Auli, 45, eli keskiluokkaista perusarkea, kunnes sairastui, erosi ja köyhtyi – ”Rupesi sieppaamaan, miten ihmiset puhuvat syrjäytyneistä”......

Auli Viitala sanoo olevansa onnekas, koska elää keskellä keskiluokkaa, jossa kymmenen euroa on pieni raha. Jos vaikka lasten kouluun on yllättäen tarvittu rahaa, sitä e i ole ollut vaikea saada lainaksi. ”Kaikilla ei ole yhtä hyvä tilanne.”

”Köyhyydessä pahinta ei ole häpeä vaan rahanpuute”, Auli Viitala sanoo. Oma entinen, keskiluokkainen elämä tuntuu nyt kaukaiselta.Lue koko juttu

Auli, 45, eli keskiluokkaista perusarkea, kunnes sairastui, erosi ja köyhtyi – ”Rupesi sieppaamaan, miten ihmiset puhuvat syrjäytyneistä”......

Kommentit (6)

Vierailija

Kiitos tästä erittäin tärkeästä ja hyvästä jutusta! Harva tajuaa, että se "syrjäytyminen" ja köyhyys ei vaadi muuta kuin sairastumisen ja työttömyyden. Sitten häviääkin nopeasti sekä vaihtoehdot että ystävät.

Toimeentulotuella elämä on äärimmäisen stressaavaa, kun rahat eivät vaan mitenkään riitä, kun vuokra on liian paljon.

  • ylös 54
  • alas 0
Tia.A, 68v.

Kitos Aulille avautuminen syrjätymisetä.elämästä itsestään. Hän on mahtava nainen. Tiedän tunteen kun kukaan ei kysy mitä sinulle kuuluu? Itse en koskaan ole ollut edes keskiluokasta,joten korkealta en pudonnut koskaan ales.Mutta minulle on osoitettu paikka,et ole edes akateminen.joten joihinkin minulle tärkeisiin juhlin lähellä , jossa olisin halunut olla läsnä,ei kutsuttu.Koska en ole akateminen,en keskiluokaa olut koskaan!Eikä koskan ole ollut rahaa,voisin ostaa mikä mielytää.Kaikki on kätkeytynyt hintalappuun.Syrjäytyminen elämän on tullut 3 vimeisessä vuodessa.Kun 68vuotiaana opein sanomaan EI. Kiltikin saa rauhan kun oppi sanomaan EI. Sillä yksi ihminen ei voi koko mailmaa pelastaa.Naisen työeläke on aina pienempi kuin miehen ja yksin asuvana,vaikka asuu Stadi halpa asunto, maksaa kaikesta yksin.Kun ei ole puolisoa, tai leskeneläke tuomassa kortta kekoon. tai vain aikuista toista henkilöä asumassa kanssa .Jakamassa menoja.Kaksi on aina kasi,vaikka pieni tuloista ,on enemän kuin yksi.joka maksaa kaikesta yksin.Kuten opiskeljijat ,jota asuvat itsenäisesti ja opiskelun lisäksi tekevät työtä.Närkästyn aina kun puhutaan akatemisista tai keskilukasta Anteksi.Se että elämme 2021 .On yhä vanhemalla väestöllä,luokka jako.Itse pärjän työeläkelläni. En valita raha, tai olemassa olevat sairaudet,Olen siis rikas ja terve,hyvä osainen.Ihmisitä! Kavahdun myös sihen helppoahan sinulla kun asut yksin!Pärjämisesäni kysee rahan halinta ja valinat jotka teen.Joten en lomaile, en risteile, En käy teatterit, ravintolat,kampaajat. En käytä julkista liikenne.Menen sinne minne jaksan kävellä tai pyöräillä,Kavahdun myös proflini arvostelu,jota varakamat eläkeläis naiset harastaa,joilla toine tuomassa rahaa talouteen. Miksi pukeudut noin?Miksi sinulla ei hametta jne. Pukeudun niin, kuin hyvä itsellä olla ja nimenomaan sään mukasiin jalkineisin ja vaateisiin.Kun ulkoilen paljon läpi vuoden aikojein  yksin säällä kuin säällä.Korkokengillä,hamella ja käsilaukulla se ei onistu!Hänen tekstistä löysin paljon peilattavaa.Kiitos hänelle.Itse kun vanha ystäviä,tuttavia kuollut koko korona aika 15.Kului siihen sisko ja velikin.Mutta kukaan ei koronaan.Sain niistä tiedon t-viestinä. 2 sentän puheluna. Aika kylmää!Ihmiset eivät vaan halua kohdata henkilöä,jolla oikeita menetyksiä. Minulla kuoleman kautta.Aulilla ihmiset elämän mutos talous,avioero. Uusia  hyväksyviä ystäviä.Tärkein uusia ystäviä,On kultaa.Toivotavasti en poikenut aihe,mietiessäni häntä ja hänen selvityminen.Kyky pärjätä ja pärjää aivan varmasti elämässään.Anteeksi myös tekstini virheet,Olen luki häiriöinen.Aina vastavat rehelliset ulostulot kuten Aulilla,kantaa muita ihmisiä.Kiitos!

  • ylös 12
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
coomer

02:00 - Herää

2.05 - Kylmä suihku

2.15-aamiainen, mantelit, rintamaito ostettu Facebookista, 50mg adderall

02:30 - aloita harjoitus, kaltevuuspenkki 2 lautasta, 12x12 30 sekunnin lepoa, ei lämmittelyä.

2:45-edging, 4 tuntia (alalle)

6:45 - kylmä suihku

Klo 7.00 - sprintti töihin

Klo 8.00-tulo töihin

8:05 - kutsu pomon toimistoon

8:06 - erotetaan työstä "toistuvien sopimattomien kommenttien" ja "saaliistamisen vuoksi"

Klo 8.10-sprintti kotiin

9:10 - lounas-raaka turska, kotimatkalla ruokittuja marjoja, pieniä kiviä (ruoansulatusta varten), 50mg adderaalia

9:10-edging (rangaistuksena)

15:00 - nukkumaanmenoaika

Vierailija

Hei ja hienoa että olet onnellinen. Itse kuulun nykyään kai vahvasti keskiluokkaan, mutta aina ei ole ollut näin. Aika heikoista oloista lähtöisin suorittanut kovasti puurtaen kaksi yliopistotutkintoa. Jotenkin tulee vaan kirjoituksestasi olo, että kaikki keskiluokkaiset leuhkisivat puhuessaan elämästään. Itse en mielestäni näin tee. Joskus unelmoin niin trendikkäästä downshiftaamisesta, mutta mitä silloin tekisin lapsilleni, jotka harrastavat, vaikka eivät niin kovin kalliisti. Ei keskiluokkaisuskaan synti ole eikä sekään aina edes valinta.

Joskus siis tunnen kaikissa työpaineissa kovaa tarvetta luovuttaa, mutta en voi tehdä sitä lapsilleni. Ymmärrän että on eri asia, jos luovuttaminen on pakollista eikä valinnanvaraa ole. Mutta jos näin kävisi, niin en tiedä olisinko siitä edes niin hirveän pahoillani.

Vierailija

Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Itse putoan kohta ansiosidonnaista työmarkkinatuesta kelan tuelle ja todellinen köyhyys iskee. Pelottaa. Mies on vakavasti sairas. Edessä on siis yksinäisyyttä ja köyhyyttä. Ajattelin että lista sopii minullekin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat