Näin häädät banaanikärpäset

Omena-aikaan kotona alkaa herkästi pörrätä banaanikärpäsiä. Näin annat niille huutia!Lue koko juttu

Näin häädät banaanikärpäset

Kommentit (16)

Wake

Banaanikärpästen häätö:  itse kokeilin niin yksinkertaista konstia kuin laittaa pieneen lasiin loraus valkoviiniä. Kärpäset tykkäsivat, menivät uimaan, sukelsivat jopa mutta menehtyivät. Kun huomasin etteivät ne olleet enää niin kiinnostuneita viinistä, lisäsin sekaan pari pientä lohkoa tomaattia. Johan taas kärpäset alkoivat kiinnostumaan. Toiseen lasiin laitoin vettä, astianpesuainetta, lorauksen vaahterasiirappia ja pari tomaatinsiivua. Kauan meni, mutta siihenkin nuo uimarit eksyivät.

  • ylös 14
  • alas 1
Kokemusta on

Käytämme banaanikärpästen häätämiseen imuria. Putkipäällä vain tähtäämään istuvaa kärpästä - imuri imaisee vierailijat sisuksiina - nopeasti ja tehokkaasti - ja keittiö on taas omassa käytössä :)

  • ylös 42
  • alas 30
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helena

Omenaviinietikka, valkoviinietikka, valkoinen balsamico, kaikki käy. Vettä ei tarvita. mutta se pari tippaa fairya. Aina elokuun lopulla pikkukärpäset ilmestyvät, eikä se ole keittiön siivouksesta kiinni! Ei myöskään vaikuta onko banaaneita ym. hedelmiä, tulevat jostain joka vuosi ilman niitäkin. 

Kirsi

Minä teen samoja coctaileja, mutta välillä ihan pelkkä liraus punaviiniäkin pullon pohjalla houkuttelee näitä siivekkäitä. Kärpäsansaliemet laitan Kikkomanin soijapulloihin; sen korkin reiästä kärpäset menevät sisään, mutteivät osaa tulla ulos, jos hukkumiselta ensin onnistuvatkin välttymään. Useampi pullo jokaisella työtasolla tähän aikaan vuodesta! 

Minttumaaru

Ei likaisia tiskejä ja avoinaista bioastia. Pakkasten tultua pese kaikki hedelmät joita kotiin tuot!
Jos kärpäsiä näkyy, niin sähköinen kärpäslätkä on loistava keksintö metsästykseen!

Aavikon kuolema

Jätä hedelmien kuoret ja muut vastaavat tiskipöydälle kuivumaan yön tai kahden yli jos mahdollista. Lautanen sopii tähän hyvin. Ilman vettä banaanikärpäset eivät voi elää. Lautasen taas pesee helposti tiskikoneessa muiden tiskien kanssa.

Vierailija

Kuppiin pala hedelmää, kelmu pingotetaan päälle. Pistele hammastikulla muutamia reikiä kelmuun ja odota muutama päivä. Kärpäset menevät kuppiin, mutta ei osaa ulos.
Banaani ja aprikoosi on todettu toimiviksi ansa-hedelmiksi. Paras kuppi on esim. jugurttikuppi tms. jonka voi heittää avaamatta roskiin kärpäsineen kaikkineen.

Vierailija

Pikku liru punaviiniä lasin pohjalle ja elintarvikekelmua lasin päälle, johon tökätään pari kolme pikkusta reikää esim. hammastikulla. Pörriäiset osaavat mennä vauhdilla sisään mutta eivät löydä ulos

Kokemusta

Viime syksynä tappelin banaanikärpästen kanssa, kokeilin monta konstia netistä kunnes sitten vähän syyskuun puolessavälissä löysin artikkelin näiden kärpästen imuroinnista. Kokeilin tätä kikkaa ja se toimi. Seuraavana päivänä kärpäsistä ei ollut enää haittaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat