Vastaus

Marsarsa
2/6 | 

Kuulostaa tutulta. Meillä oli vanhan rintamamiestalon kylppäri näppärästi panelia, lattiassa oli muovimatto. Matossa oli ollut reikä jo pitkään ja suihkun kohdalta alimmat panelit olivat jo ihan mustia. Ihme ja kumma, ei märkää ollut seinissä edes tukirakenteissa, joten selvittiin lattian kuivauksella. Mutta se lattian kuivaus sitten kestikin VIISI kuukautta, kun alkuun remppamies sanoi, ettei kannata käyttää jotain tehokuivaimia, kun ne maksaa niin paljon. Oltiin siis 5 kk ilman suihkua omassa talossa.

Samalla vedettiin koko talon käyttövesiputket pintaan ja muutettiin ulkona putkien reittiä, jotta saatiin siirrettyä ulkona maakellarissa sijainnut vesimittari sisälle. Ennen tätä putket oli talvella lähes koko ajan jäässä kaikista kikoista huolimatta.

Remppa sisälsi niin paljon ylläreitä, että alkuun hyvin yläkanttiin suunniteltu budjetti paukkui ja jouduttiin unohtamaan yläkerran kylpyhuoneen remontti. Mutta vaikka homma maksoi ja venyi, kyllä kannatti. Nyt ei ole kahteen vuoteen jäätynyt putket, kylppärissä on lämmintä ja ennen kaikkea kuivaa. Nyt on vihdoin myös alkamassa yläkerran oranssi-kelta-kuvioidulla muovimatolla seiniä myöten vuoratun kylppärin remontti ja sen myötä saadaan taloon suihku ja vessa, jonne ei tarvitse kulkea kylmän kuistin kautta.

Paljon tsemppiä, kokemuksesta tiedän, että homma on ihan pyllystä, mutta kaiken tuskan arvoista!