Hanna, 26, rakentaa vessoja Ghanaan: "Afrikasta tuli toinen kotini"

26-vuotias yrittäjä Hanna Takala asuu Turussa ja Ghanan Accrassa viisivuotiaan poikansa Davidin kanssa. Ghanaan mennessään hän vie Suomesta tuliaisina vanhoja kännyköitä ja vaatteita sekä leluja. Ghanasta Suomeen hän tuo värikkäitä kankaita, mausteita ja maapähkinämakeisia.

Hanna Takala sai Ghanasta perheen, toisen kotimaan ja uran. Nyt hänen yrityksensä kehittää sinne kuivakäymälöitä. "Kaipasin Afrikkaan jo ennen kuin olin koskaan ollut siellä."Lue koko juttu

Hanna, 26, rakentaa vessoja Ghanaan: "Afrikasta tuli toinen kotini"

Kommentit (4)

Afrikkafani

Ihana elämänmakuinen tarina.
Minäkin koin 14 vuotiaana samanmoisen Afrikkaherätyksen ja haaveilin että aikuisena jonakin päivänä lähden sinne lähetystyöhön. En tiedä johtuiko kaipuuni Afrikkaan siitä kun ollessani lapsi vanhemmillani oli vuokra-asuntoja ja vuokralaisia ja yhdessä perheessä oli afrikkalainen ikäiseni pieni tyttö. Me leikimme pihalla yhdessä ja ihailin hänen kikkaran kiharoita hiuksia ja suklaanruskeaa ihoa. Kasvoin nuoreksi ja afrikkakaipuu alkoi. Tapasin tulevan mieheni ja kerroin hänelle suunnitelmistani. Poikaystäväni kiinnostui myös ja halusi opettamaan maanviljelystä myös Afrikkaan lehti-ilmoituksen perusteella. Työhön vaadittiin kuitenkin alan opiskelutodistus jota hänellä ei ollut. Hän oli kyllä kasvanut maatalossa ikänsä ja tehnyt siellä maatöitä mutta kouluttodistus alasta puuttui. Haaveemme kaatui siihen. Perustimme perheen, työskentelimme ja asuimme Suomessa. Emmekä ole koskaan vielä edes käyneet Afrikassa.
Nyt kun olemme jäämässä kohta eläkkeelle, olemme usein muistelleet nuoruuden suunnitelmia Afrikasta ja miettineet miten elämä olisi mennyt jos olisimme päätyneet eri mantereelle. Olemme kuitenkin tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseemme ja nuoruuden haaveet muistuvat hauskoina muistoina.

Vierailija

ihanaa kun hanna viitsii lähteä kauas tekemään perusasioita laiskoille ja vetelille "miksi itse vaivautua kun hanna tulee pyyhkimään pyllymme ilmaiseksi" tai " miksi kaivaisimme itse kyläämme kaivon kun naapurikyläkin sai kaivonsa ilmaiseksi" ehkä "miten minä pystyn kilpailemaan ulkomailta tuodun ilmaisen ylijäämäviljan kanssa kynnän kylvän kitken kastelen" kaikki hannat tänne. ps olikohan hanna kirkon lähettämänä, jos oli niin hannalla oli hyvä asunto sisäpalvelija ulkopalvelija puutarhuri kokki auto ja autonkuljettaja. nyt hanna myy valmiiksi tehtyjä ja valmiiksi myytyjä tuotteita ja ottaa oman siivunsa kakusta. hanna kerro kumman tarina on lähempänä totuutta. itse en lukenut sinun tarinaasi pelkkä otsikko riitti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat