Psykoterapeutti Maaret Kallio: Pysyvää mielenrauhaa ei voi saavuttaa

"Moni toivoo, että elämä jotenkin saapuisi maaliin. Täydellisyyden tavoittelu on kuitenkin täydellinen harha."

Perfektionismi johtaa onnettomaan oloon. Psykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio listaa viisi syytä, miksi vähempikin riittää.Lue koko juttu

Psykoterapeutti Maaret Kallio: Pysyvää mielenrauhaa ei voi saavuttaa

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Mielenrauha tulee minulle siitä, että en edes odota täydellisyyttä, en itseltäni enkä muilta, mutta kun tekee asiat siten kuin kokee olevansa oikein, eli hyvän omantunnon kanssa on helppo elää. Ei anna rahan tai materiaalin koskaan mennä arvoissa oikein tekemisen edelle ja huolehtii/on läsnä rakkailleen, ystavä ystäville ja ystävällinen muille. Ja yrittää tehdä työnsä hyvin, ottaa vastuun virheistään jos mokaa. Ja siinä ohessa yrittää nauttia niin arjesta kuin lomistakin ja pyrkii tekemään asioita, jotka tuottavat iloa ja tyydytystä. Mielestäni erinomainen ohje mielenrauhalle on, että älä tee muille sitä mitä et toivoisi itsellesi tehtävän. Ja minä en ole uskovainen, mutta tahdon uskoa hyvyyteen. Ja minäkin olen hyvin elämän mankeloima, mutta en halua antaa vaikeuksien lannistaa, ne ovat osa elämää valitettavasti.

Johan

Psykoterapeutit ovat valitettavasti ihmisten onnen, pysyvän mielenrauhan ja täydellisyyden tavoittelun pahimmat esteet. Annammeko heille luvan lyhentää ihmisten elinikää ja elämänlaatua väärillä neuvoilla ja hoidoilla? Olen anti-psykiatrian kannattaja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jonna

Psykoterapeutit voivat olla ihmisten onnen, pysyvän mielenrauhan ja täydellisyyden tavoittelun pahimmat esteet. Meidän ei tarvitse antaa heille lupaa lyhentää ihmisten elinikää ja elämänlaatua väärillä neuvoilla ja hoidoilla. Kannattaa tutkia potilasasiakirjat ja jos niissä havaitsee virheitä, kannattaa yrittää korjata niitä. Jos rekisterinpitäjä (psykoterapeutin työnantaja) ei suostu korjaamaan virheitä, voi tehdä kantelun tietosuojavaltuutetulle. Potilasasiamies (esim. keskussairaalan tai kaupungin potilasasiamies, jne.) Olen anti-psykiatrian kannattaja.

Jonna

Tekstiin jäi virheitä. Tässä on korjattu teksti. Psykoterapeutit voivat olla valitettavasti ihmisten onnen, pysyvän mielenrauhan ja täydellisyyden tavoittelun pahimmat esteet. Meidän ei tarvitse antaa heille lupaa lyhentää ihmisten elinikää ja elämänlaatua väärillä neuvoilla ja hoidoilla. Kannattaa tutkia potilasasiakirjat ja jos niissä havaitsee virheitä, kannattaa yrittää korjata niitä. Jos rekisterinpitäjä (psykoterapeutin työnantaja) ei suostu korjaamaan virheitä, voi tehdä kantelun tietosuojavaltuutetulle ja rekisterinpitäjälle. Potilasasiamies (esim. keskussairaalan tai kaupungin potilasasiamies, jne.) voi antaa neuvoja. Jos terapeutti, lääkäri tai hoitaja alkaa määrätä elämää liikaa, kannattaa valittaa ja kannella asiasta. Olen anti-psykiatrian kannattaja.

Hmm

Ihmisen inhimilliseen eloon kuuluu myös se että tulee ajanjaksoja että kokee saavuttaneensa täydellisen mielenrauhan. Kuka Jeesuksen avulla, joku toinen meditoimalla, toinen muuten vaan kauheasti suorittamalla. Kannattaa katsoa rehellisesti peiliin ja ehkä huomata että kaikkea, myös hengellisyyttä voi suorittaa.

onkohansitämielenrauhaa

Sama täällä. 7v meditaatiota 2xpäivässä ei paljoa merkannut suhteutettuna siihen mielenrauhaan minkä sain kun vastaaotin Jeesuksen. Tämä on tosi. Olen elävä todiste?

Vierailija

AMT kirjoitti:
Pysyvän mielenrauhan voi saavuttaa. En tarkoita mitään "autuudessa lillumista", vaan sitä, että elämän murheet ja pelot eivät yksinkertaisesti enää saa valtaa mielessä. Sain ottaa Jeesuksen vastaan elämääni. Siitä lähtien mielenrauhani on kasvanut ja rauhattomuus vähentynyt päivä päivältä. Tämä on totuus, eikä muuksi muutu.

Onnittelen! Tunnet siten kristillisenä kristittyjen raamatullisen totuuden siitä, että kristityt palvelevat todellisia herrojaan Kaikkivaltiaiden Pyhiin Nimiin joko häpeillen omiaan tai eksytyksen helpottamiseksi.

Jeesuksen evankeliumia; Matteuksen mukaan:
24:23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
((( viitaten mm Apostolien teot:13:6 tekstiin.)))
    24:25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
    24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko."
Kiellon rikkomisesta...
    25:41 "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."

Tässä kristittyjen todellinen Jumala:
https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.htm
Ja kristittyjen Barjeesus:
"Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus."

 Näyttöä todisteeksi...

Kristillisten Kaikkivaltias Jumala ja Kaikkivaltias Jeesus eivät ole lähettäneet laittomuuden kristittyjä maailmaan tappamaan ja tapattamaan syyttömiä ihmisiä, lapsiakaan:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
"Noitavainot nykyaikana
Vielä nykyään joissakin vahvasti taikauskoisissa ja perinteisiin nojaavissa yhteisöissä harjoitetaan noitavainoja. Nykyajan vainot vaativat tuhansia ihmishenkiä vuosittain.[16] Etelä-Afrikan pohjoisosassa jopa satojen noidiksi epäiltyjen ihmisten uskotaan saaneen surmansa noitavainoissa 1990-luvulla.[17] Kamerunissa järjestetään noitaoikeudenkäyntejä, joissa syytetty voi saada tuomion noitatohtorina esiintymisestä. Lynkkausjoukot ovat polttaneet elävältä tuhansia ihmisiä Tansaniassa, Keniassa ja Zimbabwessa 1990-luvulla. Noitavainot ovat jatkuneet myös vuosituhannen vaihteen jälkeen. Länsi-Keniassa väkijoukot polttivat 11 noidiksi epäiltyä miestä ja naista toukokuussa 2008.[18] Nigeriassa noin 5 000 lasta on hylätty kymmenessä vuodessa vanhempien karkottaessa heidät noitina. Lapsia on syytetty avioeroista, sairauksista, onnettomuuksista tai työn menetyksestä.[19] Afrikan noitavainojen syyt ovat usein myös poliittiset, sillä vaikutusvaltaiset noidat ja noitatohtorit ovat yleensä uudistusten jarruina. Pastorit saavat myös lisämainetta paljastaessaan uusia "noitia". Vuonna 2010 Haitilla tapettiin 45, joita syytettiin koleran levittämisestä voodoon avulla.[20]"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat