Etsimme sinua, viisikymppinen työtön

Lukittu

Oletko yli 50-vuotias nainen ja ilman töitä? Autamme sinua etsimään töitä juttusarjassa. Täytä hakulomake!Lue koko juttu

Etsimme sinua, viisikymppinen työtön

Kommentit (7)

Maija-Leena

Hieno idea, näytetään kaikille mistä me noin 50-vuotiaat on oikeasti tehty.

  • ylös 11
  • alas 6
Aina voi oppia uutta

Itse olen 61-v nainen, joten olen "liian vanha" tähän. Kommentoin silti.

Työtön olen ollut 52-vuotiaasta asti. Eikä se ainakaan taitojen puutteesta ole johtunut. Luulen, että olen ollut liian osaava ja koulutettu. Sellainen, jota nuoret pomot eivät uskalla palkata, kun pelkäävät oman taitamattomuutensa paljastuvan. Tai ehkä vielä enemmän pelkäävät, että me vanhat emme sopeudu nuoreen työporukkaan mukaan. Tai nuoret kollegat eivät kestä meitä samassa porukassa.

Varsinainen asiani oli kuitenkin tämä: Me isot ikäluokat olemme edelleen elossa ja kuluttajia kaikki tyynni. Eikö olisi enemmän kuin järkevää käyttää juuri meitä työvoimana, jotta saadaan tuotetuksi sellaisia tuotteita ja palveluita kuin me vanhat haluamme? Ja nimenomaan käyttää meitä vanhoja kirjoittamassa ja suunnittelemassa markkinointitekstejä ja muita sisältöjä meille vanhoille, eikö niin? Tulisi kerralla oikein ja menisi paremmin ja enemmän kaupaksi. Ei tarvitsisi enää yrittää suurennuslasilla ja lisävaloa käyttäen tihrustaa, että mitä siinä esitteessä tai käyttöohjeessa tai tuotepakkauksessa oikein sanotaan. Vaikea se on ostaa ja käyttää, jos ei edes näe tekstiä. Haloo, yrittäjät ja johtajat!

  • ylös 12
  • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hei, Aina voi oppia uutta. En voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi tuosta iäkkäämpien ihmisten käyttämisestä tuotteiden ja palvelujen suunnittelussa. Varmasti fiksuimmat yritykset niin jo toimivatkin - olisi kiva kuulla esimerkkejä!

Maija-Leena, kiitos. Näytetään!

huuhaa

Tuossa jutussa on yhtä ennakkoluuloinen asenne kuin rekrytoijillakin. Ettäkö viisikymppinen ei enää osaisi tehdä työpaikkahakemusta tai käyttäytyä työpaikkahaastattelussa. Ongelma on asenteissa kun CV:n lukeminen pysähtyy syntymävuoteen.

  • ylös 10
  • alas 6
Vierailija

Hei huuhaa, totta kai viisikymppinen osaa käyttäytyä haastattelussa ja kirjoittaa hakemuksen, jos on sitä tehnyt. Nehän ovat taitoja, joita voi harjoitella. Ja tietysti työnantajien asenteissa täytyy olla parantamisen varaa. Mutta mietimme täällä toimituksessa, miten niihin asenteisiin voisi vaikuttaa ja päätimme kokeilla tätä. Meidän areenamme on Suomen suurin naistenlehti: työhönottajatkin lukevat KK:ta. Uskomme, että kiinnostavalla ja monipuolisella juttusarjalla saamme asian esiin paremmin kuin saarnaamalla tai valittamalla. Mutta kuulen mielelläni parempia ehdotuksia! Ei tämä ole ainoa vaikuttamisen muoto.

  • ylös 11
  • alas 9
biotieteilijä

kelpaisiko 49-vuotias mukaan? olisi mukava tietää millä kikkakakkosella asiantuntijat jumppaavat tohtorintutkinnon ja pitkäaikaistyöttömyyden sellaisiksi eduiksi, että parinsadan hakijan joukosta pääsisi haastatteluun asti.

  • ylös 17
  • alas 17

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat