Erityisopettaja Satu Pikkarainen: ADHD on luovuutta

Aika usein elämä ADHD-diagnoosin kanssa on mielenkiintoista ja kivaa, sanoo Satu Pikkarainen.Lue koko juttu

Erityisopettaja Satu Pikkarainen: ADHD on luovuutta

Kommentit (7)

jfv

Aspergerina on helppo samaistua kirjoittajan näkemyksiin. 

Joskus käy mielessä että tietävätköhän neurotypikaalit yhtään että mistä kaikesta jäävät paitsi ja miten julmalta ja ilkeältä iso osa heidän teoistaan ja sanoistaan näyttää kun niitä arvioidaan toiminnan eikä sosiaalisen viestinnän sisältöjä painottavalla tavalla.

  • ylös 43
  • alas 22
Tiedän tunteen

Tuttua on tuo! Tuttavat sanoivat aina, että otat vaan itseäsi niskasta kiinni ja sitten elämä alkaa sujua! Ei muuten auta niskasta kiinniotto neurologiseen vaivaan!

  • ylös 50
  • alas 21
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mimmu

Meillä on 2. luokkalainen ADHD-poika, joka on saanut koko elämänsä kuulla negatiivista palautetta tarhasta ja nyt koulusta. Viimeksi tänään sai palautetta rumien puhumisesta, toisten nimittelystä sekä opettajan tehtävien annon voimakkaasti ääneen vastustamisesta. Olisi mahtavaa kuulla Sadun näkemystä ja vinkkejä miten toimia.

Naccelius

Olen alkanut pohtia josko itselläni olisi AHDH... olen korkeasti koulutettu jne. mut arkirutiinien pyöritys on painajaismaisen tylsää ja monotoninen työrytmi aivan myrkkyä. Tämän takia joudun töissä usein hankaliin tilanteisiin. Nykyään olen itsenäisessä työssä jossa saan onneksi toteuttaa itseäni omalla tyylillä. Silti kaipaisin tukea joihinkin kinkkisiin aspekteihin elämäni muilla aloilla... Pelottaa vaan lähteä soittamaan lekuriin, saanko jonkun friikin leiman otsaani mahdollisen diagnosoinnin jälkeen?

Hei nimimerkki Naccelius, välitimme kysymyksesi juttuun haastatellulle Satu Pikkaraiselle. Odotellaan vastausta, hänellä varmasti olisi viisasta sanottavaa. Avun hakeminen ja selvyyden etsiminen omaan oloon on kyllä järkevä ajatus.

Vierailija

Totta että on neurologisia. Silti lapset ei meillä lääkkeitä käytä. Haluan että he oppivat elämään adhd.n kanssa.
Koulussa pitäisi panostaa erityisopetukseen ja pieniin ryhmiin. Ei tehdä lääkkeillä lapsesta jotain mitä ei luonnostaan ole.
Itselläni on adhd myös, enkä kadu että diagnoosi on tullut vasta aikuisena ja lääkitystä en ole koskaan käyttänyt. Kouluja en ole juuri käynyt, olen saanut tehdä omat virheeni ja oppia niistä.
Silti olen tyytyväinen elämääni, joka ei ole menestystä ja suoriutumista vaan saan olla oma itseni ja tehdä asioita mistä nautin.
Monenlaista työtä olen tenyt ja nyt vihdoin tainnut omani löytää. Arki sujuu, sinnikyyttä ja rutiineja, ei lääkkeitä.
Omat lapset ovat ihania ja rakkaita rämäpäitä, jotka kulkevat omia polkujaan.
T. Hippi-äiti

  • ylös 1
  • alas 11

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat