Kommentit (7)

Olen kanssasi samaa mieltä!

Minusta on tyhmää vaatia moista. Jos tasa-arvoa haetaan, niin naisen tulee ensin tehdä kotitöitä ja lasten hoitoa se tuntimäärä, minkä mies tekee töitä kodin ulkopuolella. Jos jostain syystä jotain olisi kotona vielä tekemättä, ne työt laitetaan puoliksi. Lapsen/lasten etu on, että illalla/viikonloppuna ne rästiin jääneet kotityöt tekee äiti, jotta isä saa olla lapsen/lasten kanssa.

Todellakin yöheräämiset ovat äidin tehtävä kun kerran on päivät sitten kotona eli voi nukkua silloin.

Mutta olen huomannut hyvin usein, että äideille isät ovat käveleviä lompakoita ja jätesäkkejä, joiden päälle voi kaataa kaiken. Tasa-arvoa huudetaan kyllä kovaan ääneen mutta ei edes tajuta, mitä tasa-arvo tarkoittaa.

Olen itse lapsen kanssa kotona eli puskista en huutele.

Valitettavan yleistä on nykyään tuo jossa lapsen isä on enemmän lapsessa kiinni kuin äiti. Äidin pitäisi saada jatkaa shoppailuja ja lattehetkiä ystävättärien kanssa vaikka kotona on pieni lapsi. Miksi miehet suostuvat moiseen kyykyttämiseen? Jos lapsen isä on ulkomaalainen kuten nykyään usein on, niin he eivät olekaan moisia nössöjä kuin suomalaiset miehet joiden osana on sitten eron tullen olla maksumies ja yhteyden lapseen saatetaan nekin sossujen avun turvin katkaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juu, minun mies sanoi, että "sinähän olet äitiyslomalla, hoida lapset". No minähän hoisin, enkä nyt vuosien päästä muista edes miltä lapsi tuntui sylissä, kun olin monta vuotta totaalisessa väsymysputkessa, jossa vain suoritin äitiyttä, vaimoutta. Onneksi on valokuvia, joista voin tarkistaa, että on ne minunkin lapset olleet joskus vauvoja. Näinkin voi käydä.

Itse ko. tilanteessa yrittäisin hienovaraisesti tiedustella itse isältä, miten hän voi ja jaksaa. Mielestäni parisuhteen sisäinen asia pitää hoitaa parisuhteessa, mutta voit toki osoittaa huolesi suoraan isälle. Näin hän voi itse tehdä keskustelunavauksen äidin kanssa.

Tottakai vaimo hoitaa, miehen töissä ollessa, kodin ja lapset, äitiyslomallakin kun on. Kotityöt ja lastenhoito puolitetaan palkkatyöpäivän jälkeiseltä ajalta. MUTTA vain jos perheen yhteenlasketut tulot käytetään tasapuolisesti perheen kuluihin, eikä mies vain harjoita(harrasta) töissäkäyntiä vain omaksi hyödykseen, vaimon maksaessa omat, lasten ja kodinhoidon menot omista vähäisistä tuloista. Vaimohan ei saa kotiäitivuosistaan myöskään eläkettä vaikka mahdollistaa miehen työssäkäyntiä.

 

 

Meillä homma toimi aikanaan niin, että kun olin kotona äitiys- ja vanh.lomalla, hoidin lapsen (-t) ja suurimman osan kotitöistä, että mies sai nukkua yönsä ja käydä töissä tienaamassa. Kun molemmat olivat töissä, hommat jaettiin. Mielestäni on aivan älytöntä laittaa mies heräämään yöllä ruokkimaan vauvaa, kun ruoka on luonnollisesti äidin rinnoissa. Minkä takia ko. äiti ei nuku päivällä kun vauvakin nukkuu, jos väsyttää? Voihan niitä kotitöitä sitten tehdä yhdessä, kun mies tulee töistä. Omituiseksi on homma mennyt nykyään, lapsia tehdään mutta kumpaakaan ei kiinnosta niiden hoitaminen, vaan elämän pitäisi jatkua aivan kuin lapsia ei olisikaan. Outoa!  Lapsuusaika on vielä niin lyhyt, näin sen parhaiten huomaa, kun omat ovat jo parikymppisiä.

Mielestäni on hienoa, jos mies välillä öisinkin herää äidin sijasta tuudittamaan/ruokkimaan lasta, mutta rajansa kaikella. Eikö äitiysloma ole juuri sitä varten, että lapsesta huolehditaan? Ei se voi mennä niin, että äiti hoitaa lasta päivät, kun mies on töissä ja, kun mies tulee kotiin, loppuu naisen vastuu lapsesta huolehtimisesta.

Ihmettelen suuresti ystäväpiirisi asennetta tilanteeseen!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat