Korjaus toukokuun 2015 lasten housujen kaavaan

Korjaus toukokuun 2015 lasten housujen kaavaan

Lukittu

Lasten housujen kaavan sivusaumojen pituuksissa oli heittoa.Lue koko juttu

Kommentit (17)

Jippula

Ja taas.. Metsolan kaavoissa kävi samalla tavalla. No eipä oo tulostinta, niin on jääny Metsolan paidat tekemättä ja jää näköjään nämä housutki. Tais olla viimenen Suuri Käsityölehti, jonka ostan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Voi että harmittaa

Niin lehden ostin minäkin vain näiden kaavojen vuoksi, onneksi en ehtinyt tilata kangasta. Eipä ole tulostinta meilläkään, mitä nyt??...?.?

Suuri Käsityö

Lisäsin korjauksesta piirroksen, jotta voit tehdä muutoksen lehdestä jäljentämääsi kaavaan. Muutos on eri kokoinen eri kokonumeroissa, joten korjattava mitta ei ole aina 1 cm. Tarkista lopuksi sivujen pituus yhtäpitkiksi.

ompeleva äiti

Tämä on kyllä todella harmillista. Myös minä ostin lehden nimenomaan juuri tämän kaavan takia. Tuollainen "leikkaa-liimaa-askartele" -tulostus ei ole ollenkaan sama asia kuin kaava-arkilla oikein oleva kaava. Jo tulostimet tekevät muutaman millin heittoja (pahimmillaan puolikin senttiä) ja paperille tulee aina mukaan myös marginaalit, joten aika homma saada siisti kaava. Eikö tuosta voisi saada uutta painosta, jonka saisi olemassa olevaa lehteä vastaan?  Onko pituusero nimen omaan tuolla vyötäröllä eikä lahkeensuussa?

kotiompelija

Argh! Olen juuri tänä iltana leikannut kaavoilla kahdet housut - tätä vartavasten tilatusta kankaasta. Nyt sitten pitää miettiä, miten saan korjattua virheet jo leikattuun kankaaseen. Kyllä harmittaa!

...

"Muutos on eri kokoinen eri kokonumeroissa, joten korjattava mitta ei ole aina 1 cm. " No minkä mittanen se nyt on missäkin kokonumerossa? Eikö ohje ole vähän turha, jos ohje käskee laittamaan yhden sentin, mutta sitte se on kuitenkin jotain ihan muuta.

Vihainen

Kyllä jää lehti jatkossa hyllyyn, kun jatkuvasti laitetaan myyntiin saakka virheellisillä kaavoilla ja ohjeilla. Jos haluaisin kaavat tulostaa netistä tekisin niin, enkä ostaisi lehteä sitä varten.

Harmillista

Harmillista tosiaan.Itselläni on juuri tästä syystä tapana odotella jonkin aikaa ennen kuin teen mitään lehtien ohjeilla, jos ilmoitetaan juuri näistä virheistä...

Suuri Käsityö

Moi, kaikki Nosh-housujen ompelijat!

Tämä virhe sivun pituudessa on todella harmillinen ja olemme täällä toimituksessa siitä oikeasti kovin pahoillamme. Tuolla lehdessä olevalla kaavalla kyllä syntyy ihan oivalliset housut, ettei kaava ole niin virheellinen. Jätä sivusaumaa ommellessa takakappaleen ylimääräinen pituus yläreunassa etukappaleen yli ja tasaa vyötärö ompelun jälkeen. Kaarevaan sivusaumaan uppoaa helposti vähän syötöstä niin ero ei ole sivun ommelun jälkeen niin suuri kuin aluksi näytttää. Uskoisin, että kaikki isompien kokojen ompelijat eivät ole edes huomanneet virhettä.

Tässä vielä lista eri kokojen muutoksista, joka korjausohjeessa on keskiarvona 1 cm:

56 +\-1,25 cm; 68 +\- 1,15 cm; 80 +\- 1 cm; 92 +\- 1 cm; 104 +\- 0,6 cm; 116 +\- 0,6cm ja 128 +\- 0,75 cm.

Toivottavasti kaikki onnistuvat housujen ompelussa tästä ikävästä virheestä huolimatta.   

Terveisin

Tarja Tegelberg, Suuri Käsityö

 

Yläkoulun kässänope

No eihän tuo ole kuin pikku korjaus! Ja muutokset selkeästi ilmoitettu kokojen mukaan.  Järki käteen, aivan turha alkaa tulostamaan uusia kaavoja, paperin tuhlausta vain! Ja jos nyt olet jo ehtinyt kappaleet leikkaamaan, niin tasaa pituusero vyötäröltä ja laita vaikka korkeampi resori. Sentti sinne tai tänne, ei sitä valmiissa housuissa näe. Tai hullu ei huomaa ja viisas ei puhu mitään. 

Vierailija

Onko mun koneessa vika, kun ei kaavat näy? Vai mistä tulostettavat versiot löytyy? Trikoopipo ja lasten housut olisi kiinnostanut, mutta ei tule mistään näkyviin?

Vierailija kirjoitti:

Onko mun koneessa vika, kun ei kaavat näy? Vai mistä tulostettavat versiot löytyy? Trikoopipo ja lasten housut olisi kiinnostanut, mutta ei tule mistään näkyviin?

Johna517

Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog is in the very same niche as yours and my users would truly benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Thank you! befbdfbadkfe

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat