Tämä resepti opetettiin jo 70-luvulla oppikoulussa köksässä. Oon tehnyt useita vuosia piirakat tällä reseptillä. Paitsi nykyisin en, koska teen gluteenitonta ja maidotonta
Kuulostaa herkulliselta! Pitää koittaa. Leivon myös gluteenittomana ja maidottomana, korvaan vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla ja piimän tilalle koitan laittaa maustamatonta soijajugurttia, se toimii hyvin resepteissä mm.kermaviilin korvikkeena...
Diabeetikko voi syödä sokeria, verensokeria nostaa hiilihydraatit, joita myöskin jauhot sisältävät, joten on melkein sama syötkö esim. voisilmäpullan vai ruisleivän, kummastakin sokerit kohoo ja joudut pistämään insuliinia. Sokerin voi tässäkin ohjeessa korvata esim. Canderel-makeutusjauheella, sen kanssa voi leipoa aivan kuten sokerillakin ja tilavuusmitoiltaan se korvaa sokerin yksi yhteen.
Sokerin voi mielestäni aivan hyvin puolittaa ja kypsänä voi päälle ripotella keinomakeutusta jos tarvitsee. Diabeetikkojen äitinä tiedän että jossai määrin voi sokeria syödä. Kuitu tasoittaa sen imeytymistä joten jauhot voi vaihtaa kuitupitoisempaan.
Löysinkin itse vastauksen :) "Jos taikinaan laitetaan happamia aineksia kuten piimää tai hedelmämehua, voi leivinjauheen sijasta käyttää pelkkää ruokasoodaa. Mitallinen ruokasoodaa vastaa kahta mitallista leivinjauhetta. Leivinjauheen voi aina korvata ruokasoodalla tässä suhteessa."
Laitoin 1.5 dl fariinisokeria ja 1.5 dl valkoista. Lisäksi korvasin voin 1.5 dl rypsiöljyllä. Päälle nirmisokerin sijaan ruskeaa sokeria. Rohkenen sanoa että hyvää tuli!
Tämä resepti opetettiin jo 70-luvulla oppikoulussa köksässä. Oon tehnyt useita vuosia piirakat tällä reseptillä. Paitsi nykyisin en, koska teen gluteenitonta ja maidotonta
miksi aina joka paikkaan pitää laittaa sokeria???ei sovi diabeetikoille
Kuulostaa herkulliselta! Pitää koittaa. Leivon myös gluteenittomana ja maidottomana, korvaan vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla ja piimän tilalle koitan laittaa maustamatonta soijajugurttia, se toimii hyvin resepteissä mm.kermaviilin korvikkeena...
Piirakka
Kokeilen sokerin sijaan Steviaa makeuttamiseen.
Diabeetikko voi syödä sokeria, verensokeria nostaa hiilihydraatit, joita myöskin jauhot sisältävät, joten on melkein sama syötkö esim. voisilmäpullan vai ruisleivän, kummastakin sokerit kohoo ja joudut pistämään insuliinia. Sokerin voi tässäkin ohjeessa korvata esim. Canderel-makeutusjauheella, sen kanssa voi leipoa aivan kuten sokerillakin ja tilavuusmitoiltaan se korvaa sokerin yksi yhteen.
Merja - käytä "karppisokeria". Sen glykeeminen indeksi on 0 samoin kalorimäärä. Sen löytää ko. nimellä Prismoista.
Lisäys: karppisokeri maistuu samanlaiselle kuin tavallinen sokeri. Stevia-jalosteet kun minun mielestäni maistuvat pahalle.
Vaihda sokeri vaikka Steviaksi tai muuksi makeutusjauheeksi, mikä sopii diabeetikoille.
Hei, mainioita ehdotuksia teillä, kiitos niistä! Tuo karppisokerikin on hyvä tieto.
Eihän sokeri ole kiellettyä, otat vaan pienen palan!
Pitää jättää syömättä, jos ei makeat sovi tai syödä vaikka kengän pohjaa. Siinäkin voi olla koiran kakkaa.
Sokerin voi mielestäni aivan hyvin puolittaa ja kypsänä voi päälle ripotella keinomakeutusta jos tarvitsee. Diabeetikkojen äitinä tiedän että jossai määrin voi sokeria syödä. Kuitu tasoittaa sen imeytymistä joten jauhot voi vaihtaa kuitupitoisempaan.
Osaako joku sanoa voiko soodan korvata leivinjauheella? En pidä ruokasoodasta, se antaa sivumakua.
Löysinkin itse vastauksen :) "Jos taikinaan laitetaan happamia aineksia kuten piimää tai hedelmämehua, voi leivinjauheen sijasta käyttää pelkkää ruokasoodaa. Mitallinen ruokasoodaa vastaa kahta mitallista leivinjauhetta. Leivinjauheen voi aina korvata ruokasoodalla tässä suhteessa."
Paljonko voita grammoissa on 1,5 dl sulatettuna?
Palaan asiaan, Vierailija, kun ruokatoimittaja kommentoi!
Hei Vierailija, tässä vastaus: 1,5 dl on 150 g voita.
Laitoin 1.5 dl fariinisokeria ja 1.5 dl valkoista. Lisäksi korvasin voin 1.5 dl rypsiöljyllä. Päälle nirmisokerin sijaan ruskeaa sokeria. Rohkenen sanoa että hyvää tuli!
Olet ymmärtänyt diabeteksen ihan väärin. Sokeri on ihan sallittua nykyään ☺