Olet sitä mitä syöt

Anette Palssa, 39, on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka miettii hyvinvointia kokonaisuutena ja helpottaa siksi arkea einespinaattiletuilla.

Lopeta laihdutuskuuri, ellet aio jatkaa sitä loppuelämääsi, kehottaa ravitsemusterapeutti Anette Palssa.Lue koko juttu

Olet sitä mitä syöt

Kommentit (11)

Mä en voi mitenkään ymmärtää, että itseään Ravitsemusterapeutiksi kutsuva, edes vihjaa siihen suuntaan, että eineksissä olisi jotain edes hitusen hyvää. Mikään tekosyy ei ole kyllin suuri, jotta jossain vaiheessa voisi ravitsemusterapeuttia sanoa, että eineksiä on hyvä syödä, tai että sillä ei ole mitään merkitystä, jos joskus syö eineksiä. Einesten ravintoarvot on olemattomat ja näin ollen niillä ei ole kuin negatiivista vaikutusta ihmisen hyvinvointiin. Se että ravintoterapautti lähes kehottaa syömään eineksiä kertoo kaiken. Toisena sanoo, että mikrossa ei ole mitään vikaa. Tämä ns ravintoterapeutin kannattas hieman tutustua mitä lämpö tekee ravinteille ja vitamiineille ja mikro todellakin tuhoo näitä ravinteita ruuasta.

 • ylös 17
 • alas 24

Kyllä eineksiä voi syödä ja ne voi lämmittää mikrossa aivan kuten Palssa sanoo. Suomalaisten ruokavaliossa on niin paljon suurempia asioita pielessä, että tuolla asialla ei ole käytännössä mitään merkitystä.

.T. toinen ravitsemusterapeutti

 • ylös 37
 • alas 17
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Molemmat ravintoterapeutit pitäisi asettaa syytteeseen pahoinpitelyn yrityksestä minun mielestäni... Vaarallista tuossa asemassa esittää ko. väitteitä TÄYSIN ilman todisteita...

http://www.anttiheikkila.com/blogi/mikron_terveysvaikutukset_ja_muuta_mukavaa/

 

http://www.mercola.com/article/microwave/hazards2.htm

 

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=6329

Antti Heikkilä on kyllä jo niin monta kertaa osoittanut olevansa ymmärtämätön käyttämään lähteitä oikein, että hänen kriittisyyteensä ei voi luottaa. Tuossa blogissa olevat kuvat eivät toimi, mutta oletan hänen viittaavaan (jälleen) yläkoululaisen brittityön kotonaan tekemään kokeeseen, joka ei ole oikeata tiedettä koskaan nähnytkään. Koe pitäisi pysty toistamaan monta kertaa valvotuissa olosuhteissa ennen kuin siitä olisi mitään järkeä edes blogata. 

Toisessa linkissä mainittu syyte ja veren mikrossa lämmittämisestä johtuva kuolema on ollut kyllä lämmittäjän tyhmyyttä, ei mikroaaltojen vika. Veren proteiinit hajoavat tarpeeksi lämpimässä, olipa lämmön lähde mikroaalto tai Hadeksen tuli. Syy ja seuraus eivät tässä kohden täsmää ollenkaan, eikä minua ainakaan internetin pseudotiede vakuuta. Mikroaaltojen haitallisuudesta ei ole (tarpeeksi) luotettavaa näyttöä.

Verkkomedian linkillä yrität varmaan viitata eineksien haitallisuuteen? Glukoosifruktoosisiirappi ei ole sama asia kuin eines. Eines voi olla terveellinen ja ihan samaa kamaa kuin syömäsi "luomu", mutta kun sen haukkuminen on trendikästä. Samaan aikaan eineksiä aggressiivisesti välttävät vetelevät yrttejä ja ties mitä ravintolisiä naamariin, mutta eivät ole tietoisia siitä että niissä saattaa olla ihan mitä sattuu, eikä niiden sisältöä/laatua valvo kukaan. 

Samalla logiikalla millä ravitsemusterapeutit (HUOM! ei ravintoterapeutit) tulisi mielestäsi asettaa syytteeseen pahoinpitelystä, tulisi raakamaitoa pienille lapsilleen antavat asettaa syytteeseen tapon yrityksestä, sillä EHEC-tartunnasta johtuva kuoleman riski on oikeasti todellinen. 

- Timo Kettunen / Terveysmyrsky

 

 

 

 • ylös 20
 • alas 10

Timo Kettunen on nyt pahasti hakoteillä. Ihan varmasti joo on olemassa ns terveellisiä eineksiä, mutta niitä ei tuossa Palsan tekstissä eritellä, siinä vaan kehotetaan syömään eineksiä. Ja ne ihmiset joilla ruuan kanssa on ongelmia, eivätkä tiedä mitä eineksiä esim voisi syödä ja mitä ei kannata syödä, niin eivät tosiaankaan osaa erottaa mitä syödä - ja ne ketkä oikeesti ymmärtää hyvän ruuan päälle ja terveyden, niin heillä ei ole mitään tarvetta syödä eineksiä. Kukaan ei ole minulle vielä pystynyt perustelemaan miksi eineksiä pitäisi syödä - kiire on ehkä huonoin syy mitä maa päällään kantaa. Suola näissä eineksissä on aika huonoa ja sitä on yleensä liikaa. Rasvat on vääriä ja yleensä eineksissä on myös paljon sokeria sekä valkoista jauhoa. Tässä keskustelussa on turha lähteä eri raiteille. Minä aloitin keskustelun ja pelkästään siitä, että joku itseään ravitsemusterapeutiksi itseään kutsuva suosittelee ihmisiä syömään eineksiä, niitä sen kummemmin erittelemättä.

Mika Tuomonen - MC - Kokki

 • ylös 17
 • alas 20

En ole hakoteillä vaan eri mieltä asiasta. Näin pelkän tekstin välityksellä on mahdotonta saada kirjoituksesta kaikkea irti, kun kommunikaatioon liittyy paljon eleitä ja muita kirjoituksen ulkopuolisia asioita. Väärinymmärtäminen on siis mahdollista. 

Yleistät aika rankasti (ja aliarvioit mielestäni ihmisiä) ilmoittamalla, että ruoan kanssa ongelmia omaavat eivät tiedä mitä syödä. Koska ammattisi on kokki, vaikuttaa että ajattelet ruokaa tunteiden kautta - kuten kunnon kokin kuuluukin. Tämän takia et ymmärrä miksi joku söisi eineksiä, nehän ovat usein prosessoitua, ei niin rakkaudella tehtyä evästä. Jos kukaan ei ole sinulle pystynyt perustelemaan miksi eineksiä ei tulisi syödä, niin sehän ei luonnollisesti tarkoita että olisit kuullut kaikki perustelut. 

Kiire on huono syy, mutta nykyaikana se(kin) on hyväksyttävä tilannekohtaiseksi syyksi. Joskus tapahtuu jotain odottamatonta ja on pakko saada ruokaa esimerkiksi lapsille tai diabeetikoille. Silloin voi olla pakko yksinkertaisesti ostaa jotain eineksiä suurempien vahinkojen välttämiseksi - ei kaikilla ole jokaisessa tilanteessa aikaa tehdä ruokaa.

Ruoka ei saisi herättää näin paljon tunteita. Asiat eivät ole mustavalkoisia, ja niin kauan kuin emme tiedä kaikkia ravintoainemuuttujia mitä ruokaan ja fysiologiaan tulee, emme voi sanoa automaattisesti että einekset ovat pahoja asioita. 

Rakkaus ruokaan on kivaa, mutta fundamentalistinen suhtautuminen ei. Muistakaa, että kaikki tunteet, niin negatiiviset kuin positiivisetkin lähtevät teistä itsestänne. Se entrecôte tai ultraprosessoitu pinaattilettu ei ajattele siinä lautasellanne yhtään mitään. 

- Kettunen

 • ylös 22
 • alas 13

Timo Kettunen lienee näitä ihmisiä, jotka elävät uskossa ilman tietoa... Kyllä hänkin tulee huomaamaan että "maapallo ei olekkaan pannukakku, vaan pyöreä". Noh, parikymmentä vuotta niin kyllä asiat hänelle selviää jos hän enää silloin elossa noin välinpitämättömällä ruokailutottumuksilla. En huomannut, että hän olisi liittänyt omien mielipiteidensä tueksi mitään tutkimustuloksia tai vastaavia tekstejä. Parempi lääkärin tekemät tutkimukset kuin nolla taulussa vedetty oma mielipide ja uskomus. Ja Glukoosi-linkki oli tarkoitettu eineksiin, joista valtaosa sisältää ko. ainetta, jos et sattunut tietämään tai ottamaan asioista selvää? Maininta prosessoidusta maidoista ja sen paremmuudesta harmittaa suuresti, lienee suurimpia myrkkyjä tällä hetkellä mitä ihmiselle annetaan. (ja ei, ei tarvi laittaa tutkimustuloksia kun asia vaan nyt sattuu olemaan näin).

-Rakennustyöläinen

 • ylös 13
 • alas 12

Vietin kaksi kokonaista päivää ruokakaupassa ihmisille vinkkejä antaen, mutta siinä samalla sivusta seuraten, millä ostoskärryt täyttyvät. Valitettavan monella ne täyttyivät eineksistä ja muusta valmisruuasta. Kokonaisuutta ei yksi eines pilaa, mutta kun se kokonaisuus tuntuu olevan enemmän tai vähemmän einestä. Moni haluaisi syödä terveellisemmin, muttei tiedä mitä esimerkiksi kasviksista voi valmistaa. Eineksiä kyllä osataan ostaa ilman opettamista ja lisäkehotuksiakin.

Tuija Kauppinen / ArcticKick

 

 • ylös 26
 • alas 27
kaupanäitee

mä nyt taidan olla ihan pihalla, mutta kertokaa nyt mulle, miten kaupan kylmäaltaasta ostettu makaroniloota eroaa siitä mun toissapäivänä tekemästäni makaronilootasta? Jos mä sanon iltatuuriin lähtiessäni ovella vastaan tuleville koululaisilleni, että lämmittäkää sitä makaronilootaa ja syökää, niin teenkö paremmin, kuin jos käskisin heidän hakea kaupasta makaronilootaa, lämmittää ja syödä?

Lyhyt ainesosaluettelo

Minä välttelen kyllä eineksiä, mutta niitä joiden lisäainelista on pitkä. Harvoja helmiäkin löytyy joukosta. Eikä siihen lettupakettiin tai valmispyöryköihin silloin tällöin kuole. Olin kuitenkin juuri kurssilla jossa tehtiin liikunnan ohella ruokaremonttia. Itsellä syöminen oli liian vähäistä. Suurin osa kurssitovereista oli ihmeissään ajatuksesta joka aterialla kasviksia.. Ei varsinaisesta ajatuksesta, mutta käytäntöön siirtämisestä. Kasvikset koetaan usein yllättävän hankalina, ennen kuin niitä oppii rutiinilla syömään. Tähän on yksi hyvä kikka! Tehosekoitin tai SmoothieTwisteri ja erilaiset pirtelöt ja muut näppärät kasvishedelmämössöt! Niiden tekoon pääsee pian sisään jos parsa lautasella on ylitsepääsemätön kynnys. 

Lyhyt Lisäaineluettelo

Vierailija kirjoitti:

mä nyt taidan olla ihan pihalla, mutta kertokaa nyt mulle, miten kaupan kylmäaltaasta ostettu makaroniloota eroaa siitä mun toissapäivänä tekemästäni makaronilootasta? Jos mä sanon iltatuuriin lähtiessäni ovella vastaan tuleville koululaisilleni, että lämmittäkää sitä makaronilootaa ja syökää, niin teenkö paremmin, kuin jos käskisin heidän hakea kaupasta makaronilootaa, lämmittää ja syödä?

kun valitsette sen makaroonilaatikon, jossa lukee "ei lisättyjä säilöntä- ja lisäaineita", et tee mitään väärin. Omassa laatikossa voi toki olla kivemmat mausteet ja parempi maku, enemmän lihaa, yms. hyviä valintoja. Mutta sellaista valmismakaronilaatikkoa kyllä löytyy, jossa on pelkkää ruokaa ilman lisäaineita ja sehän on ihan ok. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat