99-vuotias Ilmari: "Yksinäinen ihminen kärsii kuin elinkautisessa vankeudessa"

Ilmari muistelee usein, kuinka nuorempana raivasi mökkimetsää ja  meni­ sitten saunaan. Silloin yksinäisyys  ei pelottanut.

Miljoona suomalaista kokee itsensä yksinäiseksi. Tässä juttusarjassa kuusi heistä kertoo tarinansa.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija

Luin Ilmarin tarinan parisen viikkoa sitten ja yhä päivittäin huomaan pohtivani, mitä Ilmarille tänään kuuluu. Voisin itse, toisessa elämäntilanteessa ajautua samaan. Samalla kovasti mietin kuten niin monesti aiemmin, rohkenisinko jollekin yksinäiselle kaveriksi.

Minttu Hesasta

Samaa olen itsekin miettinyt, mutta pelkään, ettei kemiat kohtaa... Onneksi Ilmarilla on ainakin tuo Mission kaveri. Jos jään työttömäksi, sitten ainakin aion rohkaistua yrittämään vapaaehtoistoimintaa.

Kun laskee minkä ikäinen hänen poikansa on, selviää että hän on jo 68 vuotia, joten hän saattaa olla jo huonossa kunnossa. Kuka tietää?? Kolikolla tuppaa olemaan kaksi puolta. 
Me ajamme:
Kotiin on saatava lisää hoitajia ja ne jotka eivät pärjää enää kotonaan, heidät on saatava turvalliseen 24/7 ammattitaitoisten hoitajien hoteisiin. Yritetään Suomessa saada edes vanhusten hoito toimimaan. Sitä kautta näytetään että kunnioitamme ikäihmisiämme.
Allekirjoituksia kaipaa adressimme. Yli puoluerajojen ja tavallisten ihmisten tekemänä (takana eläkeläisiä, omaishoitajia, sairaanhoitajia, vanhusneuvostonjäseniä, edunvalvojia )
Suomeksi; http://www.adressit.com/arvokas_vanhuus_kaikille
På Svenska; http://www.skrivunder.com/arvokas_vanhuus_kaikille

Anneli Koivunen
Arvokas Vanhuus Kaikille
https://www.facebook.com/MaksammeVelkaaVanhuksille

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat