Lukijan kirje: ”Olen keski-ikäinen kännykkäriippuvainen, ja se hävettää”

Onko sinusta tullut kännykän orja?

”Kun joskus katson meitä kahta nököttämässä sohvalla, pää kenossa luurejamme tuijottamassa, tulen surulliseksi ja vihaiseksi. Milloin luurista tuli parempi seuralainen kuin kaikkein rakkaimmasta ihmisestä?” lukijamme kirjoittaa. Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Olen keski-ikäinen kännykkäriippuvainen, ja se hävettää”

Kommentit (3)

Vierailija

äkypuhelinriippuvuus on yleinen ongelma, koska puhelimet ja ohjelmat ovat suunniteltu riippuvuutta aiheuttaviksi. Google, Facebook, Apple, Microsoft ovat maailman suurimpia yhtiöitä sen takia, koska niiden toimia ei rajoiteta. Kaikki toiminta mikä tapahtuu puhelimen kautta, tarkoittaa voittoa näille yrityksille. Koukuttamalla käyttäjät pidetään tahkoamassa rahaa. Jokainen älypuhelimen painallus menee dataksi Googlen/Applen palvelimelle käyttäjän profiilin alle.

Some kuriin

Hei koukusta irti pyristelevä, suosittelen somepaastoa! Ilmoita ystävillesi somessa, että olet sometauolla ja pidä viikon tauko. Tai jätä kännykkä tietoisesti kotiin, kun lähdet ulos, kylään tai harrastuksiin. Itse poistin esim. Twitterin ja FB:n appsit kännykästä, jotta niihin meneminen pitää tehdä selaimen kautta. Näin ei tule vain ”vähän, nopeasti vilkaistua”. Olen myös säätänyt paitsi puhelimen myös älykellon asetukset niin, että en saa hälytyksiä uusista viesteistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tia.A, 68v.

Moni ihmetelee miksi en ole some ja ei älypuhelin: Juuri siski minulla olisi yksin asuvana yksinäisenä  kaikki mahdolisuudet jäädä koukuun esim.F.B tai instargram.Tosin kun en ole siellä missä kaikki ovat F.B. myös minut on ulkoistettu kaikista asioista,kuvista ymm..Ystävät ja mies ystävä kuoli korona aikana,mutta ei koronaan 16klp.yhtensä.Joten olen jo siksi spitalinen ympäristölleni:Raadolisesti! On hieno aloiten tekijä kuitenin itse havahtui riipuvuus suhtensa puhelimeen. Se on 1 askel etenpäin kun itselle tunustaa asian. Helpoa sanoa lähde pois some.Tuskin henkilölle sen teko helppoa,lähtee myös kaikki  kontaktit elämästä pois? Mutta voi yritää helpotaa oloa some paastolla.Tilalle otta ulkoilua, jokin harastus. Valita kirjastosta kirjat luetavaksi ,äänikirjan sijaan ja sukeltaa kirjojen ihmeliseen maailmaan.Radiokin ova viihdytäjä. Monta eri kanavaa ,jokaiselle jotain ja on Tv-parempi muto .

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat