Astiankuivauskaappi on keittiön turhin kapistus

Kun Mari Paalosalo-Jussinmäki luopui astiankuivauskaapista, sisko nimitti häntä hulluksi. Lue koko juttu

Astiankuivauskaappi on keittiön turhin kapistus

Sivut

Kommentit (51)

Taimiorvokki

Minulla ei ole koskaan ollut astianpesukonetta, olen pärjännyt yli 50 v ilman eikä tule. Kuivauskaapista en luovu, minulla on jopa ylimääräinen teline tiskipöydällä jossa säilytän päivittäin käytettäviä astioita.

Laali

Astiankuivauskaappia parempaa keksintöä saa hakea.

Minulla ei ole tiskikonetta, ja tiskaan siis astiat käsin. On mahtavaa, että on kuivauskaappi, missä saa astiat hygieenisesti kuiviksi.

Inhoan märkiä, pöpöjä kerääviä pyyheliinoja tiskipöydällä. Ruotsissa vuosikymmeniä asuessani kaipasin suomalaisesta kodista juuri astiankuivauskaappia. Nykyisin se on leviämässä maalilmallekin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Äiti-73

Minun tulevassa keittiössä tukee olemaan vain 2 hyllyä astioiden kuivumista varten. Astiat koneesta astia kaappiin. Siellä on jokaiselle astialle omat paikkansa. Kattilat ja muut isot astiat meillä pestään käsin. Myös maljakot.

Ihana on astiankuivauskaappi

Asun Espanjassa vuokra-asunnossa eikä tässä asunnossa ole astiankuivauskaappia eikä keittiöön mahdu astianpesukonetta. Joten apuna on sellainen pieni kokooonlaitettava lokerikko pestyille astioille. Tämä aivan yleistä täällä (ja oli myös Englannissa, missä asuin). Kyllä olisi astiankuivauskaapille todella paljon käyttöä. Kivaahan kaapissa on myös se, että lautaset ja kupit ja kipot ovat helposti saatavilla.

Henna

Vierailija kirjoitti:
Minä olen tottunut jo lapsuudenkodissani siihen, että astiankuivauskaappi on se astioiden säilytyspaikka. Siksi sinne nostellaan myös koneessa pestyt astiat ja siellä lautasetkin pysyvät helposti otettavassa järjestyksessä. Ainoastaan hienoimmat kahvikupit ja -lautaset laitetaan heti kuivaamisen jälkeen omaan kaappiinsa, eikä niitä edes kuivata astiankuivauskaapissa. Koskaan ennen en ole edes tajunnut, että tässä olisi jotain poikkeuksellista, ja nytkin oikein asiaa ajatellessani pidän omaa tapaani kätevimpänä.

JUURI näin. Näin minunkin kotonani tehtiin ja näin teen edelleen. Se nyt vaan sattuu olemaan järkevää.

Arlena

Minulla on astianpesukone mutta en voi silti elää ilman astiankuivauskaappia. Kristalli, puu sekä veitset eivät pidä konetiskauksesta.

Tezzu

Varmasti toimii uusissa taloissa jossa hyvä ilmanvaihto ja lämmintä,toista on vanhoissa kylmissä vetosissa tönöissä joita lämmitetään kun muistetaan ja ilmanvaihtokin on miten kuten taitais siinä Timpalla leikkuulaudat pysyä "tuoreina" pitkään...

AliisaMaria

Kiva lukea, miten eri tapoja ihmisillä on ja miten ovat käyttäjilleen käteviä. Kuivauskaappia en tarvitse, tiskaan käsin vain paistinpannut (ja pohjaanpalaneet kattilat😁), kristalleja ei ole, maljakot on lasipurkkeja. Astiat säilytän kaapeissa, mukit kahvinkeittimen yllä kaapissa, lautaset lieden vieressä alalaatikossa, kattilat ym. lieden toisella puolella( laatikot voittaa kaapit 10-0 kätevyydessä).

Vierailija

Samaa mieltä! Kuka nyt yhtä kahvimukia ja yhtä ruokalautasta alkaisi astianpesukoneessa rullaamaan. Sitä paitsi käsin peseminen säästää sähköä ja on ekologista. Kuivauskaappi on minulle välttämätön, ja reilun levyinen sen pitää olla. Ja tiskipöydistä paras on ruostumatonta terästä, se kestää vuosikymmenet vaurioitumattomana.

m65v-HKI-Vallila

Kaija Inkeri kirjoitti:
Nykykeittiössä voi tuntua turhalta jos ei sille ole käyttöä. Minä olen ylpeä siitä, että sekin on suomalainen keksintö, siksi sitä ei muualla tunneta. Monet talot ja kaapit ovat säästyneet kosteusvaurioilta kuivauskaapin ansiosta.

Tarkasti kun tutkittiin patentteja, niin tuote oli keksitty USA:ssa aikaisemmin.

Suomessa työtehoseurassa se esiteltiin hyvänä keksintönä.

Astioiden kuivauskaappi on aina kuulunut minun kerrostaloasuntoihini, enkä ikinä ole teettänyt keittiöremonttia. Viimeksi meillä (nelihenkinen perhe) on ollut ja on vieläkin 3h+k. Se kyllä oikeasti kaipasi joitain uudistuksia 23 v asumisen jälkeen. Sinne siis ei tehty mitään remontteja, huoneisto taisi olla alkuperäiskunnossa  vuodelta 1968. Astianpesukonetta ei ole. Yhdessä aikaisemmassa kerrostaloasunnossa oli apk, mutta emme ikinä käyttäneet sitä. Astiat tiskataan käsin, enimmäkseen pärjätään perinteisellä tiskiharjalla. Tiskiä ei kerrytetä ja astoita käytetään säästellen. Pojat ovat jo muuttaneet pois kotoa. Ja pol.puolueemme oli ???, arvaatte varmaan mikä.

Tia.A, 68v.

Yhden hengen taloudessa ei tiskikoneela tee yhtään mitään.Joten astiakaappi on ehdoton ja napa kymppi minulle. Asun pieni koti Helsingin kaupungin vuokra asunnot. Täällä ei riitävästi ole keitiön kaapeja ,sen enempää vaatekaapeja.Joten minun lautaseni ja mukini,lasini,aamiaskulhoni: Ovat keitiön kaapiston tiskikaapissa aina.Tulisihan lasit, astiat ja  ikean ruokailu välineetkin  kirkaiksi,jos olisi tiskikon.Mutta mitä sillä yhden talouden pitävä tekee? Kaikki astiatkin on jotain made in kiina.Olisi ne joutunut uusimaan tiskikoneen jos olisin hankinut.Tietysti heillä jolla se on ja kaapi tilaa,suoraan kaapiin puhtat astiat koneesta.Mutta mihis muut,jotka ei voi pestä tiskikoneessa?Käsin kuivaus tietysti...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat