Lukijan kirje: ”En saa olla läheinen mummi poikani lapsille”

”Miniäni pitää huomattavasti enemmän yhteyttä omiin vanhempiinsa, ja nämä toiset isovanhemmat myös saavat viettää lastenlasten kanssa enemmän aikaa”, lukijamme kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”En saa olla läheinen mummi poikani lapsille”

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Se on pojan asia pitää yhteytta vanhempiinsa ja käydä lasten kanssa siellä. Otapa puheeksi asia poikasi kanssa äläkä syyttele miniää.

Vierailija

En ymmärrä miksi miniä on yhteydenpidosta vastuussa. Pojanko ei tarvitse mitään tehdä? Eikä tämän anopin itse, kaikki on miniän varassa.

  • ylös 10
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Menen aina omieni vanhempieni luokse kun olen uupunut. Äitini auttaa valtavan paljon lasteni kanssa ja siellä kehtaan esim puolet päivästä makoilla kipeänä sängyssä ns potilaana. Mieheni äidin luona en kehtaisi ns “ottaa” häneltä. Ja siellä en kehtaa sanoa suoraan jos esim liikaa sokerisia ruokia tarjolla tai jos huone on liian valoisa lapsille vaikka verhot kiinni tai jos on liian äänekästä tms.

Olen myös lukenut että joskus on vaikutusvallasta mieheen kinaa anopin kanssa. Sellainen voi aiheuttaa kitkaa.

Jos kaipaat nähdä lastenlastasi kysy millä tavalla ja milloin sopisi parhaiten, mene heidän ehdoilla ja kerro tunteistasi syyllistämättä, niin kuin hienosti kirjoituksessa tehtiin.

Kokemuksestani monet miehet ovat aika törppöjä yhteydenpidon suhteen eivätkä oikein samaistu naisten kokemuksiin kaipuusta.

Vierailija

Mummiko enään kirjoitti:
Hei, kyllä nykyajan miniät on kuin Harry ja Megan. Kärpäsestä tehdään härkänen. Haukutaan miehen vanhemmat että vaan saa pitää miehen otellään ja lapset kasvaa ilman isovanhempia.
Hävetkää että kehtaattekin, anoppinne on miehenne kasvattaneet ja ilmeisen hyvin kun on kelvannut lapsenne isäksi.
Hyvin sanottu,vetauskuvaukselisesti: Kuin Harry ja Megan !yhtä lailla ne tytäret tekee ihan samaa omille äideille,kun parjatut minjät.Otsikon kirjoitaja korona aika.kukaan järkevä ihminen ei vieraile mummolassa!Kuvitelmia luuloja,oletuksia: On minjöillä,tytärillä ,Pojilla .mumoilla,vaareilla.Isoin syy ei nosteta Kissa pöydälle heti.Kerrota pelin sääntöjä!Opetelkaa puhumaan keskenänne kaikki.Lopetakaa luulot kuvitelmat, syylistäminen! Älkää purkako ,vaan rakentakaa! Suvut pysyköön erossa lähisuvun asiat ja älkää työntäkö nokaanne asioihin mitä ette oikeasti tiedä.Riitaan tarvitaan kaksi,myös väärinkäsityksiin.Mutta ei suvun nekatiivista tuloa asioihin,mistä eivät halua edes tietää asian,lantin toista puolta.Vaan juorutaa pahaa,jos mahdolisuus.kuin kristali kruunu päässä.Kun kiinni jäävät sanovat,en tiennyt uskoin vain häntä ja Hän on patolookinen valehtelija.yht äkkiä..Puolustavat itseään perätömiltä puheilta ja pakan sotkemiselta.

Vierailija

Miksi odotat miniän järjestävän aikaa sinulle ja poikasi lapsille? Tuntuisiko sinusta oikeudenmukaiselta jos miniäsi äiti loukkaantuisi siitä, että poikasi pitää enemmän yhteyttä sinun, oman äitinsä, kuin anoppinsa kanssa, ja odottaisi että sinun poikasi huolehtii anoppinsa ja heidän lastensa riittävistä tapaamisista?
Tuskinpa, vaan ihmettelisit, että miksi anoppi olettaa asian kuuluvan sinun pojallesi jotenkin, miksei hän hoida asiaa oman lapsensa kanssa. Ihan sama tilanne tässä.

Vierailija

Eipä meilläkään anoppi koskaan soita lapsillemme, ei edes syntymäpäivinä. Kuitenkin käymme ja näemme vähintään kerran viikossa, ja jotenkin harmittaa kun ei edes silloin kysele teineiltä kuulumisia tai ota mukaan jos vaikka leipoo tms, kuten oma mummoni teki. Tai anopin mummo, joka oli neuvonut häntä itseään.
Siis kuuleppas mummo, ota rohkeasti lapsiin yhteyttä, soita, lähetä kortti, ole sopivasti kiinnostunut ja tehkää yhdessä jotain. Muista että olet varmasti yhtä tärkeä kuin toinenkin mummo!

Vierailija

Itse olen se miniä jonka miehen äiti ei pidä juurikaan yhteyttä lapsenlapseen. Kutsuttu on monet kerrat, mutta koen että välillä voisi mummi itsekin olla hieman oma-aloitteisempi. Suoraan sanottuna enää en edes viitsi kutsua, tulkoon sitten kun itseä kiinnostaa. Tuntuu jotenkin ihan älyttömältä että joka kerta täytyy erikseen pyytää tulemaan käymään, etenkin kun mummi itse ei koskaan vastavuoroisesti pyydä meitä luokseen. Sitten kun käy näin, että pojan äiti vieraantuu lapsenlapsistaan, on kovin helppo vierittää kaikki miniän syyksi.

En aina anoppia jaksaiskaan

Ei soittele minunkaan anoppi lapsilleni milloinkaan, ei synttärinäkään. Minä soittelen omille vanhemmilleni, mies omilleen. Ei se anoppi minullekaan päin soittele. Muöhästyneet synttärionnittelutkin tulee miehen kautta.

Kiva olisi, jos anoppi olisi lapsiini yhteydessä, siitä olisin hyvilläni. Mutta ei niin ei. Hän mieluummin arvostelee lapsiani.

Sivut

Viimeaikojen keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat