Lukijan kirje: Miksi naiset saavat pukeutua vapaammin kuin miehet?

Olen mies ja pidän väreistä, mutta en voi pukeutua, miten tahdon, kuten naiset voivat.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Miksi naiset saavat pukeutua vapaammin kuin miehet?

Kommentit (13)

Vierailija

Hevonkukkua! Kyllä naisillakin näkyy sopulipukeutumista yhtä lailla kuin miehillä. Toisaalta miehissä löytyy mukavasti oman tyylinsä löytäneitä, varmuus kasvaa iän myötä. Onhan näitä rohkeita hipsterihemmoja vaikka missä tyyleissä.

 • ylös 33
 • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mielipdetasaarvosta

Olen mies ja vaati aikaa hyväksyä itsensä sellaisena kun on. Ympäristön painostus siitä miten pitää pukeutua vaikuttaa jopa siihen hyväksytäänkö johonkin ryhmään sisään. se myös erottaa tosiystävät joukosta. Todelliset ystävät eivät syrji, vaikka olet erilainen. Näille ihmisille on tärkeää se, kuka olet ihmisenä. Niille ketkä kammoksuvat pukeutumistyyliäni onkin ilmeisesti tärkeämpää se ulkoinen olemus kuin sisäinen kauneus.

Miehen pukeutuminen ei todellakaan ole helppoa. "Poikkeava" pukeutuminen leimataan helposti homoiluksi, eikä pukeutuminen juurikaan saa kannustusta naisilta saatika miehiltä. Sen sijaan kun nainen pukeutuu erilailla, kannustetaan naista sillä, että jokaisella on oikeus olla oma itsensä. Olisipa näin miehilläkin.

 • ylös 23
 • alas 15
Vierailija

Aikas erikoinen uhriutumisartikkeli. Eikös anneta vaan kaikkien pukeutua, kuten ne tahtoo. Kunhan kriittisimmät paikat on peitetty, niin saa kelvata. Hyvää syksyä kaikille! (blogi)

 • ylös 14
 • alas 17
Vierailija

Ammattikoulussa poikani oli luokkansa ainoa, jolla oli pojista mustan sijasta värikkäitä huppareita ja viimeisellä luokalla jo tyylikkäitä värillisiä kauluspaitoja. Oli jo pienestä tottunut väreihin ja taitaa nyt jo aikuisena edelleen pukeutua mieleisiinsä väreihin. Taisi kuitenkin jo silloin vaatia jonkinlaista rohkeutta, joten toisaalta kyllä ymmärrän pohdintasi. Itse olen naisena taas ajatellut välillä, että miesten on helpompi löytää arkivaatteet, kun ei tarvitse liikaa miettiä vaikkapa aamukiireessä, panisiko mekon vai housut ja mitä väriä.

 • ylös 12
 • alas 16
Erilaisuuskunniaan

Tässä puhutaan tasa-arvosta, mutta minusta oleellisempaa on, että hyväksytään erilaiset ihmiset. Kun suhtautuisimme asioihin avarakatseisesti, niin pukeutumiskooditkin tulisivat sallivammiksi. Silloin ehkä huomattaisiin myös se ihminen joka on niiden vaatteiden alla.

 • ylös 25
 • alas 9
Vanha nainen

Mi3sten pukeutuminen ja värit ovat osin myös kulttuurikysymys. Monissa maissa, esimerkiksi Etelä-Euroopassa miehille on tarjolla värikkäitä vaatteita ja niitä myös käytetään. Siellä näkee todella elegantteja vaatteita ja väriyhdistelmiä.
Sama koskee muun muassa Thaimaata, jossa näkee miehillä esimerkiksi keltaisia ja vaaleanpunaisia paitoja ja paljon muitakin värejä. Siellä väreillä on muutenkin tärkeä merkitys. Joka päivälle on oma väri ja sen vastavärejä.
Toisaalta kysymys on myös työpaikkojen vaatekulttuurista. Tietyissä työpaikoissa ammatillisen uskottavuuden vuoksi ”univormu”on tarkoin määrätty; tumma puku, valkoinen tai vaalea paita ja solmio. Sama hillitty tyyli koskee myös naisia.
Ilahduttavasti jo kuitenkin ainakin Helsingissä näkee värikkäästi pukeutuvia miehiä. Ainakin vapaa-aikana on helpompi olla värikkäämpi. Rohkeutta kirjoittajalle!

 • ylös 20
 • alas 7
Alex

Minä pidän erityisen paljon "värikkäistä" miehistä kuin naisistakin, ja nimenomaan nytten kun talvi tekee tuloaan, missään nimessä ei kannata aina siihen musta, tummanharmaa, tummanruskea- linjalle mennä! Ihan päinvastoin saisi olla, kesällä tasaisempaa väriä, talvella vaikka kirjavaa, samaa teen sisustuksessakin, värikkäät ja vaaleat sävyt pimeään talveen, se saa hymyn huulille, ja myös sisimpään!

 • ylös 18
 • alas 9
Antti

Olen "erilainen" mies koska punainen on lempivärini. En pidä punaista provosoidakseni muita, sen sijaan punainen väri rauhoittaa, kun sitä saa pitää päällä ja tunnen itseni hyvin energiseksi. Käytän toki muitakin värejä ja pukeudun parhaani mukaan tilanteen mukaisesti. Mutta kyllä päät kääntyvät silti usein kun mies pukeutuu normista poiketen.

 • ylös 15
 • alas 13
Kenkäfani

Pukeutumisessa ei todellakaan ole samat säännöt. Olen mies joka rakastaa tyylikkäitä kenkiä  ja saappaita. Youtubessa oli nainen joka ylpeänä esitteli, kun hän omisti 15 paria muodikkaita Hunter kumisaappaita. Itsekki olen ihastunut uusiin Hai-saappaisiin ja niitä on tullut hankittua useampi pari. Mutta kyllä päät kääntyvät edelleen, kun mies kävelee kadulla värikkäissä kumisaappaissa.

 • ylös 13
 • alas 13
Oolofi-83

Mulla sama ongelma. Olen 36 vuotias mies. Ja hetero. Tosin en ole mikään homofobikko, mutta itseäni naiset kiinnostavat. 

Mutta en voi pukeutua kuten haluaisin. Tykkäisin käyttää huiveja ja koruja yms. Ja värikkäämpiä vaatteita, tai asusteita. Mutta on pakko pukeutua vai mustaan ja tummansiniseen ja pitää hiukset lyhyinä yms, koska kuulemma jo pelkkä kaulahuivi miehellä tarkoittaa homoa. 

Ahdistavaa on tämä, koska nautin väreistä ja kivoista asusteista. Mutta toiset miehet katsovat kieroon ja luulevat homoseksuaaliksi. Vaikkeivät sanoisi mitään, sen huomaa ilmeistä. Senpä takia olenkin leikannut tukkani lyhyeksi ja lopettanut korujen ja huivien käytön. Pukeudun mustaan paitaan, mustiin farkkuihin ja mustaan takkiin ja en käytä kaulahuivia, paitsi talvella yksiväristä, mieluiten sekin musta. Eipähän kukaan hauku homoksi. Mutta itselläni ei ole hyvä fiilis. =(

 • ylös 10
 • alas 6
Vierailija

Itselläni oli nuorempana samantyylisiä ongelmia. Tykkään itse todella paljon vaatteista ja asusteista, jotka ovat nahkaa. Ja kyllä, olen myös hetero mies. Vanhemmalla iällä sitä ei enää niin välitä muiden mielipiteistä. Olen keskustellut aikoinaan paljon asiasta perheeni kanssa ja varsinkin lapsieni mielestä olen cooli isä. Nykyään siis vaatekaappini koostuu htps://www.leatherheaven.com vaatteista ja asusteista  sekä https://www.sauso.com/ hanskoista

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat