Villasukan ohjeet

Lukittu
Näillä ohjeilla onnistut tekemään villasukat vaikka elämäsi ensimmäistä kertaa. Katso videot ja kuvat!

Katso opasvideo tai tulosta kuvitetut villasukan neulomisohjeet! Näillä neuvoilla selviät yli kantapään aina kärkeen saakka.Lue koko juttu

Villasukan ohjeet

Kommentit (18)

Tässä ensimmäistä kertaa teen sukkia. Kyllä menee hermo kun ohjeessa sanotaan kantalapun kohdalla että neulo tavallisesti. Onkohan se siis joustinneuletta vai oikeaa vai  aargh. Noh ehkä pieni hermotauko on paikallaan. Ohje vois toki olla vielä enemmän for dummies tyylinen kiitos

 • ylös 28
 • alas 20
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No tein oikeaa sen alun "tavallisesti" väärinhän se meni. Seuraavalla kerralla muistan jatkaa vielä alun tavallisesti joustinneuletta.

 • ylös 23
 • alas 19

Jep, eka puikko neulotaan oikein ja sitten työ käännetään ja sama puikko nyt nurin ja sen jälkeen toinen puikollinen nurin (yhdistetään), ja senjälkeen oikealla puolella vahvistettua neuletta (eka kutomatta, toinen kudotaan, kutomatta, kudotaan jne. puikko loppuun!!käännä! Eka nurin kutomatta, sen jälkeen puikko loppuun nurin. Käännä. Eka oikein oikein kutomatta. Toinen kudotaan, kutomatta, kudotaan jne. Siis nurjalla nurjaa, oikeella oikein.

 

 • ylös 16
 • alas 18
Vasta-alkaja.

Ohjeet täytyy tehdä niin että vasta alkajakin ymmärtää,
Tämä ei ole sellainen.

 • ylös 20
 • alas 8
Vierailija

Hei,
vieläköhän näitä ohjeita päivitetään?

Epäselvyyttä on vielä kohdassa jossa neuvotaan miten toimia kantapään jälkeen teräosan silmukoita poimiessa: kuvassa osa silmukoista on poimittu osa neulottu valkoisella? Mistä kohtaa neulominen aloitetaan ja pitääkö nostamisessa käyttää uutta lankaa..?

Vierailija

Kun olet tehnyt kantapään, sinulle on kantapään silmukoista enää esimerkiksi 10 silmukkaa (voi olla joku muukin määrä) jäljellä, jaa ne kahdelle puikolle 5 ja 5 silmukkaa kummallekin puikolle.  Poimi seuraavaksi kantalapun molemmista reunoista silmukat esim. 17 silmukkaa kummallekin puikolle, eli yhteensä puikolla silmukoita 17+5= 22 silmukkaa. Sen jälkeen aloita neulominen normaalisti näillä silmukoilla aina oikeaa. Ja muista: kantalapun keskikohta on aloituskohta ja myös kerrosten vaihtumiskohta! Neulo 1:s puikon lopussa kaksi s yhteen. 2 ja 3 puikot neulot normaalisti oikeaa, tee 4.s puikon alussa yliveto kavennus. Seuraava kerros neulo ilman kavennuksia. Sen jälkeen toista vuoroin kavennuskerros, vuoroin neulot välikerroksen ilman kavennuksia kunnes sinulla on myös 1 ja 4 puikoilla puikolla sama määrä silmukoita kuin 2 ja 3 puikoilla. Sen jälkeen jatkat neulomista kärkikavennuksiin saakka.

Tämä neuvo tuli myöhäisenä vastauksena, olet todennäköisesti jo saanut apuja : )

 • ylös 6
 • alas 10
Tumpelo

"18. Neulo yhtä monta kerrosta kuin kantalapussa on silmukoita. Kantalapun reunaan muodostuu silmukkaketju. Lappu on valmis, kun ketjussa on yhtä monta silmukkaa kuin yhdellä puikolla on silmukoita. Neulo viimeiseksi nurja kerros."

Minä onneton neuloin niin monta kerrosta kuin kantalapussa on silmukoita, eli yhteensä 24. Tuli hirmuisen pitkä. Ehkä olisi pitänyt neuloa vain sen verran kuin kussakin puikossa alunperin oli, eli 12. Luin tuon ohjeen ainakin viidesti ja epäilin sen paikkansa pitävyyttä heti. Mitä minä siis ymmärsin väärin?? 

Pitääkö taas purkaa? Kantapää piti purkaa jo kolmesti. 

 • ylös 12
 • alas 8
Satsu

”Tumpelo”: Riippuu mistä laskit silmukat. Yhteensä kerroksia tulee 24 (nurjat ja oikeat kierrokset), mutta huomaathan, että jos lasket reunasta niitä isompia silmukoita (joita tulee kun nostetaan silmukka neulomatta), niin reunassa on silloin vain 12 silmukkaa, eli sen verran kuin yhdellä puikolla.

Vierailija

On helpompi tapa luoda silmukoita kuin tuo ihme koukkiminen. Eikä lanka ole noin kaksinkerroin...

Hilja

Hei, kun teette uusia videoita niin näyttäkää please se neule eikä neulojan käsiä :-/ Menee hermot kun ei näe mitä neulojan käsien takana tapahtuu. Nämä videot ei todellakaan ole aloittajille tarkoitettu kuten joku aiemmin kirjoitti, agrrrr...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat