Näin keität riisipuurosta ihanan pehmeää etkä polta sitä pohjaan – testaa näppärä voikikka!

Joulukuussa riisipuuropäivä voi olla vaikka joka päivä.

Parasta on hitaasti kypsynyt ja pehmeän kermaiseksi hautunut riisipuuro.Lue koko juttu

Näin keität riisipuurosta ihanan pehmeää etkä polta sitä pohjaan – testaa näppärä voikikka!

Kommentit (14)

Seijastiina

Ei palanut ole aikuisikänä kertaakaan pohjaan puuron keitto.
Vanha rakas kuparipohjakattila takaa sen.

 • ylös 23
 • alas 18
Vierailija

Riisiä täytyy keittää ensin vedessä kunnolla, jotta jyvät aukeavat ja pääsevät imemään maitoa. Ei siis vain parin desin määrässä, vaan puolessa litrassa niin, että vesi on lähes kokonaan imeytynyt tai haihtunut. Sitten vasta litra punaista maitoa kattilaan. Jos haluaa välttää pohjaan palamisen, hämmentämistä ei saa lopettaa hetkeksikään. Nykykattiloissa puuro palaa pohjaan, vaikka kuinka matalassa lämpötilassa hauduttaisi. Ei auta, jos viiden minuutin välein käy lierauttamassa. Ehei, lastaa täytyy heiluttaa pohjaa myöten koko sen 45 minuuttia, jonka puuroutuminen vie. Lopuksi vielä puoli teelusikallista suolaa, ruokalusikallinen sokeria ja muutama voisilmä sulamaan, ja kunnon sekoitus. Siitä sitten lautasille ja oman maun mukaan lisää höystöjä päälle.

 • ylös 18
 • alas 25
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mummovm53

Haudutus vedessä riisit kypsäksi ja vispi/kuohukerman lisäys. Lopuksi suola. On helpoin ja ei pala pohjaan. Onnistuu jokaiselta.

 • ylös 24
 • alas 10
Vierailija

Joka sunnuntai syömme riisipuuroa. Emmekä suinkaan seiso kattilan vieressä. Kun riisit kypsentää viittävaille kypsiksi vedessä ja loppumetreillä vasta lisää maidon,ei pala pohjaan ja voit lukea aamun lehden aivan rauhassa.Hyvää on ja helpolla

 • ylös 17
 • alas 6
Vierailija

Muuten hyvä ohje, mutta en laita puuro kattilaan sokeria enkä rasvaa. Keitto aika 1 h. Suolainen menee enemmän.

 • ylös 15
 • alas 8
Vierailija

En kyllä alkaisi lämmittää maitoa mikrossa! :( Ennemmin vaikka pikku kattilassa viereisellä levyllä, jos sitä maitoa niin tärkeä on esilämmittää. Osaako joku sanoa, mitä väliä sillä on, lisääkö maidon kylmänä vai lämpimänä? Kai se puuro alkaa taas kiehua hetken päästä, vaikka kiehuminen loppuisikin välissä. Vai onko jotain, mitä en tajua?

 • ylös 7
 • alas 17
Kokeillut myös

Just näin. Litra täysmaitoa kerralla perään ja sekoitetaan kunnes puuro kuohahtaa kunnolla. Lämpö pienelle sen jälkeen ja annetaan hautua kypsäksi. Ei pala pohjaan. Välillä voi vähän pyöräyttää lastalla pohjasta.

 • ylös 7
 • alas 14

Hei! Ruokatoimitukseemme on tullut kysymyksiä siitä, mikä olisi paras maito riisipuuroon vegaaneille. Ruokatoimituksessa keskusteltiin aiheesta ja kerrotaan, että periaatteessa kaikki kasvimaidot sopivat myös riisipuuron valmistukseen. "Se mikä maidossa palaa herkästi pohjaan, on maitoproteiini, joten kasvimaidoissa ei ole tätä ongelmaa. Tosin nekin voivat kärähtää pohjaan, jos ei sekoita välillä pohjaa myöten", toimittajat kertovat.

Kasvimaidon väri ja maku vaikuttavat puuron lopputulokseen. Esim. jotkut kauramaidot ovat hieman harmahtavia tai rusehtavia, minkä vuoksi riisipuuro saattaa saada niistä väriä. Mantelijuoma antaa puuroon miedosti mantelisen maun. Jos käyttää rasvaista tölkkikookosmaitoa, kannattaa lisätä osa puuron nesteestä vetenä, jotta puurosta ei tule kovin rasvaista ja raskasta koostumukseltaan.

 • ylös 16
 • alas 5
Vierailija

Kerroskattilassa teen riisipuuron, koskaan ei ole palanut pohjaan. Ja ihan kylmä maito ja kylmässä vedessä huuhdotut riisit kattilaan. Välillä voi käydä sekoittamassa. Valmis puuro maustetaan suolalla ja voilla, ja  mitä muuta itsekukin siihen valmiiseen sekoittaa.

Jt

Olipa muuten harvinaisen paskasti ja sekavasti kirjoitettu ohje. Suosittelen kirjoittajaa katsomaan ensi kerralla mallia jostain oikeasta reseptistä, jossa suoritettavat askeleet käydään loogisessa järjestyksessä

PekkaT

Jos palaa puuro pohjaan, niin kannattaa tehdä uunipuuroa vaikkapa kivipadassa. En ole koskaan epäonnistunut, lisäksi puurosta tulee paremman makuista. Kannattaa kokeilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat