Halpa käy kalliiksi

Lukittu

Pesukone hajosi kohta sen jälkeen, kun takuu päättyi.Lue koko juttu

Halpa käy kalliiksi

Kommentit (3)

Itse muistelen vieläkin kaiholla vanhaa kunnon Upo Pesukarhua, joka pesi ongelmitta kaksikymmentä vuotta ja olisi pessyt vieläkin, jollen olisi haksahtanut samoihin energiansäästömainoslauseisiin. Sitä energiaasäästävää korjattiin moneen kertaa ja lopulta se lakkasi kokonaan toimimasta. Säästöä siinä ei ainakan tullut.

Nykyajan pyykkihuollossa on muistettava se, että jos käyttää zeoliittipitoisia pesuaineita, niin kone tulisi puhdistaa sitruunahappolla vähintään kerran kuukaudessa. Muuten zeoliitti tuottaa jäämiä koneeseen, niin että kone hajoaa jopa kahden vuoden käytön jälkeen. Zeoliitti on uskomatonta myrkkyä pyykkikoneille. Sen vuoksi kannattaa käyttää joko nestemäistä pesuainetta tai jauhemaista, joka ei sisällä zeoliittia,vaan vedenpehmentimenä toimii esimerkiksi fosfaatti tai jokin muu. Eli aina vika pyykkikoneiden hajoamisessa ei ole koneissa, vaan vika voi olla käyttäjässäkin. En toki tarkoita, että tässä tilanteessa välttämättä niin olisi.

- Kotitalousopettaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Fosfaattipitoisista pesuaineista ollaan kaikissa EU-maissa luopumassa siksi, että ne ovat erittäin haitallisia vesistöille rehevöittäen niitä. Fosfaattien perään ei siis kannata haikailla, jollei halua vihreää levämattoa niin jokiin, järviin kuin mereenkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat