Lukija kirje: ”Naapurin martyyrimainen käytös ahdistaa - onko asunnon myynti lopulta ainoa vaihtoehto?”

"Erityisesti yksi vastikään eläkkeelle jäänyt rouva on ottanut ulkoalueiden siisteyden sydämenasiakseen", lukijamme kertoo.

”Miten saisin naapurin ymmärtämään, että elämäntilanteita on erilaisia ja kaikille pihatyöt eivät ole arjessa se ykköshuoli?” lukijamme aprikoi.Lue koko juttu

Lukija kirje: ”Naapurin martyyrimainen käytös ahdistaa - onko asunnon myynti lopulta ainoa vaihtoehto?”

Kommentit (4)

Meillä oli aikoinaan taloyhtiössä ohjeet, joiden mukaan pihahommia tehtiin. Ohjeiden mukaan kulkuteiden piti olla avoimet jne. Missään ei mainittu, että pihan piti olla moitteettoman puhdas. Mielestäni riittää kun noudattaa annettuja ohjeita eikä taloyhtiön nipottajan mieltymyksiä. Koskaan et voi kaikkia miellyttää, joten miksi edes haluaisit miellyttää kuvailemaasi naapuria, joka ei edes kuullosta kovin miellyttävältä henkilöltä? Eihän se mitään vahinkoa kenellekään aiheuta jos joku "Karen" vain katsoo pahasti? Katso takaisin ja hymyile nätisti.

  • ylös 75
  • alas 1

Taloyhtiöiden ongelmia. Huomauttaisin kuitenkin, että eläkkeelle jääminen on yksi elämää mullistavista mahdollisista kriisin paikoista, siinä missä esim erokin. Ehkä hän itse ei tunnista sitä, että eläköityminen on ollut harppaus uuteen ja tuntemattomaan, tyhjempään arkeen. Ehkä häneltä kysyisin mitä hänelle kuuluu ja miten hänellä eläköityneen arki on alkanut? Jospa hän onkin yksinäinen ja yrittää hukuttaa paljoja energioitaan tällaiseen touhuamiseen. Ehkä hän kaipaisi paitsi kuuntelijaa, myös muuta harrastusta. Tällainen ajatus vain heräsi tekstisi perusteella.

  • ylös 40
  • alas 2
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutin äskettäin maalta kaupunkiin, kerrostaloon. Teen lumitöitä joskus, kun on aikaa ja olen siihen tottunut. En kuitenkaan ajattele, että muidenkin pitäisi tehdä. Varmaan, kun löydän ystäviä ja harrastuksia, ei lumitöille jää aikaa.
Antaa naapurin haravoida ja tehdä lumitöitä, jos haluaa. Ehkä hän tuntee olevansa siten tärkeä. Älä välitä.

Pihan haravoinnin suhteen voisit pyytää naapuriasi päivittämään tietonsa tälle vuosituhannelle: haravointia ei enää suositella, sillä esim. nurmikolle jätetyt lehdet ja muut kasvijätteet ovat arvokasta "ruokaa" mm. maan mikrobeille, jotka hajottavat ne maaperää parantantavaksi humukseksi. Näin luonto on sen tarkoittanutkin. Toki, paksut kerrokset hitaasti hajoavia vaahteran tai tammen lehtiä voi haravoida esteettisyyden vuoksi ja samoin kulkuväylät on hyvä puhdistaa lehtiin liukastumista estääkseen.

  • ylös 10
  • alas 2

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat