Lukijan kirje: Pitkänkin päivän voi lorvia

Työn tekemisellä ja työssä olemisella voi olla isokin ero.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Pitkänkin päivän voi lorvia

Kommentit (3)

Nanni

Tismalleen samaa mieltä! Siinä ei työtuntien pidentäminen auta, jos ihmiset eivät saa töitä tehdyksi. Juuri se oli yksi syy, miksi ryhdyin palkansaajasta yrittäjäksi. Osastollani oli töissä lisäkseni kuusi ihmistä, joista kaksi käytti työpäivänsä työntekoon. Yksi hoiti lapsensa asioita, luki lehtiä ja istui pitkään lounas- ja kahvipöydässä. Toinen kirjoitteli kirjeitä sukulaisilleen ja tulosteli lastenlastensa kuvia. Kolmas piirteli ja kuunteli Spotifyta. Neljäs kulki pitkin taloa valittamassa esimiehestä, joka pyysi keskittymään työntekoon. Lähtiessäni työpaikasta esimies kiitti siitä, että olin ollut siellä oikeasti töissä.

  • ylös 29
  • alas 25
Lumikki

Täysin samaa mieltä. Työpaikoilla lorvitaan eikä tehdä oikeasti töitä, sitten kehdataan valittaa huonosta palkasta ym. vaikka ei itse todellisuudessa tehdä palkkaa vastaavaa työtä vaan kulutetaan vain aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paula

Hyvä kirjoitus, kiitos. Kyse on tuossakin ongelmassa huonosta johtamisesta ja siitä mitä mitataan. Jos ihmiselle annetaan mitattavissa oleva ja asiallisilla aika- ym. resursseilla varustettu tavoite, silloin voi helpostikin seurata, tekeekö hän tuottavaa työtä. Edelleen työpaikoilla seurataan silmä kovana kellokorttien kanssa pelkästään läsnäoloa ja palkitaan kauan firmassa lusmuilleita pitkästä ansiokkaasta (ikään kuin jälkimmäinen automaattisesti seuraisi ensimmäisestä)  "palvelusta". Mitä pidempään olet firman palkkalistoilla ollut, sen paremmat työterveys- ja lomaedut sinulla on. Riippumatta siitä, saatko aikaan jotain koko yhteisöä eteenpäin vievää. Tähän samaan ongelmavyyhtiin kuuluu yleensä se, että muutosta ja dynamiikkaa ajavien työntekijöiden taholta ei katsota hyvällä / suvaita vanhojen työskentelytapojen kyseenalaistamista. Mantra on, että kyllä Eki tietää paremmin nää asiat, kun on ollut täällä jo 20 vuotta.

  • ylös 17
  • alas 17

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat