Tämän takia yli 50-vuotias nainen on parasta työvoimaa

Tämän takia yli 50-vuotias nainen on parasta työvoimaa

Minna Huuhtanen listasi 10 syytä, miksi työnantajan kannattaa satsata kokemukseen.Lue koko juttu

Kommentit (11)

Vierailija

Vähän eri kokemus. Juuri 50-vuotiaat naiset valittavat eniten työpaikoilla. Palkka liian pieni, työtehtävät liian tylsiä tai sitten voi kauhea, jos tulee jotain uutta. Ovat myös kokemukseni mukaan aina myöhässä. Ilmeisesti ovat mielestään jo niin kokeneita, että yhteiset aikataulut eivät koske heitä. Ja mielestäni on törkeää vedota siihen, että sosiaaliset velvoitteet on hoidettu kun pienten lasten äitejä pitäisi kannustaa työelämään. Kolmekymppisiä naisia on hävinnyt paljon työpaikoilta. Ihan kiva, että viisikymppisiä kannustetaan, mutta ei ihan kaikkien kohdalla kyllä todellisuuspohjalla tämä juttu.

Vierailija

Olen 50+ ja ainakin toistaiseksi töissä. Lehtiartikkelista jäi sellainen kuva että 50+ naiset ovat vaatimattomia, vähään tyytyväisiä eivätkä valita mistään. Missä on kunnianhimo ja tarve edetä uralla? En ainakaan minä halua vielä jämähtää paikoilleen! Haluan kehittyä ja oppia uusia asioita! Toivon että myös palkka vielä paranee koska työuran alku meni kotona lasten saamisessa ja hoitamisessa joten olisi tavoitteena saada parempi eläke vanhuuden varalle. Mutta tuskin eroan vaatimuksissani nuoremmista työntekijöistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei Vierailija, joka kirjoitit kunnianhimon puutteesta: totta tuokin, että yli viisikymppisenä halu edetä uralla ei varmasti katoa mihinkään, jos sitä on siihen astikin ollut. Eikä myöskään halu kehittyä ja oppia uutta. Jutussakaan ei ole sitä tarkoitettu, vaikka vaatimattomuus ehkä korostuikin.

Vierailija

Monellakin iäkkäät vanhemmat ovat huolehdittavina, kun koko ajan eletään vanhemmiksi ja kotona pidetään mahdollisimman pitkään.

Vierailija

Kunnianhimo toisaalta torppaa työttömän pääsyn töihin melko hyvin. Pitkästä, muusta kuin tehtävään liittyvästä, jos siitäkään  kokemuksesta ei haluta maksaa ja jos se viittaa kunninahimoon ja urallaetenemiseen,  tie on poikki. 

Suomalainen työnantaja on lyhytjänteinen, palkkaa tekijän paikkaamaan nykyisiä tarpeita, eikä niistä töistä pidä olla ylentymässä pois ihan oman halunsa mukaan.

Ylenijät on sitten suunniteltu jo erikseen talon muusta porukasta.

Ikäloppu viisikymppinen677

Jutusta sai sen käsityksen, että viisikymppinen nainen on vaatimaton lammas, joka tekee juuri niinkuin pomo haluaa/käskee. Pääasia, että SAA olla töissä. Minä olen töissä 5pv viikossa kahdeksan tuntia kerrallaan. Olen jopa miettinyt, että voisin ruveta 80%:lle ja saisin enemmän aikaa itselleni/rakkailleni/harrastuksilleni. Olen ahkera ja tunnollinen, mutta osaan myös pitää puoleni. En ole aina se joka tekee ylitöitä, joustaa työvuoroissa ja kesälomissa. Kukin vuorollaan iästä riippumatta. Minulla on elämänkokemusta ja monta koulutusta ja annan panokseni työssä ja odotan, että se myös huomioidaan palkassani. Minun ei tarvitse nöyristellä ikäni takia ja jos sellainen päivä tulisi, vaihtaisin työpaikkaa.

Änkyrä

Itse olin tyytyväinen työhöni, ja ikää 50v. Mutta sitten koin epätasa-arvoista kohtelua työpaikalla. Työkaverille maksettiin parempaa palkkaa samasta työstä, vähemmällä työpanoksella.

Nyt mietin vain lähtöä Turun kaupungin palveluksesta muihin hommiin. Nöyristelemään en ala. Olin hyvin motivoitunut ja sitoutunut, mutta en hyväksy epäasiallista kohtelua.

Äiti, jolla on lapset kotona

"9. Sosiaaliset velvoitteet on suoritettu. Tekemisiäni eivät estä pienet lapset". Väite ei pidä paikkaansa ollenkaan! Suomessa äidiksi tullaan entistä iäkkäämpänä. Monet ensisynnyttäjät ovat jo lähemmäs 40-vuotiaita ja ylikin. Olen 50-vuotta täyttänyt äiti ja minulla on paljonkin sosiaalisia velvoitteita. Meillä asuu kotona pieniä ja isompia koululaisia ja opiskelijoita. Teemme itse kaiken ja pyöritämme perheemme arjen yhdessä puolison kanssa. Emme saa mitään apua mihinkään esimerkiksi sukulaisilta. Pärjäämme ilman tukiverkkoja. Ja meitä ilman tukiverkkoja olevia äitejä ja isiä on Suomessa paljon!

Myös ikäsyrjintä on "unohtunut" jutusta. Jos yli 50-vuotias nainen on työttömänä työnhakijana tai hänet lomautetaan tai irtisanotaan, niin uuden työpaikan löytäminen on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta! Jo 40-vuotias nainen on työnhaussa vanha. Yli 50-vuotias nainen on jo ikivanha! Ikäsyrjintä on toki laissa kielletty, mutta käytännössä iäkästä työnhakijaa ei kutsuta edes työhaastatteluun. Jos iäkäs hakija sattuisi pääsemään työhaastatteluun asti, niin lähes aina nuorempi hakija tulee valituksi tehtävään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat