8 kodin asiaa, joista ammattijärjestäjä haluaa sinun luopuvan

Ammattijärjestäjä Jill Pollack kertoo, mistä pienistä ja turhista kodin asioista jokaisen pitäisi luopua. Lue koko juttu

Kommentit (8)

Sinkkumutsi65

Ainoa joka kolahti, oli vanhat maalit.. Niitäkin oikeasti tarvitsen vielä. Ja erilaisia ruuveja ja mutteita ja kuusiokolo avaimia..

Anneli66

Kyniä en ota nykyään mukaan mistään ja heitän pois sitämukaa..kun ne ei enää toimi..
Jääkaappinagneeteista en luovu..
Kiva muistella paikkoja..joissa on tullu käytyä..Vanhat puhelimet ...ei ole montaa..aina voi antaa yksvuotiaalle leikkikaluksi..
Pussilakanoita saa olla reilusti..
ja tyynyliinoja..ja pyyhkeitä..niitäkin voi lopussa kierrättää esim. pyyhkeiksi moneen asiaan..esim. auton kuivaamiseen pesun jälkeen..
Ammattijärjestäjä ei voi tietää toisten asioista ja tarpeista..

Marruska43
Seuraa 
Liittynyt11.4.2016

Kyllä meilläkin säästetään erityisesti kaikki lakanat ja tyynyliinat. Niistähän tulee mitä parhaita rättejä (jos ei mitään muuta), kun ovat pölyttyneet ensin 5-7 vuotta autotallissa.

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Kiitos kommenteista! Totta, uusiokäyttö on monelle vanhalle asialle erittäin hyödyllistä. Rättejä tarvitaan myös ikkunanpesussa, ja lapsille tosiaan voi antaa vaikka ulkoleikkeihin leluiksi monenlaista. Ammattijärjestäjän vinkeistä voi toki poimia vain ne, mitkä itselle tuntuvat uusilta ja hyviltä.

ella77

Meillä isäntä hamstraa kaiken mahdollisen jota voi käyttää uudelleen. Myös kaikki vanhat ja osittain rikkonaiset työkalutkin haluaa säilyttää, mutta sitten kun niillä pitäisi tehdä jotain, käy ilmi että ei onnistu kun ovat niin vanhoja / kuluneita tai täysin hajalla. Viime syksynä teimme autotalliin suursiivouksen, puoliksi "väkisin" ja mieheni tietämättä. Veljeni kävi tämän "reilun" kokoisen työkaluvalikoiman läpi ja laittoi roskiin kaikki millä ei oikeasti tehnyt mitään. Eipä niitä kyllä paljoa jäljelle jäänyt =) osa oli varmaan ukki vainaan perintöä. Tilalle ostimme yhden työkaluvaunun joka sisältää kaikki tarvittavat työkalut joita yleensä tarvitaan. Muuta poistettavaa oli myös todella paljon: sankoja, maaleja, rättejä ym. ym... Pitäisi varmaan tehdä vastaava operaatio useammin =)

Entä ekologia

Näihin Heitä pois -ohjeisiinb pitöisi minusta liittää vielä ohje siitä, miten ja mihin kukin tavara kierrätetään. Kaiken ylimääräisen heittämisestä lähimpä'än roskikseen on tarpeeksi esimerkkejä, vaikka laki edellyttää lajittelua ja kierrätystä.

Viimeksi viime viikolla siivosin paikallisen lasiroskiksen ikkunalasista, jota siis ei saa panna lasinkeräykseen, jne, jne.

Vierailija

Jääkaappimagneetit on kyllä hirveintä  roskaa mitä voi  kuvitella! Jos aiot myydä asuntosi, poista ainakin ne! Koko keittiö näyttää sotkuiselta ja epäsiistiltä niiden takia. Meillä ei koskaan eikä missään - edes mökillä- niitä nähdä.

Muuten tuo kierrättämisidea on vähän kulahtanut kyllä. Mistään ei löydy ihmisiä, jotka tosiaan tarvitsee niitä hirveitä romuja, joita ns. kierrätetään. Se on vain omantunnon puhdistamista.

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat