Lukijan kirje: ”Miksi ihmiset haluavat tehdä lemmikistä mahdollisimman ihmisen kaltaisen?”

Onko koira tai kissa perheen lapsi?

”Eläimet ovat ihania ilon tuojia arjessa, mutta puheet lasten koirasisaruksista tai omistajien kutsuminen äidiksi ja isäksi ihmetyttää. Miksi lemmikistä halutaan tehdä ihmisen kaltainen?” lukijamme miettii. Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Miksi ihmiset haluavat tehdä lemmikistä mahdollisimman ihmisen kaltaisen?”

Kommentit (1)

Oletpas asenteellinen ja ahdasmielinen ihminen. Ilmeisesti mielestäsi ihmiset ovat arvokkaampia kuin lemmikit. Eivät todellakaan ole. Itse arvostan lemmikit paljon paljon korkeammalle kuin yhtäkään ihmistä tulen koskaan arvostamaan.
Se, että lemmikistä käyttää sanaa hän, ei todellakaan rinnasta häntä ihmiseen vaan on jotain paljon enemmän. Lemmikistä hän sanan käyttäminen kertoo siitä, että sanoja arvostaa lemmikkiä, ei siitä, että hänet rinnastettaisiin ihmiseen. Kukapa niin voisikaan tehdä, kun ihmiset ovat kuitenkin maailman olioista kaikista vähempi arvoisia.
Hän sanan käyttäminen lemmikistä on myös alueellinen juttu. Esim. Karjalassa ihmiset ovat se ja eläimet ovat hän.
Keltä on pois se jos omistajat ovat lemmikilleen äiti ja isä? Hiukan voisit ajatella asioita oman kuplasi ulkopuolelta. Suomessa ei ole omaa sanaa kuvaamaan lemmikin omistajaa, kuten vaikka Ruotsissa on matte ja husse. Pelkkä omistaja tai isäntä/emäntä on kovin tylsä ilmaus. Äitejä ja isiä voi olla muutenkin kuin vain ihmislapselle. Sama juttu koirasisaruksista. Keltä se on pois jos lauman kaikki koirat ovat puheessa siskoja/veljiä toisilleen? Suomen kieli on rikas ja runsas, mutta enemmänkin se vielä voisi olla. Niin kauan kun asioille ei ole mukavaa ja arvostavaa nimitystä niin on todellakin sallittua ja ihanaa käyttää lemmikeistä jo olevia nimityksiä ja liittää ne tähän yhteyteen.
Toivottavasti saat sinäkin hiukan löysemmän pipon ja osaat alkaa ajattelemaan asioista hiukan monimuotoisemmin.

  • ylös 27
  • alas 52
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat