Jaana Vuori: Lopettakaa naisten syyllistäminen

Jaana Vuori: Lopettakaa naisten syyllistäminen

Lukittu

Jos nainen jää kotiin,hän pilaa naisten aseman työelämässä. Jos nainen menee töihin, hän pilaa lapset. Lopettakaa jo naisten syyllistäminen ja pankaa oikeat syylliset tilille, vaatii tutkija Jaana Vuori.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Vaatimus, että miesvaltaiset alat kustantaisivat naisvaltaisten alojen sosiaalikustannuksia ei ole tästä maailmasta. Miten asfalttifirman pitäisi maksaa sellaisesta, johon se ei itse pysty vaikuttamaan? Eiköhän oikea tapa ole sälyttää äitiydesta ja vanhemmuudesta johtuvat kustannukset yhteiskunnan (KELA) maksettaviksi ja kerätä rahat kaikilta "progressiivisesti tasan". Miksi yleensä työnantajan pitäisi maksaa mitään lapsenteon kustannuksia, harvoinhan se työnantaja on ollut siinä riemussa mukana. Lapsenteko on kannatettavaa yhteiskunnan kannalta, siispä yhteiskunnan olisi maksettava siitä, ei sen työnantajan, jonka palveluksessa isä ja äiti sattumalta ovat. Näin työnantajakin sallisi paremmin vapaat, kun sille ei tulisi niistä kuin pientä korvaavan työvoiman käytöstä aiheutuvaa haittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos eläisimme kommunistisessa Pohjois-Korea tyyppisessä diktatuurissa,  Jaanan idea voisi olla mahdollista, mutta korkean elintason ja kulutushysterian riivaamassa länsimaisessa systeemissä Jaana Vuoren ajatus johtaa työttömyyteen ja firmojen kaatumiseen.

Sitä ei kovin moni nainen ymmärrä, koska suomen koululaitoksen yhteiskuntaopin kirjat ovat kommunistien kirjoittamia ja heillä ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, miten yksityinen länsimainen talous toimii ja miksi se on elinvoimaisempi kuin kommunistinen talous järjestelmä.

Se pitää myös muistaa, että naiset eivät pidä kommunistisesta systeemistä vaikka olisivat itse kommunisteja. Naisen loputon kateus ja tyytymättömyys saa kommunismin rappeutumaan sisältä käsin.

Siinä taas kolme imbesilliä eivät ole ymmärtäneet koko puheenvuoron pointtia. Turha tyhmien kanssa lähteä edes yrittämään keskustelua.

Vierailija

Siinä taas kolme imbesilliä eivät ole ymmärtäneet koko puheenvuoron pointtia. Turha tyhmien kanssa lähteä edes yrittämään keskustelua.

Mitä vikaa kommentissa 2 oli? Siinä ehdotettiin järkevästi yhteiskunnan vastuuta eikä yksittäisen työnantajan vastuuta. Työnantaja tekee jo työllistämällä suuren palveluksen yhteiskunnalle varsinkin, jos kyseessä on pienyrittäjä. Miksi yrittäjän pitää maksaa palkollisensa äitiyslomakustannukset? Pienelle yrittäjälle nykyinen systeemi on todella riskaabeli ja epäoikeudenmukainen.

Mitä taas tulee kommenttin nro 4, niin ihmettelen miksi vaivautua leimaamaan kaikki tyhmiksi imbesilleiksi,jos itsellä ei ole muuta kommentoitavaa ja keskusteluun tuotavaa?

 

Ruma Elsa

Järkevimpiä kirjoituksia, mitä olen aiheesta lukenut - kiitos tästä! (Jaana, olet aivan samannäköinen kuin 35 vuotta sitten, jolloin tapasimme ensimmäisen kerran!)

Järki hoi älä jätä

Jaanahan nimenomaan peräänkuuluttaa kolumnissaan yhteiskuntaa korjaamaan tilanne, mutta se ei käy niin helposti kun päättävissä asemissa ovat miehet. Kuinka moni mies suostuisi taloudellisesti siihen, että 10 kk ajan saisi edellisen puolen vuoden tulojen perusteella laskettua "ansiosidonnaista", sen jälkeen noin 500€ euroa kuussa hoitorahaa, jos nyt ei halua viedä puhumatonta ja ryömivää lastansa täpötäyteen päiväkotiin ja tästä kaikesta maksellaan vielä veroja sellainen 25%. Tuosta rahasta maksellaan vuokrat, asuntolainat, vakuutuksen, ruoat , vaatteet ja polttoaineet. Lisäksi koko tuolta kotonaolo ajalta ei kerry eläkettä?! Te, jotka sanotte että naisten ei passaa valittaa niin tervemenoa testaamaan. Tulkaa sitten antamaan oikeaa palautetta ja kertokaa nyt ihmeessä että pitääkö niitä lapsia tehdä vai ei ja millä sitten eletään? Nykypäivänä kun ei ota tolkkua että halutaanko niitä lapsia tähän yhteiskuntaan vai ei? Toisaalta kannustetaan äitejä äkkiä takaisin töihin ja toisaalta ei ole antaa hoitopaikkoja. Itse olin liki 40 ennen kuin tohdin taloudelliselta kannata alkaa lapsentekoon. Yhden sain pyöräytettyä tulevaksi veronmaksajaksi mutta suht ok tuloista ja säästöistä huolimatta niukkaa oli. En uskalla edes ajatella yksinhuoltajia tai vähävaraisia vanhempia. Aina se rakkaus ei riitä. Ihan kiva ois tarjota lapsille myös lämmintä ruokaa, katto pään päälle ja mahdollisuus harrastaa. Työnantajille muuten koituu kuluja vain äitiyslomalle jäävän sijaisen etsimisestä/palkkaamisesta. Mikään laki ei velvoita maksamaan työntekijälle äitiysvapaan alettua mitään. Ja jos kerran yrityksen perustaa niin soisi sen olevan siihen malliin rakennettu, että kaikki ihmiset ovat korvattavissa. Tai lakatkaa palkkaamasta synnytysiässä olevia naisia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat