Lukijan kirje: ”Suren sitä, ettei vaimoni edes yritä olla mukavampi ihminen”

”On itsekästä ja lapsellista väittää, etteikö omia tunteitaan voi opetella hallitsemaan paremmin. Ihminen muuttuu, jos haluaa. Ilmeisesti puolisoni ei halua ja minä haluan häntä sen takia koko ajan vähemmän”, lukijamme kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Suren sitä, ettei vaimoni edes yritä olla mukavampi ihminen”

Sivut

Kommentit (41)

Jips

Selviä masennuksen oireita. Ihmiset vain kuvittelee että masentunut on synonyymi itkevälle, väsyneelle ja työkyvyttömälle mutta se ei suinkaan ole aina niin. Tunne kylmyys, ärtyisyys, tunteiden hillinnän vaikeus jne... Tyypillisiä masennusoirwita

Vierailija

Minusta tuli tuollainen ankeuttaja, kun aloitin hormonaalisen ehkäisyn. Olin sen johdosta välillä todella kipeä ja väsynyt. Seksiä ei kyennyt kipujen ja jatkuvan vuodon takia harrastamaan. Pää meni ihan sekaisin ja olin kokoajan huonolla tuulella ja välillä itkin, välillä raivosin ja tiuskin. Ero alkoi häämöttää ja lopulta aloin olla niin vieraantunut itsekin itsestäni, ettei mistään tullut mitään. Luojalle kiitos, että tajusin hankkiutua hormonikierukasta ja ylipäätään hormonaalisesta ehkäisystä eroon ja sain itseni ja parisuhteeni takaisin.

  • ylös 13
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Pointtina siis se, että käytökselle voi olla jokin syy, joka voi olla korjattavissa. Se kannattaa selvittää ennen kuin eroaa.

  • ylös 17
  • alas 0
Kauan jatkunut

Mulla sama homma, vaimo huutaa ja tiuskii, kaikki mitä itse sanoo tarvitsee miettiä hyvin tarkkaan ja perustelut. Aina tarvitsee olla varuillaan, mikä ei ole kotona mukavaa. Mielestäni "laiskistunut" vuosien saatossa, taaperonkin pylly on aina punainen jos vaimo on päivän kaksi vapaalla ja minä töissä, tuijotetaan vain puhelinta ja syödään herkkuja. Paljon hän suunnittelee remppoja koska kaikilla tutuilla ja tuntemattomilla on hienompaa, ja minun pitäisi ne toteuttaa, ja minä olen se laiska aikaansaamaton kun kaikessa kestää eikä ikinä mikään valmistu. Rahan ja lasten takia taidan olla tässä parisuhteessa

  • ylös 11
  • alas 0
Vierailija

Kolikolla on AINA kaksi puolta, parisuhteessa on AINA kaksi aikuista henkilöä. Mielestäni jokainen rakentava kommunikointi on kahden kauppaa, lopputulos on sitten asia erikseen. Mutta miksi näitä pitää somessa tai lehtien palstoilla märehtiä!!?? Istukaa rauhallisin mielin alas ja keskustelkaa keskenänne.

Onneksi pian EX

Meilläkin on juurikin tuon kirjeen kuvatunlaista, mutta se ankeuttaja on aviomieheni . Nyt olemme sitten päätyneet minun aloitteestani siihen, että kotimme myydään ja erotaan, olo on TODELLA helpottunut kun vihdoin sain sanottua kaiken sen mitä olen sisinpääni kätkenyt.

14 vuotta jaksoin yrittää, nyt kun se maaginen 60v on parin vuoden päässä,  en enää halua edes yrittää. Olemme jo yli vuoden nukkuneet eri huoneissa, läheisyyttä ei ole ollut minkäänlaista. Hän on koko liittomme ajan elänyt hyvin itsekeskeisesti eikä ole piitannut minun tunteistani. Kun olen yrittänyt puhua ongelmista olen saanut mm. kommettina "Puhu mitä puhut, minä yritän olla kuulematta", minun ongelmani ja suruni eivät häntä ole kiinnostaneet, minä kyllä olen aina ollut valmis kuuntelemaan tai auttamaan jos hänellä tarvetta sellaiseen on ollut. Ensimmäistä yhteistä jouluamme lukuunottamatta en ole saanut yhtäkään lahjaa, en jouluna, en syntymäpäivänä en hääpäivänä, ei edes onnitteluja. Itse organisoin aikoinaan hänelle 50v lahjaksi Kyproksen matkan ja kun täytti 60v Risteilyn. Anteeksi hän ei tekojaan tai sanojaan jotka todella ovat satuttaneet minua syvästi ole koskaan pyytänyt, ei kuulemma ole tarvetta..?!

  • ylös 11
  • alas 0
Onneksi pian EX

Miten keskustelet tai puhut ihmisen kanssa joka vaikenee ja poistuu vain aina paikalta ? Olen itse kuitenkin MT-puolen ammattilainen joten... En näe mitään pahaa siinä, että ihmiset halauvat edes jossain purkaa pahaa oloaan tai mieltään, turvallisempaa tämä on kun huutaa otsasuonet pullottaen, heitellä tavaroita tai käydä toiseen käsiksi. Jos itse olet siitä onnekas, että olet saanut puolison tai ihmisuhteet joissa onnistuu keskustella ONNEKSI OLKOON  ! Me kaikki emme ole noin onnekkaita. Kukaan tuskin valitsi "huonoa puolisoa" aikoinaan, mutta aina ei alussa toinen näytä todellista luontoaan, ainakin minulle kävi näin. Älä väheksy ihmisten pahaa oloa, surua ja ahdistusta !

Huonoa käytöstä ei kannata puo...

Laiskuutta se on ja itsekkyyttä kun käyttäytyy huonosti. Laiskuutta siinä mielessä että ei ota vastuuta ilmapiirin hyvänä pysymiseen. On ihan turhaa länkyttämistä se että puolustelee käytöstään sillä että kaikki muut sen hyväksyvät ja että siinä ei ole mitään ihmeellist. Ja kunka ei tarvitse muuttua - kaikien on hyväksyttävä ihminen sellaisena kuin ihminen on.

Voimat lopussa

Kuin suoraan omasta parisuhteestani! Paitsi että meillä se kiukuttelija on mies! Hän komentaa, määräilee, huomauttelee ja ankeuttaa jokaista päivää niin että olen täysin uupunut. Mitään en osaa tehdä oikein (hänen mielestään). Hän elää aivan omaa elämäänsä omilla "säännöillään", ei koskaan ehdota mitään yhteistä tekemistä tms. Ja yleensä joka asiaan vastaus on EI, jos jotain yritän ehdottaa. En ymmärrä häntä lainkaan. Meillä ei vain toiveet ja luonteet ollenkaan sovi yhteen. Pattitilanne.

Jes

Aluksi kaikki oli hyvin ja ihanaa. No ajan myötä alkoi tiuskiminen ja mollaaminen minua kohtaan. Tein mitä tahansa tai sanoin mitä tahansa niin ei, aina väärin.. Otin ja lähdin välittämäti miten lasten kanssa pärjään, päivääkään en ole katunut ja hyvin ollaan pärjätty

Vierailija

Pum! Tunnistin itseni. Onkohan oma mieheni tämän aloituksen kirjoitranutkin.. Mutta tässä oma versioni ja puolustuspuheeni omalle käytökselleni: ajattelen, että minä en halua tuhlata elämääni ja vuosiani mieheni kaltaisen ihmisen kanssa. Selitän asian itselleni niin, että minä provosoidun mieheni tavasta olla ja elää arkea ja olen jo niin ärtynyt ja käytännössä keinoton hyväksymään arvojeni vastaista olemista, siksi nalkutan ja raivoa välillä miehelleni. En haluaisi tehdä hänen kanssaan mitään, toivon että hän lähtisi viikonloppureissuille ja olisi vaikka ylitöissä eikä sotkemassa arkeani. Itsekkäästi ajattelen, että miksi minun pitää katsella mykkää, sohvalla istuvaa, puhelinta selaavaa miestä. En saa tästä suhteesta mitään henkisesti. Ja tämä miehen vetäytyvyys oli ensin. On puhuttu, olen kertonut mitä kaipaan ja tarvitsen mutta hän ei kykene muuhun. Olisin ehkä parempi versio itsestäni jonkun ekstrovertti kanssa. Tai ehkä menen yksin johonkin terapiaan että opin sanoittamaan itseäni järkevämmin ja ymmärtämään että toista ei oo muuttaa, vain omaan käytökseen voin vaikuttaa.

Vierailija

Hän ei selvästikään rakasta sinua, muuten hän yrittäisi huomioida sinut. Vaikuttaa jopa siltä, että hän työntää sinua poispäin. Vaikka hän olisi synkkä tai vihainen, voisi hän hankkia muun eilaisen purkaa tunteensa tai käsitellä asian paremmin sinun kanssasi. Omalle puolisolle voi toki joskus purkaa sydäntä ja jokainen saa joskus kiukutella, mutta jatkuva lannistava käytös ei ole OK. Mikäli hän ei halua terapiaan tai hae apua - tai edes myönnä ongelmaa - et voi tehdä juuri mitään. Olisi varmaan parempi lähteä omille teille. Ansaitset sellaisen, joka kunnioittaa sinua. 

Vierailija

Tee jotain radikaalia, muuta vaikka viikoksi tai tarvittaessa pidemmäksi ajaksi muualle jos mahdollista. Hostellissa asuminen ei paljoa maksa jos ei ole tuttavia joiden nurkkiin vois muuttaa. Onko puolisosi käytös lapsuudenkodissa opittu malli jos ei niin missä mättää, jokin syy varmasti löytyy, miksi hän ei ole tyytyväinen elämäänsä. Keskustelkaa tai jos ette osaa niin menkää yhdessä ammattiauttajan puheille. Onko teillä lapsia, minkälaisen elämänmallin he saavat, elämää ei kannata haaskata riitelyyn. 

Vierailija

Joskus vieraana aistii kodin oudon tunnelman. Mies ei vastaa katseeseen ja vaimo moittii. Sitten vaan miettii kun menee tyhjään kotiin että huh Huh tuollaistako se on

Vierailija

Minunkin kotona oli tuollainen ankeuttaja. Minun kävely muuttui löntystelyksi, puhe nalkuttavaksi jne.. lista on loputon.. alkoholi oli kuvioissa joka ilta, paitsi kerran viikossa. Yleensä maanantaina. Koska silloin hän "pelasi varman päälle" ja illalla tuli rasvan kanssa viereen ja pyysi vedä munasta.
Aikani jaksoin. Minullakin olisi ollut mitä vetää tai mihin vetää vaan enpä jaksanut sängyssä maata ja odottaa milloin "viimeinen" olut on juotu...
Nyt saa olla ilman mitään kun mies lopulta lähti ja löysi heti uuden.

Marry

Tämän minäkin tunnistan. Autot ja some on kiinnostavampaa, enpä edes muista edellistä kertaa. En minäkään jaksa sitten enää aina yrittää olla herttainen ja ihana.

Vierailija

Mahtava juttu. Näin minäkin sain upean puolison jäätyäni leskeksi. Mieheni oli hakenut puolisoa muutaman vuoden eronsa jälkeen. Aina kiukkuinen ja katkera vaimo, syystä tai syyttä, ja jatkuva syyttely erottivat heidät. Että oli tyhmä nainen, olen monesti ajatellut. Sai tuota aarretta pitää 30 v eikä paremmin kohdellut. Yhä hapan. On jossain vaiheessa oma valinta. Ei hätää, me positiiviset sitten napsitaan nämä kivat miehet, jotka ovat erittäin tyytyväisiä rauhalliseen positiiviseen elämään. Naiset!!! Pitäkää ilmapiiri hyvänä. Mikään ei ole täydellistä, emme me naisetkaan. Vähän rentoutta kehiin. Älkää karkoittako hyviä miehiänne!

Ero_paras

Kannattaisi katsoa peiliin. Johtuneeko mahdollisesti toisesta osapuolelta. Joka ei huomioi häntä ollenkaan ehkäpä vaan moittii ja arvostelee?
Vertaa toisiin? On sellaisiakin puolisoita jotka käyvät vieraissa. Mutta syy onkin toisessa miksi käydään. Uskoisin että puoliso ei ole onnellinen. Haluaisi erota. Ja kokee siihen oikeuden. Koska mikäli häntä rakastettaisiin hän olisi onnellinen. Monelle on parasta ero. Niin se vaan on. 🌺

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat