Kolme ammattia opiskellut Mari, 29: ”Yritän tottua ajatukseen, etten koskaan pääse töihin”

Kolme ammattia opiskellut Mari, 29: ”Yritän tottua ajatukseen, etten koskaan pääse töihin”

Nuorempana Mari Kinnunen, 29, unelmoi vakityöstä ja omasta asunnosta. Kolmesta ammatista ja lukuisista kursseista huolimatta työttömyys vain jatkuu.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (63)

Elämä on täynnä valintoja

Pääkaupunkiseudulla on paljon työpaikkoja muun muassa terveysalalla ja asiakaspalvelussa. Ilman hoitoalan koulutustakin pääsee mm. sairaalahuoltajaksi. Ensiksi voi ottaa yhteyttä HUSin työhönottoon. Sairaalahuoltajilla on varma työpaikka ja kokoaikatyö. On turha valittaa kotona, että kukaan ei tule hakemaan työtöntä kotoa töihin! Koska jo hankituilla tutkinnoilla ei löydy töitä, henkilö voisi opiskella tutkinnon työn ohella oppisopimuksella. Myös pääkaupunkiseudulla asuminen on jokaisen oma valinta. Kenenkään ei ole pakko asua Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla. On myös jokaisen oma valinta, haluaako mieluummin maksaa kallista vuokraa ja lihottaa vuokranantajan lompakkoa kuin säästää omaa asuntoa varten asuntosäästöpalkkiotilille!

Vierailija kirjoitti:
Minusta jutun otsikko on harhaanjohtava: ei tällä tyypillä ole kolmea ammattitutkintoa, koska kolmas jäi kesken. Eli siis ehkä enemminkin 2,5. Lisäksi tässäkin avaimena työttömyyteen on surkeasti tehdyt koulutusvalinnat; aluksi tietoliikenneasentaja, ala jolla pitää olla aitoa kiinnostusta ja harrastuneisuutta alaan, jos haluaa töitä, koska ne, joilla on saavat ne työpaikat. Sitten painotuoteassistentti, joka on ehkä typerin ja surkein tutkinto työllistymisen kannalta mitä löytyy. Vain viimeinen tutkinto, jonka siis jätti kesken, oli järkevä. Miksei voinut opiskella vaikkapa siivoojaksi tai lähihoitajaksi?

Vierailija

Haaveilee fetasalaatista?

Ne ainekset saa kaupasta muutamalla eurolla. Köyhyyttä sinänsä kommentoimatta (elän itse toimeentulotuella) ihmettelen näissä jutuissa aina tätä suhteellisuudentajun puutetta ja sitä, ettei todellakaan ole kerrottu kaikkea. Henkilö saa siis työttömyyspäivärahaa ja asumistukea, pikaisesti laskien yhteensä 809 euroa. Tuohonhan saa lisäksi vielä toimeentulotukea, miksi hän ei ole sitä hakenut tai miksi sitä ei mainita? Silloin käteen jäävä osuus olisi suurempi.

Ja miksi hän ei kulje pyörällä vaan alati kallistuvilla julkisilla?

Tosiaan, Helsingin ulkopuolelle muuttaminenkin olisi vaihtoehto.

En haluaisi parjata, mutta usein näihin köyhistä ihmisistä kertoviin juttuihin on valikoitu joku tyyppi, jolla tuntuu elämänhallinta olevan muutenkin hukassa tai/ja sitten jutussa ei kerrota kaikkea. Jätetään kertomatta raha-asioista aika paljon.

1/5

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei kuka tahansa sovi esimerkiksi vartijan hommiin.  Kaikki ihmiset eivät kykene komentelemaan toisia, esimerkiksi koulukiusatut tai ujot ja hiljaiset ihmiset.  Entäpäs hoitoalalle hiljainen syrjäänvetäytyvä ihminen, joka inhoaa kosketusta ja läheisyyttä ja on pinna erittäin kireällä.

No mikä sitten olisi neidille sopiva työ? Eipä näytä löytyvän. Itsekin olen hiljainen ja syrjäänvetäytyvä, ja olen hoitoalalla ihan hyvin pärjännyt. Esim vanhuspuolella ja kotihoidossa ei tarvi kokoajan hölöttää ja töitä riittää. Ainiin, mutta palkka on huono, eikä sitten tukiakaan saa ja lisäksi työ on rankkaa. Helpommalla tämä neiti varmasti nyt pääsee ja tietää sen itsekin. Ei pitäisi olla noin hyvät tuet. 10e päivässä on tosi hyvin yhdelle ihmiselle, kun me olemme välillä eläneet sillä koko perhe.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat