Oletko yksinäinen tai haluatko auttaa yksinäistä? Täältä saat apua

Kun yksinäisyys painaa, apu voi löytyä ystävätoiminnasta. Eri tahot kaipaavat myös jatkuvasti lisää vapaaehtoisia mukaan ystäväksi yksinäisille. Katso listasta, mikä apu sopisi sinulle parhaiten.Lue koko juttu

Oletko yksinäinen tai haluatko auttaa yksinäistä? Täältä saat apua

Kommentit (5)

ville hakkarainen

Pelastakaa lapset ry järjestää lapsille tukihenkilötoimintaa, jonka piiriin voi päästä juurikin yksinäisyyden tai vastaavien ongelmien vuoksi.

Settlementti ry järjestää isosisko- ja isovelitoimintaa ainakin Joensuussa.

Petri Virolainen

Monilla vaikeavammaisilla ei ole vieläkään ystävää. Kaikista yksinäisimpiä ovat puhevammaiset.

Heidän yksinäisyyttään ei ole kukaan oikein esille nostanutkaan. Siksi kesäkuun 1. päivänä alkoi matkani kolmepyöräisellä Keravalta kohti Oulua. 10-uutisten tiimi kuvasi  lähtöpäiväni kevennykseen reissun startin ja vierailuni Hyvinkäällä Lounatuulen palvelukodissa.

Tällä Oulun reissullani tapasin myöskin Ipon, josta KK oli tehnyt jutun vähän ennen starttia.

Oulun reissullani sain kuulla ihan jokaisessa vierailemassani palvelukodissa, että asukkailla ei ollut ystäviä ennen pihaan kurvaamistani , mutta nyt on.

Viikonloppuna vietettiin kehitysvammaisten valtakunnallinen kirkkopyhä Kuhmossa, jossa pääsin päiväjuhlassa ajelemaan fillarillani Kuhmo-talon lavalle ja kertomaan Oulun reissustani.

Pääsin tutustumaan myös Kultakuusen palvelukodin asukkaisiin. Heilläkään ei ollut aikaisemmin yhtään ystävää eivätkä he olisi minua enää Keravalle päästäneetkään. 

Yksi Kultakuusen asukkaista vietti eilen synttäreitään ja sai elämänsä parhaan synttärilahjan - ensimmäisen ystävänsä.

Kolmepyöräiseni mittariin tulee vuodessa n. 17000 km vaikeavammaisten luona vierailuista.

  • ylös 32
  • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Karla N.

Jos yksinäinen haluaa järjestöystävän sijaan oppia taidot ystävien hankkimiseen, niin siihen löytyy paljon tietoa blogistani. Olisi hienoa saada tämä monen yksinäisten tietoisuuteen, sillä moni on näiden avulla löytänyt ystäviä ja parantanut elämänlaatuaan: http://jaanmurtajat.blogspot.fi

  • ylös 17
  • alas 13
Yksinäinen_kommentoija

Luettuani tämän ja yhden tällä hetkellä runsaasti tykkäyksiä ja jakoja saavan statuspäivityksen Facebookista, aloin surffaamaan ja etsimään tietoa, miten pääsisin itse juurikin esim. vanhuksille suunnattuun ystävätoimintaan mukaan.
Hämmennyin, kun monella taholla luki ystävän tai vapaaehtoistyöläisen työaikana tapaamisen aikavälinä 2-4 (muutamassa vain 2) kertaa kuukaudessa. Minkälaista sellainen ystävätoiminta yksinäisille vanhuksille on, kun vapaaehtoinen käy vain pari kertaa kuukaudessa!
Yksinäisiä vanhuksia on varmasti paljon ja vapaaehtoisia ei välttämättä riittämiin, mutta kyllä mielestäni tuon tapaamisajankohdan pitäisi olla edes muutaman kerran viikossa, joka viikko.
Itse olisin ainakin valmis tapaamaan heitä useamminkin kuin vain paristi kuussa.
Otankin tästä itselleni loppuvuoden tehtäväksi ilmoittautua vapaaehtoiseksi, sillä kenenkään ei kuuluisi olla yksin.
Tiedän sen tunteen liiankin hyvin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat