Tieteiskirjailija Risto Isomäki: ”Lihansyönti on suurin jäljellä oleva ilmasto-ongelma”

Kun Risto Isomäki havaitsee epäkohdan, hän ei vaivu synkkyyteen vaan ryhtyy ratkomaan sitä. Siitäkin huolimatta, että ihmisten kyky ohittaa ilmastonmuutoksen kaltaiset isot asiat valinnoissaan tuntuu masentavalta.

Nuorena Risto Isomäki kävi vanhempiensa kanssa monta vakavaa keskustelua siitä, pitäisikö hänen keskittyä elannon varmistamiseen vai maailman parantamiseen. Maailma voitti.Lue koko juttu

Tieteiskirjailija Risto Isomäki: ”Lihansyönti on suurin jäljellä oleva ilmasto-ongelma”

Kommentit (1)

Väinö Åberg

Hyvä elämän puolesta tiiviste: - Lihanhimo ratkaisee, kasvisruokaa saadaan 5-7 kertaa suuremmalle ihmismäärälle ja 10 kertaa halvemmalla. ÄLÄ TAPA syödäksesi. - Lämmittävät päästöt ovat jatkuvasti kasvaneet. Pohjoisnapajäät liki sulivat jo kokonaan kesällä 2013.  Iso ilmasto-ongelma on lihansyönti, jos sitä ei lopeteta, niin taistelu ilmaston lämpenemistä vastaan on hävitty. Lihansyönnin lopetuksen ilmastovaikutukset olisivat huikeat. Samalla päästäisiin eroon kasteluvesipulasta ja uusien tartuntatautien vaarasta. Sydän- ja verisuonitaudit, syöpä ja diabetes vähenisivät. Taistelu nälkää vastaan helpottuisi, koska kasvisruokaa saadaan 5-7 kertaa suuremmalle ihmismäärälle kuin liharuokaa. Ympäristömyrkyt rikastuvat/ kasautuvat eläimiin, joita syömme; samoin ihmiseen. ”Mitä enemmän lihaa syömme, sitä pahemmin myrkytämme itsemme." 

  • ylös 41
  • alas 24
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat