Näin tunnistat narsistin sosiaalisessa mediassa

Näin tunnistat narsistin sosiaalisessa mediassa

Narsisti viihtyy sosiaalisessa mediassa. Sosiaalipsykologi kertoo, mistä hänet voi tunnistaa. Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (34)

Laari

Hyvä juttu tehty. Eksäni lukeutuu narsisteihin ja ensimmäinen epäilykseni siitä heräsi, kun hänen noin 100 facekaveristaan 90 oli kansanedustajia/poliitikkoja, joita hän ei ole ikinä tavannutkaan ja loput 10 sukulaisia tai työkavereita. Onneksi hän on jo nyt ex, mutta ihan helpolla en päässyt eroon,  hän oli erittäin taitava manipuloimaan, uhkailemaan ja kiristämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
P

"Narsismiin viittaa se, jos ihminen julkaisee usein kuvia omaisuudestaan tai kertoo omasta arjestaan, treenaamisestaan ja ruokavaliostaan.".Öööö eli ollaan kaikki narsisteja, sillä mistä sitä sitte kertois, jos ei mistään noista:):):)

Psykologi

Tästäkin tekstistä tosiaan huomataan, että sosiaalisen median sivustot ja netti yleensäkin ovat paikkoja, joissa jokainen voi esiintyä asiantuntijana. Nuo diagnoosihommat voisi mielellään jättää ihmisille, joilla on siihen koulutus. VTM/YTM pääaineena sosiaalipsykologia ei ole tämän alan ammattilainen. Narsismia ei diagnosoida some-käyttäytymisen perusteella. Kun joka toisen ex-puoliso tai pomo alkaa olla narsisti, jotain on mennyt vikaan.

Aavo1

No höpö höpö taas. En ymmärrä kenen etua palvelee tämä suoranainen valehtelu narsistisen persoonallisuushäiriön yleisyydestä ja nuo "näin tunnistat narsistin" -artikkelit.

Vierailija

Narsisti käyttäytyy ikävästi itse sitä tiedostamatta ja on todella surullista, kun ihmiselämä on mennyt sillätavoin hukkaan. Silti haluaisin Psykologin selityksen, miksi ihmisestä tulee narsisti, koska sehän ei yleensä ole oma valinta?Eikö ole jotenkin niin, että pieni ihminen on tyhjä taulu, johon läheinen omalla kohtaamistavalla kehittää lapsesta omannäköise persoonan, tai väärällä kohtaamisella/ kohtaamattomuudella estää kehityksen. Olisi mielenkiintoista saada kommenttia!

Toinen vierailija

Diagnosointi tulee jättää ammattilaisille. Facebook-kavereiden on vaikea tietää, kertooko ihminen päivityksissään totuuden vai valehteleeko ex-puolisostaan. Ylenmääräinen tsemppipeukuttaminenkin, saati sitten pitkät ex-puolisoa ruotivat keskustelut FB-seinällä, lietsovat negatiivisia tunteita. Kun somemaanikon mielenterveys järkkyy, hän voi rakentaa itsestään kuvan "narskun" uhrina, vaikka todellisuudessa ex-puoliso pyrkisi aktiivisesti etsimään kiistatilanteisiin toimivaa ratkaisua. Eniten tällaisissa tapauksissa kärsii lapsi.

Vierailija

Kaikkien pitäisi kunnioittaa itseään, niin ettei joudu narsistien ja kaikenlaisten omituisten otusten vietäväksi. Eri mieltä saa olla - jopa samaakin mieltä - mutta hoviin ei missään nimessä pidä kuulua. Joskus on parempi vaan että tiet erkanevat, jos arvostusta ei löydy jommalta kummalta tai molemmilta.

peräseinä

kyllähän näitä löytyy. muutama seurattava nainen ainakin. nämä haalivat tuhansia kavereita ja elävät huomiosta joita saavat ukkomiehiltä. eräskin ei sitten millään uskonut kun ukkomies pyysi lopettamaan viestittelyn. alkoi jo ahdistaa miestäkin se jatkuva lirkuttelu ja huomion haku. ja kun tämä nainen oli itsekkin parisuhteessa. säälittävää.

Psykoterapeutti

Ihan asiallinen juttuhan tämä on. Diagnosoiminen on yksi juttu, terveen varovaisuuden ja huomiokyvyn viritteleminen toinen. Jälkimmäistä juttu palvelee hyvin. 

indikaattoriaukio

Melkein kaikki tietämäni someihmiset ovat enemmän tai vähemmän pihalla, todellisuus todella hämärtynyt ja narsistiset piirteet ilmiselvät.

CiliaT

Oma olo on ihan hyvä mittari: terve vuorovaikutus pyrkii vastavuoroisuuteen eikä vertailuun, jomman kumman arvon pönkitykseen. Aito ihminen on aito somessakin, hän osaa laskea leikkiä itsestään eikä rakenna elämästään julkisivua. Hänen ei tarvitse!
Ihan ajatuksia herättävä juttu siitä, mitä sieltä somesta oikein haetaan. Ei siihen naurettavaan mulla on isompi kuin sulla- pelleilyyn kenenkään oikeasti aikuisen ole pakko osallistua. Ei somessa eikä muualla.

Pissis

Voihan sitä kertoa/päivittää politiikasta, luetuista kirjoista ja urheilutapahtumista. Suosikkibändin puuhista. Vitsejä. Jakaa luontokuvia. Pyytää mielipiteitä tv-ohjelmasta. Ihan oikeasti: ketä kiinnostaa, miten muut treenaavat, syövät tai meikkaavat?

Kaiken kokenut396

Kaksi vuotta oon yrittänyt päästä eroon narsisti vaimostani.Hän nostaa koko ajan perättömiä syytteitä,solvaa Facebookissa koko ajan minua omalle hovilleen,en suostu olemaan uhri,oon asunut erillään jo vuoden,avioero on vireillä.Hän on aikonut kostaa kaiken kokemansa vääryyden.Hänellä oli ennen pakon omainen tarve olla Alibi-lehdessä kuukausittain,nyt Facebook tyydyttää hänen itsetuntoaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat