Voiko omenamehua tehdä itse mehumaijalla? Testasimme ja yllätyimme

Omenalajike ja omenien kypsyysaste vaikuttavat mehun makeuteen ja määrään.

Omenamehun keittäminen mehumaijalla on yllättävän helppoa, mutta ei järin nopeaa eikä tuottoisaa.Lue koko juttu

Voiko omenamehua tehdä itse mehumaijalla? Testasimme ja yllätyimme

Kommentit (5)

MaijallaMehustaja

Eihän sitä mehumaijaa tarvitse vieressä kytätä kokoajan! Vettä pitää lisätä maijan alaosaan välillä, muutenhan mehu tippuu itsekseen. Monet kerrat olen tehnyt omppumehua näin. Happamista omenista tulee maukkain mehu, johon lisään myös sokeria kuten marjamehuihinkin.

  • ylös 32
  • alas 21

Useina vuosina olen tehnyt höyrymehua omenoista ja päärynöistä, koska ei ole mehuasemaa lähellä, eikä sitä sosettakaan jaksa määrättömästi tehdä ja syödä. vesi pitää kiehuttaa aika kovalla lämmöllä, mehua irtoaa paremmin, eikä mehustimen vierellä todellakaan tarvitse koko ajan seisoa. Itse en ole koskaan tarvinnut lisätä vettä vaan mehu on ollut valmista ennen kuin vesikattila tyhjä. Mehustimen peseminen ei ole ongelma, mutta meillä onkin aika iso tiskiallas.

  • ylös 5
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Omppoja

Hyvää mehua maijalla tulee omenistakin. Näinhän tehtiin ennen kuin mehuasemia oli. Happamista ompoista tulee maukkain mehu ja hillo, sekä piirakkakin.

  • ylös 11
  • alas 4
Raili Sergejeff

Mielestäni omenamehun teko ei ole ollenkaan vaivalloista.

Asuessani Ahvenanmaalla, meillä oli monta omenapuuta pihassa, ja niistä tuli paljon satoa.
Yhtenä syksynä mehustin n. 30 l omenamehua. Pakastin ne litran muovipulloissa. 

Ei sitä mehumaijaa tarvitse vahtia koko aikaa.

Kävin laittamassa lisää vettä vesisäiliöön ja lisäsin omenoita silloin tällöin, tyhjensin myös omenasäiliön kokonaan välillä.

Mehustin terassilla, joten mehun tuoksu ja höyrystämisestä tuleva kosteus ei tullut sisätiloihin. Vaikka se oli monien tuntien työ, se ei häirinnyt muita kotihommia yhtään.

Mehu oli herkullista, eikä tarvinnut koko vuonna ostaa tuoremehuja. 

Saavillinen tai pari omenoita meni vielä peurojen talviruuaksi vanhaan, lahonneeseen pihaveneeseen. Omenapuiden allekin ja oksiin jäi omenoita, mutta linnut nokkivat ne oksilta, ja peurat kuopivat ne lumikerroksen alta esiin, ja popsivat ne parempiin suihin.

Omenapuita oli kai joka talossa, ja joidenkin porteilla näin omenalaatikoita, joissa lappu"saa ottaa".

tia.a.mummo 68v.

mehumaijaa minäkin käytin 70 luku.ihmiset toivat ylijäämä omenoita vierailuna luonan.Omena sosetta ymm.soseet tajusin sentään pakastaa.Nuori ihminen kun oli vanhemat kuoleet,itse kokeilujen kautta sävelsin,mehuja,soseita.Silloin kaupan tarjonnat ei suuria ja mehut ymm,todella kaliita.Jopa keräsin juolukaa ja mehuksi.Kaupunkilaisena,kaupunkilaiset muut sanoivat:Huono marja käytää.Itse en enää juo mehuja.yksin asuvana ostan marjatkin pakaste altaista.Kulumat kädet ei toimi kerätäkseni mustikoita,puolukoita metsästä ja marja metsät kaukana,että saisi kunnon sadon talteen.Mutta joka päivä aamu kaurapuurooni  puuroni laitan 100g,kotimaista mustikaa,en kyllästy siihen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat