Lukijan kirje: Isovanhemmat syrjivät tyttöä

Pojan synnyttyä appivanhemmat menettivät kiinnostuksensa esikoistamme, tyttöä, kohtaan.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Isovanhemmat syrjivät tyttöä

Kommentit (6)

Pirjo Hiltunen

Miksi ihmeessä olet mennyt naimisiin miehen kanssa, jonka mielestä olet alempaa kastia?

Itse sanoisin anopille suoraan, että syrjinnän täytyy loppua tai anoppi saa mennä ja jättää lapsen lapsensa lopullisesti rauhaan. Tuollainen käytös ei ole hyväksyttävää millään perusteella. Pelasta pieni tyttösi ja jätä myös mies, jos asenne on tuollainen naisia kohtaan.

En antaisi tuollaisen miehen koskea itseeni, saati synnyttäisin hänen jälkeläisiään.

  • ylös 16
  • alas 8
Mari Juuma

Tytön itsetunnon vahvistuminen jää varmaan äidin vastuulle, jonka tehtävänä olusi hokea tytölle, että hän on arvokas eikä hänen,tarvitse välittää hulluista isovanhemmista. Entäs tytön toiset isovanhemmat? Heidänkin korostunut kannustus tytölle on paikallaan. mll tarjoaa myös vara-vaari ja vara-mummo-palvelua. Isä voisi mennä terapiaan tai vaikka neuvolaan kysymään konkreettisia mielipiteitä noihin esimerkkitilanteisiin, jos ne hänen mielestään ovat tasapuolisia.

  • ylös 51
  • alas 50
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rauha

Vaikea uskoa, että lapsi traumatisoituisi isovanhempiensa syrjimisestä, vaikka se onkin ärsyttävää ja epäreilua. Tehdäänkö tästä liian iso asia kotona vai näkeekö lapsi isovanhempiaan päivittäin? Isä, äiti ja lapset ovat perhe, muut sukua. Pienelle lapselle on aivan se ja sama, ovatko lelut käytettyjä vai uusia. Molemmat lahjoista olivat käyttöesineitä, joten ihan reilua. Epäreilua lapsen mielestä olisi ollut ostaa toiselle sukset ja toiselle legolinna.

Lapsen isän pitäisi kohdella molempia tasapuolisesti ja tukea molempien kehittymistä. Jos kuuntelee enemmän omaa äitiään kuin vaimoaan, olisi kunnon keskustelun paikka.

  • ylös 49
  • alas 57
uneksija

On mahdollista, että traumatisoituu. Kolme veljeäni olivat meidän talon kunkkuja, vanhin eri toten. Minä tein kotitöitä koulun ohella koska äiti vuorotyössä eikä isä aina kaikkea huomannut, toki teki myös. Pojat vain sotkivat ja melskasivat. No, minä lähdin kotoa aikasten nuorena ja siitäkös meteli nousi. Huomasivat, että kuka siellä hommia teki ja kuka ei. Äiti oli pitkään vihainen lähdöstäni ja syytteli vaan en välittänyt. Mieluummin elin omillani ja tein mitä tein. En jaksanut koko ikääni passata veljiä joista nuorin asuu vieläkin kotona.

  • ylös 16
  • alas 4
Riitta

itselläni oli täti, joka ei pitänyt minua minään, vaikka olin ainoa tyttö hänen veljiensä lapsista, onnekseni vanhemmat kohtelivat minua ja veljeäni tasavertaisesti.. Minä olen isän tyttö ja veli on äidin poika ? edelleen...vaikka ollaan jo keski-ikäisiä

Marianna

EIkös siinä äiti ole ihan avainasemassa, teet "tyttöjen juttuja" kahdestaan tyttäresi kanssa, niitä ei oikein mies voi tehdä. Kaksi siskontyttöäni ovat joutuneet hiukan samanlaiseen tilanteeseen, kun isän uuteen perheeseen syntyi poikavauva. Tyttöjen jutut yhdessä minun, äidin tai kummitädin kanssa ovat tulleet koko ajan tärkeämmiksi. Pelkkä mukaan pääseminen tavaratalon meikkiosastolle voi olla se mahtava yhteinen juttu. 

  • ylös 12
  • alas 2

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat