Lukijan kirje: ”Sukulaiseni on riidankylväjä - miten hänen kanssaan kannattaisi toimia?”

"Miksi aina pitää alkaa kaivella vuosia vanhoja asioita, joille ei enää voi mitään?" lukijamme pohtii.

”Olen tullut hyvin varovaiseksi puheissani tämän sukulaiseni kanssa – en kerro hänelle perheeni enkä tuttavieni asioista enää ollenkaan. Olen yrittänyt tässä junailla parhaani mukaan, etteivät välit menisi kokonaan”, lukijamme aprikoi.Lue koko juttu

Lukijan kirje: ”Sukulaiseni on riidankylväjä - miten hänen kanssaan kannattaisi toimia?”

Kommentit (4)

Minullakin on eräs haastava sukulainen. Hän odottaa usein, että kaikki menisi juuri niinkuin Hän haluaa ja jos ei mene, niin hän hermostuu. Ja jos sanoo vastaan, niin sitten hän "vetää herneen nenäänsä". Joskus on raskasta olla hänen kanssaan tekemisissä. Ihmiset, jotka ovat omasta mielestään aina oikeassa, omat rasittavia.

Myös neuvoja odotellen

Valitettavasti joudun kokemuksesta kertomaan ettet tule koskaan ed.mainittua sukulaista saamaan muuttamaan käytöstään.
Tähän käytökseen liittyy jokin mielihyvän tunne kun pääsee ohjailemaan ihmisten elämää,yleensä ikäviä asioita heistä kertomalla.he saavat nautintoa onnistumisista,mielipahan tuottamisesta. Olet toiminut täysin oikein kun olet vähentänyt kanssakäymisen sukulaisesi kanssa minimiin. Paras keino olisi saada hänet keskustelemaan kasvotusten ( kaikki ao.mukana kuulemassa),miksi hän tekee noin ?,

Anja haimivaara

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitettavasti on olemassa ihmisiä, jotka omasta mielestään ovat aina oikeassa. Nämä samaiset henkilöt tietävät myös asiat muita paremmin, tiedän sen kokemuksesta.

Omalla kohdallani kävi niin, että koetin aina hyväksyä myös toisen mielipiteet. Lopulta päätin, että ei ole  muiden tehtävä olla yhden ihmisen määräiltävissä. Sanoin tämän kyseiselle henkilölle ja tilanne on johtanut siihen, että lähisukulaisuudesta huolimatta meillä ovat välit kokonaan poikki. 

Tilanne on ikävä, mutta itse en enää jaksanut olla kaiken arvostelun ja määräilyn kohde. Vaatii rohkeutta nousta vastustamaan vahvaa henkilöä, mutta ainakin itse sain luottoa omiin päätöksiini. Meillä jokaisella on omanlaisemme elämä. Itse elän sitä vapaasti hengittäen nyt, kun arvostelun ja ainaisen moittimisen kahle on katkennut.

Kaikenlaisia ongelmia on. Mielipidekirjoittajan ongelma on sukulainen, joka väittää ihmisten tehneen asioita, joita nämä eivät ole tehneet. Tosin samalla mielipidekirjoittaja kyselee myös, miksi jonkun pitää kaivella vanhoja asioita, joille ei enää saa mitään ja jotka tuottavat vain pahaa mieltä. Se ei kirjoituksesta selviä, ovatko nämä vanhat asiat myös sellaisia, jotka toisen mielestä ovat tapahtuneet ja toisen mielestä taas eivät, vai olisiko edes niiden todellisuudesta jonkinlainen yhteneväinen näkemys olemassa.

Minun iso ongelmani taas on ollut jo vuosikymmeniä sukulainen, jolla on erittäin kova itsensä puolustamisen tarve ja pakonomainen halu esittää itsensä erilaisena ihmisenä kuin mikä on kaikkien häntä ympäröivien havaintojen mukaan ikävä totuus.

Kyseinen henkilö on käyttäytynyt äärimmäisen itsekkäästi, muita painostavasti ja riitaa etsien eri asioissa vuosikymmeniä. Muun muassa hän on painostanut toistuvasti ihmisiä omiin uskonnollisiin käsityksiinsä, vaikka nämä ovat pyytäneet häntä tämän lopettamaan. Hän on kokenut pienimmätkin väärät sananvalinnat itseään kohtaan suunnattuina "hyökkäyksinä", joiden johdosta hänen on pitänyt "puolustaa" itseään. Tämä on tapahtunut useita kertoja mm. mykkäkoulujen ja syömälakkojen avulla, kun hän on ollut pitkillä vierailuilla iäkkäiden vanhempiensa kodissa. Olen itse nähnyt tätä käytöstä ja kuullut siitä myös paikalla olijoiden kertomana. Paljon muutakin todella ikävää hän on aiheuttanut vuosien varrella.

Kyseisen sukulaiseni kohdalla ihmiset todellakin ovat muistelleet vanhoja, koska heillä on ollut tarve saada kyseinen ihminen näkemään, mikä hänen käytöksessään on vialla, ja saada hänet lopettamaan tällainen ihmissuhteita rikkova toiminta. Mutta se ei onnistu. Hänhän on mielestään aina auttavainen ja "uhrautuva" ihminen, joka ei koskaan riitele kenenkään kanssa eikä varsinkaan korota ääntään. Lisäksi hän tekee omasta mielestään juuri oikein yrittäessään painostaa muita omiin maailmankatsomuksellisiin näkemyksiinsä, joten siitäkään hän ei luovu.

Eli ongelmansa jokaisella. Itse en enää pyri pitämään minkäänlaisia sukulaisuussuhteita yllä, koska en kerta kaikkiaan jaksa. Tilanteet eivät ole vuosien myötä helpottuneet vaan ovat muuttuneet aina vain pahemmiksi ja kuten sanottua: kun ihmisillä on täysin päinvastaiset näkemykset siitä, onko jotain ylipäätään tapahtunut vai ei, niin ongelmia ei ole mahdollista ratkoa niistä keskustelemalla. Ainut ratkaisu on etäisyys.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat