Lukijan kirje: ”Tuntuu katkeralta, kun sisarukseni eivät ole kiinnostuneita lapsistani”

Missä eno? Lukija suree sitä, etteivät välit sukulaisiin ole niin läheiset kuin hän toivoisi.

”Kun sisarusteni lapset olivat pieniä, pyrin auttamaan lastenhoidossa ja tarjoamaan lapsille mukavia kokemuksia. Jotenkin silloin ajattelin, että jos itse joskus saan lapsia, sisarukseni toimisivat samoin. Toisin kävi. Toivoinko liikoja?” lukijamme kirjoittaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Tuntuu katkeralta, kun sisarukseni eivät ole kiinnostuneita lapsistani”

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Omassa sisaruussuhteissani on paljon kateutta ja siskoni jopa tahalllleen antoi lapsensa kiusata. 

Vierailija

Helpompihan se on lapsettoman auttaa kuin perheellisen. Mutta jos sisarustesi lapset ovat jo isoja, esim. teinejä, niin kiinnostaisiko heitä auttaa?

Itselläni ei ole omia lapsia (oma valinta), mutta mielelläni autan sisaruksiani heidän lasten kanssaan. Enkä odota vastapalveluksia. Toki olen iloinen jos saan lapsiin sellaiset suhteet, että muistavat tulevaisuudessa vanhaa tätiään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Täti

Eivät kaikki ihmiset ole kiinnostuneita muiden lapsista. Edes sukulaistensa. Omat lapset ovat rakkaita, mutta ei se tarkoita, että muidenkin lapset olisivat välttämättä kiinnostavia. Eikä mielestäni tarvitse ollakaan. Jokainen päättää itse. 

Itselläni ei ole lapsia, sillä en ole ikinä lapsia halunnut. Toisen veljeni lapset ovat minulle läheisiä, toisen veljen lapset eivät niin läheisiä,  mutta toki kaikki rakkaita. Muista lapsista en ole lainkaan kiinnostunut. Ystävieni lapsetkin ovat vasta nyt aikuisuuden kynnyksellä sellaisia, joiden kanssa on mukavaa viettää aikaa silloin tällöin. Itse en ole ikinä osannut oikein olla pienten lasten kanssa. Vasta kun jonkinlainen järkevä keskustelu on mahdollista lapsen kanssa, koen oloni mukavammaksi. Vuvat ja ihan pienet vain hämmentävät ja ovat suoraan sanottuna vähän tylsiä. En minä silti mitenkään lapsia yleisesti inhoa, en vain koe tarvetta viettää aikaa kanssaan. Eikä siinä ole mitään sen enempää piilomerkitystä tms.

Vierailija

Täällä moni on kirjoittanut, että ehkä tilanne johtuu siitä, että sisarukset ovat omat lapsensa kasvattaneet, eivätkä enää halua tai jaksa olla "pienten räkänokkien" kanssa tekemisissä. Tässähän alkuperäinen ei suinkaan ollut vaatimassa mitään jatkuvaa hoitoapua, vaan että sisarukset tekisivät hänen lastensa kanssa jotain kivaa silloin tällöin, ihan kuten hänkin on tehnyt sisarusten lasten kanssa. Vaikka oma "lapsikiintiö" olisikin jo täynnä eikä enää halua elää pikkulapsiarkea, ei kai se silti tarkoita sitä, etteikö voisi tehdä jotain mukavaa sisarusten lasten kanssa vaikka kerran tai pari vuodessa. Ja sen voisi minusta hyvin tehdä, vaikka sisarukset eivät olisikaan juurikaan kiinnostuneita yhden sisaruksen lapsista. Jo ihan kohteliaisuussyistä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat