Kommentit (2)

Rumat puheet vain paisuvat

Rumilla puheilla ja aluksi vitsiksikin tarkoitetuilla lohkaisuilla on tapana vain kasvaa. Vitsikin loukkaa puolisoa. Siksi rumille puheille kannattaa pistää nollatoleranssi.

Onneksi pahoista puheista on mahdollista poisoppia. Mutta tahota siihen tarvitaan.

Oletteko pystyneet keskustelemaan, miksi miehesi puhuu sinusta pahasti? Tajuaako hän niin tekevänsä?

Kannattaa tarttua tuollaisiin lausahduksiin siinä hetkessä ja kysyä, tarkoitakto todella, mitä sanoit. Kysy korostetun ystävällisesti. Pieni riitakaan ei haittaa, jos sillä saat kehityksen pysäytetyksi.

Joskus herättäjänä voi toimia vaikka ystäväpariskunta, jossa jompi kumpi käyttää samalla tavalla rumaa kieltä kumppanistaan. Jos löytäisit esimerkin, vie miehesi "elämysmatkalle". Ehkä hän herää.

Nimim. Sympatiaa

Olen mieheni omaishoitaja. Hän on tervejärkinen mutta fyysisesti monin tavoin huonokuntoinen. Kahdenkesken hän on usemmiten ok, mutta esimerkiksi lasten ja lastenlasten vieraillessa hän puhuu minulle ärtyneesti, käskyttää ja komentelee kuin olisin vähäjärkinen. Olen sanonut siitä lempeästi ja kipakasti - tuloksetta. Kun viimein menetän malttini ja raivostun, niin on normaali jonkin aikaa. Siis yksi tapa toimia on: selkeä vihastuminen (vastaan). Valitettavasti tulos ei ole pitkäaikainen. Kahdenkeskenkin on välillä mariseva, äkäinen ja kohtuuton vaatimuksissaan. Aikuiset lapsemme eivät pidä hänen tavastaan puhua minulle. Jos sanovat siitä, niin menee pois ja paukauttaa oven perässään. Toivon sydämestäni, että joku antaa hyvän vinkin että kaikkien ärripurrien puhetapa muuttuisi asialliseksi, jopa ystävälliseksi.

Nimimerkki: Älä suostu väheksyntään

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat