Homoaktivisti Veli Hyvärinen: "Julkisuudessa on välttämätöntä olla rohkea"

75-vuotias eläkkeellä oleva hydrologi Veli Hyvärinen asuu Helsingissä. Hän luonnehtii itseään kauneuden riivaamaksi.

Veli Hyvärinen eli yksinäisen nuoruuden, mutta alkoi edistää homojen oikeuksia jo 1960-luvulla. Hän sanoo, että elämä on palkinnut rohkeuden.Lue koko juttu

Homoaktivisti Veli Hyvärinen: "Julkisuudessa on välttämätöntä olla rohkea"

Kommentit (7)

Olli Stålström

Veli Hyvärinen on ollut yksi roolimalleistani hieman minua vanhempana homoaktivistina. Olen paljosta kiitollinen Velille!
Olli Stålström

  • ylös 54
  • alas 28
Ria Hafren

Piiitkän elämäni aikana olen ollut tekemisissä useiden homojen kanssa. Jokaisen suhteen minua on hämmästyttänytkin se, miten lämpimimiä ja toisista välittäviä ihmisiä he ovatkaan (verrattuna heteromiehiin).

Esimerkki: 1970-luvun lopussa olin töissä Dipolissa markkinointihomissa. Siellä oli hovimestarina n. 50 v. homokaveri. Kun hänellä oli vapaapäivä, hän saattoi soittaa meille puhelinkopista kaupungilta: "Oon täällä Kauppatorilla. Aivan ihania Suomalaisia omenoita. Tuonko teillekin?"

Tuskinpa heteromies edes tulisi ajatelleeksi moisen tekemistä...

Olen myös monta kertaa jutellut homokundien kanssa syvällisesti kaiken maailman asioista. Paljon heidän tilanteestaan. Viimeisimmästä keskustelusta ei ole kauan aikaa. Ei heillä vieläkään ole Helppoa!

Tämä viikko on Pride-viikko. Viime vuonna "satuin" tulemaan kohdalle juuri kuin kulkue eteni kohti Sinebrychoffin puistoa. Oj, sitä Iloa, Elämänmyönteisyyttä ja Ylpeyttä mikä kulkueen ihmisistä huokui :0)!

Tänä lauantaina lähden ystävättäreni kanssa kokopäiväretkelle Tammisaareen. Muuten osallistuisin kulkueeseen (vaikka hetero olenkin).

Halauksin sekä homoille että heteroille.  Ria

  • ylös 16
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pekka Asikainen

Erinomainen elämäntarina! Antaa rohkeutta ja luottamusta elämään. Kiitos, Veli!

  • ylös 10
  • alas 5
Riitta ja Kikka

Kiitos lämminhenkisestä jutusta.

Mielenkiintoinen elämänpolku  kiertyy monien vaiheiden jälkeen seesteiseen sateenkaareen, jonka juurelta löytyi aarre - upea elämäntoveri ja onni. Koskettavan kaunis miehen tarina.

Riitta ja Kikka

Kaunis miehen tarina!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat