Kuuden lapsen isä Kai Lehtinen: ”Neuvottelevaa kasvatusta ei tarvittaisi ollenkaan”

Kodin Kuvalehden kolumnistin Kai Lehtisen mielestä vanhempien tehtävä on määrätä kaapin paikka.

”Jos joka mutkassa kysellään, tehdäänkö vai eikö tehdä, katoaa vanhemman rooli vastuullisena aikuisena”, kirjoittaa KK:n kolumnisti, näyttelijä Kai Lehtinen.Lue koko juttu

Kuuden lapsen isä Kai Lehtinen: ”Neuvottelevaa kasvatusta ei tarvittaisi ollenkaan”

Sivut

Kommentit (48)

5 lapsen mummo

Ehkä tuo Kai on myös antanut lasten jostain päättää. Nykyisin vaan lapsille ei saa sanoa ei sanaa ja joka asiassa kysytään haluaako lapsi. Ruokaillessa haluatko syödä tätä vai tätä. Pukiessa saa reistata vaatteiden kanssa. Mitään ei vaadita ettei tule traumoja. Lapsi elää turvattomana kun vanhemmat ei ole vanhempia.

Agrippa

Vierailija kirjoitti:
Ei olekkaan kyse siitä että vanhemmat määrää mitä lapsi ajattelee tai mitä mieltä lapsi on vaan siitä että aikuinen kertoo miten elämää on elettävä, auton alle ei juosta, hampaat on pestävä, nyt on nukkumaanmeno aika jne eikä suinkaan sitä että aikuinen määräisi mitä musiikkia läpi saa kuunnella tai mistä väristä lapsi saa pitää. Lasta ei vaan pidä laittaa päättämään asioista joista ei pysty päättämään kuten haluaako hän rikkoa lakeja vai ei tai haluaako nukkua vai valvoa, Laittaako sään mukaiset ulkoiluvaatteet vai ei jne

Naulan kantaan! Kuinka usein kuulet esim. ruokakaupassa vanhemman kysyvän alle kuusivuotiaalta:"Mitä ruokaa laitettaisiin?" Lasta ei saa panna päättämään asiasta, jonka päätöksenteko kuuluu vanhemmille. Lapsi saattaa suorastaan ahdistua joutuessaan päättämään niin suuren asian, jossa pitäisi pystyä valinnalla miellyttämään kaikkia perheenjäseniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kirjoituksessa viitataan ettei lapsi ja aikuinen ole samanarvoisia? kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.

Neuvotteleva auktoriteetti

Voi hyvänen aika. Joku on nyt tainnut ymmärtää jotain vähän väärin?
Mitäs kun nämä herttaset menevät kouluun, töihin, parisuhteeseen ja kokeilevat toimia opitun mallin mukaan. "Kyllä vaan sinä nyt teet niin. Koska minä sanon."
No. Ehkäpä tässä oli kyse siitä että meillä ei ole sanastoa asioille jotka ovat kohtuu uusia isossa mittakaavassa - ja todellisuudessa kirjoittaja sitten kuitenkin opettaa myös neuvottelun ja kompromissien teon lapsilleen? Uskon ja toivon näin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat