Toripolliisi voitti Paikkakuntien lapaset -kisan

Lukittu
Oulun lapaset. Asun Oulussa. Talvella täällä on kylmää ja usein tuulista. Olen aktiivinen talvipyöräilijä ja olen jo vuosia sitten kehittänyt tällaisen tuplatumppu-lapasen. Näihin lapasiin suunnittelin tyylitellyn ”Toripoliisin”, josta meidän Oululaiset muistetaan maailmallakin. Käyväthän monet turistit kuvauttamassa itseään Toripoliisipatsaan luona joka vuosi. Patsaasta on tehty myös matkamuistokokoinen pienoismalli.

Oululaisen Kaisu Hännisen Toripolliisi hurmasi tuomariston Suuri Käsityö -lehden ja Pirkanmaan Kotityön järjestämässä Paikkakuntien lapaset -kilpailussa. Katso kuvat kaikista kisaan osallistuneista lapasista.Lue koko juttu

Toripolliisi voitti Paikkakuntien lapaset -kisan

Kommentit (8)

Säälittävää, että kilpailuun osallistutaan töillä joissa on käytetty muiden suunnittelijoiden ideoita. Sääksmäen lapasissa on käytetty Tiina Kaarelan Sääksmäki-sukkien (Taito 2/2012) kirjoneuletta ja Tornio-Haaparanta lapaset ovat lähes suora kopio Mari Muinosen Chevalier lapasista (MadeByMyself -blogi lokakuu 2007)! Uskomattominta on, että tuomaristo on edes hyväksynyt nämä työt kilpailuun :(

Mie ihmettelen todella, eikö edes SK:n toimituksessa ole yhtään ihmistä, joka työnsä puolesta seuraisi käsityöblogeja? Tuomaristonhan pitäisi kyetä ainakin auttavasti tunnistamaan toisten malleihin perustuvat työt. Nämäkin kaksi mainitus mallia olivat Suomen suosituimpien neuleblogien pitäjien malleja. Pankaa jatkossa edes kilpailuohjeeseen selvä vaatimus siitä, että jos kilpailija perustaa mallinsa jonkun toisen työhön, se on mainittava. Kiellettyähän se ei missään tapauksessa ole. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osa malleista oli todella hienoja ja kuvasti paikkakuntaansa hyvin, osa oli sitten "ihan mitä vaan" malleja, jotka olis voineet kuvastaa ihan mitä tahansa Suomen paikkakuntaa. Ymmärsin,että tarkoituksena oli kuitenkin tuoda näkyviin se oma paikkakunta ja tuoda  esille jotain juuri sille paikkakunnalle tyypillistä tai tunnusomaista.

Luulin eilen ensimmäisenä kommentoineeni tänne, mutta ainakaan kommenttini ei näy.

Olin eilen kovasti hämmentynyt kun lapasteni kuvaa ei näkynyt lehdessä ja kuitenkin minulle oli tullut rannekkeet palkintona. 

Messuilla se sitten selvisi, Suuressa käsityössä on väärä kuva lapasista. Toivottavasti virhe korjataan seuraavaan lehteen kuvan kanssa.

 

Toivoisin, että tänne nettisivuile korjattaisiin mahdollisimman pian, että olen lähettänyt kilpailuun Janakkalan lapaset, en noita Myrskylän lapasia, joiden kohdalla on minun nimeni.

 

Juu kaikkea sitä näkee... Ja tuo "toripoliisi" ei ollut hyvä valinta voittajaksi parempiakin olisi ollut...Mutta makuasioistahan ei voi kiistellä noiden "mauttomien" tuomarien kanssa jotka voittajan on valinneet. minsta tuo olisi pitänyt antaa yleisön äänestää paras

Mielestäni voittaneet lapaset ovat upeat, ei ollenkaan harmita hävitä niille. Taso on muutenkin kova verrattuna Novitan ja Yhteishyvän syksyn lapaskilpailuun. Halsuan lapaset olisivat kyllä saaneet päästä kymmenen parhaan joukkoon. T. Multian lapasten väkertäjä

Hienoa käsityötä sinällänsä nuo voittaja lapaset, mutta aika pliisut..mitään sanomattomat :( Mutta makuasioitahan nämä on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat