Maarit tutustui 16-vuotiaana äitiinsä ja siskoonsa: ”Koko lapsuuteni olin tiennyt, että minulla on äiti jossain”

”Meille kaikille tapahtuu vaikeita asioita, toisille enemmän, toisille vähemmän. En ole halunnut juuttua murehtimiseen, vaan keskittyä elämään tätä ainutlaatuista elämää”, Maarit sanoo.

Maarit Suhonen, 50, asui pienenä lastenkodissa ja isänsä luona. Kun hän oli 16-vuotias, äiti otti häneen yhteyttä. ”Ensikohtaamisemme oli käytännöllinen. Päällimmäinen tunne oli hämmennys.”Lue koko juttu

Maarit tutustui 16-vuotiaana äitiinsä ja siskoonsa: ”Koko lapsuuteni olin tiennyt, että minulla on äiti jossain”

Kommentit (7)

Surullinen

Ihana tarina.
Hylkääminen on aina ikävä juttu. Meidän perheessä sen teki lastensuojelu. Nyt olen erossa lapsestani. Ehkä joskus kun hän on täysi-ikäinen voimme taas olla yhdessä.
Lastensuojelu vieraannuttaa perheet joissakin tapauksissa.

  • ylös 6
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kitinä

Lastensuojelu vieraannuttaa lapset bio perheistään usein järjestelmällisesti. Lastensuojelun toimijoiden ei tarvitse noudattaa lakia lasten palauttamiseksi, koska Suomessa ei ole puolueetonta valvontaa- vain jonkinlainen omavalvonta. ”Korppi ei korpin silmää noki” sopii tähän yhteyteen hyvin.

Lain mukaan lastensuojelun tavoitteena on aina lapsen palauttaminen kotiinsa tai läheisilleen, mutta somen mittavien kirjoitusten perusteella näin tapahtuu aniharvoin.

Lastensuojelun puolueeton nykytilaselvitys voi pelastaa tuhansia lapsia turhilta, vaurioittavilta sijoituksilta takaisin koteihinsa. (ks Puurtinen-Korhonen, Kuntaliitto 3/2021). Vaadimmetätä. Katso facebook kadotetutlapset.

Vierailija

LAstensuojelussa on niin isot bisnekset, että laitokset, joihin lapsia/nuoria sijoitetaan, eivät halua näitä rahasampojaan enää suostua palauttamaan koteihinsa. Teini-ikäisille nuo paikat ovat todellinen päihdekäytön täysoppilaitos, ja alkujaan vähäisesti ongelmainen saattaa luisua todella alas sijoitusvuosinaan. Apua hänelle ei yleensä hankita, vaan pidetään rangaistukseksi huoneessaan viikon tai pari, mikäli sääntörikkomuksista jää kiinni.

tia.a68v.

kiitos avauduit asiasta. itse olen ero lapsi ,jäänyt vanhalle isälle joka syntynyt 1895.Minä 1953. sisarusteni kanssa.Äidistäni s1916 minulla ei  olut mitään muisti kuvaa . Hän oli paljon Kiljavalan keukosairaala,johtuko sitä? Toki kasvokuva oli mielessä.Lapsena toivoin voisin muiden lailla pihalla huutaa mamaa,papan sijaan. Äiti oli suomen ruotsalainen ,hänestä jäi mamma ja pappa sanat.Kulin vain huonoja asioita äidistäni.Kansakoulussa oli pakko tehdä äitienpäiväkortti. Se oli kova paikka,kun ei äitiä jolle sen annan.Olin 11 vuotias kun ainoa huoltajani isä kuoli. Kun äitini tuli perikunnan talon miehensä kanssa,menin vintille piilon koko päiväksi.Talo myytin ja jonkun aikaa oli lastenkoti. Josta kierokset eri siskojeni kodit asuu.Omakin äityis tuli 1972. Vuonna 1973. Lapseni vesirokko,ei voinut viedä hoiton ja töihin oli pakko mennä. Joku siskoistani toi äitimme kotini? Ensikohtaminen oven avatuani: Mitä isä sanoo,lasken hänet sisään.Isä oli ollut jo kuoleena silloin 9 vuotta. Mutta luojan kiitos hän tuli apuuni: Tarvitsin häntä! Mahdolisti pääsyni töihin. Hänellä itsellä oli saitsu jännetupin tulehdus kädessä.Meillä oli 2 viikkoa yhdessä ei menneisyys ei tulevaisuus. vaan se hetki. Olin niin köyhä ei omaa kameraa,ei valokuvaa aika se.Hän kysyi lähtiessä 2 vikon jälkeen. Saako työnsä jälkeen tulla kotini? Käy stoman  ostaa langat,kutoisi villavaateet lapselleni talveksi.Ottaisi mitat ymm. Olin tervetuloa.Hän ei koskan tullut .Kuoli Helsinki yliopilastalon eteen 57v. 12.11.73.Mutta minulla oli Äiti kaksi vikkoa. Joka joulu nostan esin myös 1 ainoan joulkortin jonka häneltä sannut 1965.Hänen hauta oli kerta hautaus eli ei voinut uusia. Mutta hautusmaa se paikka missä äidin hauta oli on uurna lehto hänen jalkopäässä.Kyntilät ja kukat on aina siis hänen haudalla.Likutin. anteksi jos teksti vireet,olen lukihäiriöinen. Hyvää vuoden vaihdetta ja parempaa vuotta 2022 kaikille.

Yksi sijainen

Ei se aina niin mene. Olen neljän sijoitetun "äiti" Ketään ei ole omaiset takaisin yrittäneet. Vaikka yritettiin pitää yhteyttä niin aina vaan kauemmaksi äiti muutti, eikä tullut lastensa mihinkään juhliin. Enää lapset eivät yritä yhteyttä, kun ei lapsena onnistunut. Aikuisia jo. Olen sanonut, että jos he kuitenkin voisivat antaa anteeksi ja vielä tavata joskus toisensa. Säälittää jokaisen puolesta

Vierailija

Kannustan kokeilla lastensuojelussa työskentelyä. Olisihan kivaa jos ei olisi pljoakaan asiakkaita meillä.
Lastensuojelun tarkoitus on suojella lasta, ja kun vanhemmuudessa on pulmia, ja vanhempi pystyy muuttamaan niitä, kyllä se auttaa paljon. Sijoitus ja huostaanotto on ihan viimeinen keino. Ihan täysin viimeinen. On monta muuta ratkaisuja ennen niitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat