. Mut esim diabeetikko ei saa syödä mahdottomasti hedelmiä. Ennen markkinoitiin et hedelmäsokeri nostaa verensokereita hitaasti toisin kuin sakkaroosi. Mut tällä ei ole väliä. Sokeri kuin sokeri nostaa verensokereita ihan tarpeeksi.

Vierailija

Hyvä artikkeli, mutta huomauttaisin, että kidesokeri on juurikin ruokosokeria (Toiselta nimeltään sakkaroosi tai puhekielessä tavallinen sokeri). Onkohan tässä Ruokosokerista kerrottaessa tarkoitettu ruskeaa sokeria, johon on jätetty valmistusprosessin aikana enemmän raakasokerin ravintoaineita.

Siis täh? Sokerijuurikkaista tehty sokeri olis ruokosokeria? Höpsis. Kidesokeri ei ole sama asia siis kuin ruokosokeri koska ruokosokeri tulee sokeriruo'osta, mutta ruo'osta tehty sokeri on myös kidesokeria, samoin kuin juurikassokeri.

Vierailija

Höpö höpö, ruskea sokeri on uudelleenvärjättyä valkaistua sokeria.

Kookossokeria kehiin, niin saa karamellimaista makua ja pääsee eroon juurikkaista tai ruoista.

Aistinmaisti

Hedelmäsokeri on todella hyvän makuista verrattuna normi pussipaskaan , vuosisuola jauhottuna on luxusta , ,otappa normisuolaa suuhusi tuon jälkeen , sama kuin pesuainetta maistaisi , molemmat tavarat kannattaa nauttia ihan pölynä , ihan eri maku.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat